Θερινά ρεκόρ

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάθε τέσσερα χρόνια, τα καλοκαίρια μας γεμίζουν από συγκινητικά, πολλές φορές, στιγμιότυπα των μεγάλων προσπαθειών, των τεράστιων αγώνων και των λαμπρών νικών των αθλητών και αθλητριών που παίρνουν μέρος σε μια θερινή Ολυμπιάδα. Υπό συνθήκες προ Covid-19, οι 32οι καλοκαιρινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα έφταναν στο τέλος τους σήμερα στο Τόκιο, με μια χωρίς αμφιβολία φαντασμαγορική τελετή λήξης, ενώ χώρες με μεγαλύτερη ή μικρότερη αθλητική παράδοση θα μετρούσαν τις χρυσές, ασημένιες και χάλκινες διακρίσεις τους. Κάποιοι από τους συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες μπορεί να είχαν καταρρίψει και κάποιο προηγούμενο ολυμπιακό ρεκόρ. Αυτό ακριβώς είχε καταφέρει ο Μπάστερ Κραμπ –πρώτος στη φωτογραφία– όταν τέτοιες μέρες το 1932 κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 400 μέτρα ελεύθερο, με ολυμπιακό ρεκόρ 4:48.4.

Εκείνο το καλοκαίρι, οικοδέσποινα των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν η πόλη του Λος Άντζελες, και η χρυσή νίκη του ευπαρουσίαστου Κραμπ δεν πέρασε απαρατήρητη από τους κυνηγούς ταλέντων των γειτονικών στούντιο του Χόλιγουντ. Πολύ σύντομα, ο Κραμπ ξεκινούσε δεύτερη καριέρα, εκτός ολυμπιακών νερών αυτήν τη φορά. Όμως θα παρέμενε «ήρωας», καθώς τα πρώτα χρόνια της κινηματογραφικής και τηλεοπτικής του παρουσίας ερμήνευσε τρεις από τους πιο αγαπημένους πρωταγωνιστές των κόμικς εκείνης της εποχής: τον Ταρζάν, τον Φλας Γκόρντον και τον Μπακ Ρότζερς. ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή