Πύρινος Γολγοθάς

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γολγοθάς. Έτσι μοιάζει η ανηφόρα που σκαρφαλώνουν οι άντρες με τα πορτοκαλί. Και αυτό είναι. Την τελευταία δεκαετία, στην Καλιφόρνια έχουν σπάσει όλα τα αρνητικά ρεκόρ στις πυρκαγιές. Όμως το 2020, κατά την προσφιλή του συνήθεια, τα ξεπέρασε όλα. Οι φωτιές πιο καταστροφικές, η ποιότητα του αέρα χειρότερη από ποτέ. Και οι άντρες με τα πορτοκαλί λιγότεροι. Γιατί για τους συγκεκριμένους αυτός δεν είναι ο μόνος Γολγοθάς.

Παρά τις αντιδράσεις, τις φωτιές στις ΗΠΑ συνεχίζουν να τις σβήνουν –για 5 δολάρια την ημέρα– (και) κατάδικοι, η αναγκαιότητα των οποίων φάνηκε φέτος που έλειψαν λόγω κορωνοϊού – αποφυλακίστηκαν ή ασθένησαν. Μέχρι πρόσφατα, δεν είχαν καν τη δυνατότητα να συνεχίσουν επαγγελματικά μετά την αποφυλάκισή τους λόγω ποινικού μητρώου –φαίνεται πως αυτό τώρα αλλάζει–, ενώ εκτίνουν τις μεγαλύτερες ποινές στον κόσμο. «Αν γλιτώσουμε από τον Covid, κινδυνεύουμε στις φωτιές, κι αν τα καταφέρουμε κι εκεί, άραγε θα ζήσουμε μέχρι να αποφυλακιστούμε;»  ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή