Καινούρια τσάντα, καινούρια μάσκα

Καινούρια τσάντα, καινούρια μάσκα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τσάντα του φαίνεται καινούργια. Μπορούμε να υποθέσουμε ότι είναι στολισμένη με κάποιους από τους αγαπημένους του ήρωες και τη διάλεξε με χαρά. Η περασμένη Δευτέρα, όμως, για τον 7χρονο Πολ δεν ήταν μια συνηθισμένη πρώτη μέρα στο σχολείο. Περιμένοντας στη στάση το σχολικό λεωφορείο, δεν μοιάζει να ανυπομονεί να συναντήσει τους συμμαθητές του, και το βλέμμα του, που είναι το μόνο που δεν κρύβει η πολύχρωμη μάσκα του, μοιάζει χαμένο, διστακτικό. 

Πολλά από τα σχολεία του Ντάλας (στην πολιτεία της Τζόρτζια, όχι του Τέξας) πήραν την απόφαση να ανοίξουν τη Δευτέρα 3 Αυγούστου. Υποδέχτηκαν εκατοντάδες μαθητές, συστήνοντας τη χρήση μάσκας και άλλων προστατευτικών μέσων, με τον φόβο της αύξησης των κρουσμάτων, που είναι σε ύφεση την τελευταία εβδομάδα, και την ελπίδα της επανεκκίνησης της οικονομίας που μένει στάσιμη όσο οι εργαζόμενοι γονείς μένουν σπίτι. Άλλες αμερικανικές πολιτείες αμφιταλαντεύονται ακόμη σχετικά με το τι θα πράξουν.

Μασκοφόρους μαθητές ενδέχεται να δούμε σε λίγες εβδομάδες και στα ελληνικά σχολεία. Είναι ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζει το Υπουργείο Παιδείας για τη νέα σχολική χρονιά. Φαίνεται ότι τον φετινό Σεπτέμβρη η μάσκα, τελικά, θα φιγουράρει ψηλά στη λίστα με τα σχολικά είδη. ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή