Διακοπές με τον κορωνοϊό

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλήθεια, με τι μπορεί να μοιάζουν οι πρώτες διακοπές ύστερα από μία περιπέτεια υγείας που συνδέεται με την πρώτη πανδημία του 21ου αιώνα; Ο Αλέξανδρος Κώτσης, 43 ετών και δικηγόρο.ς στο επάγγελμα, ήταν αποφασισμένος να κάνει διακοπές. Είχε αφήσει πίσω του τη μάχη με τον κορωνοϊό που τον έστειλε την περασμένη άνοιξη στο νοσοκομείο για δύο ολόκληρες εβδομάδες. 

«Το αίσθημα ήταν ανάμεικτο», λέει στο «Κ», λίγες ημέρες αφότου επέστρεψε με την οικογένειά του από τους δύο φετινούς προορισμούς του, την Κρήτη και την Πελοπόννησο. «Ήξερα ότι έχω αντισώματα και ήμουν λίγο πιο ήσυχος· τόσο όσο μου χρειαζόταν για να μην ανησυχώ για τα αεροπλάνα και τα πλοία», προσθέτει. Ο Αλέξανδρος Κώτσης συμμετέχει ως εθελοντής δότης στην πολυκεντρική μελέτη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, νοσοκομείων και ερευνητικών ιδρυμάτων για τη χορήγηση πλάσματος σε ασθενείς με λοίμωξη από τον SARS-CoV-2. Αυτό σημαίνει ότι κάθε τρεις μήνες κάνει τεστ αντισωμάτων. «Βέβαια, κανένα τεστ δεν σε απαλλάσσει εντελώς από τον φόβο», μου λέει. «Η εμπειρία ήταν τόσο δυνατή, που στο πίσω μέρος του μυαλού σου αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι να μην την ξαναζήσεις». Πώς ήταν, όμως, αυτό το καλοκαίρι σε σχέση με το περσινό, για παράδειγμα; «Ένιωσα μεγαλύτερη ανάγκη για ξεκούραση. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορούσα να φανταστώ τον χειμώνα χωρίς διακοπές, μου φαινόταν αδιανόητο. Από αυτή την άποψη αισθάνομαι ευγνώμων στο αθάνατο ελληνικό καλοκαίρι». Για τους πιο δύσπιστους, ο Αλέξανδρος Κώτσης ήταν ένα ζωντανό παράδειγμα. «Στις διακοπές συνάντησα φίλους και γνωστούς, κι αυτό που τους έλεγα ήταν "παιδιά, προσέχετε, δεν είναι αστείο"». ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή