Η μόδα πήρε τα βουνά

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάποιοι βρέθηκαν στο δάσος, κάποιοι άλλοι διάλεξαν την ταράτσα ενός ουρανοξύστη, με φόντο το γνώριμο αστικό τοπίο. Η διεθνής σεζόν των ντεφιλέ μόδας για την επόμενη άνοιξη και το επόμενο καλοκαίρι άνοιξε νωρίτερα αυτόν τον μήνα στη Νέα Υόρκη, για να συνεχιστεί λίγες μέρες αργότερα στο Λονδίνο. Και στις δύο περιπτώσεις, οι δύο μεγάλες πρωτεύουσες της παγκόσμιας βιομηχανίας είχαν προσκλήσεις για διαδικτυακές, αλλά και φυσικές παρουσιάσεις (με υποχρεωτική μάσκα, βεβαίως).

Ένα από τα πιο έντονα «φαινόμενα» που παρατηρήθηκαν και στις δύο πόλεις ήταν η τεράστια απουσία του street style, των ιδιαίτερων εκείνων εμφανίσεων έξω από τους χώρους που φιλοξενούν τα ντεφιλέ. Στο Λονδίνο, η Εβδομάδα Μόδας έφερε κοντά γυναικείες και αντρικές συλλογές, με κοινό χαρακτηριστικό την ιδέα του gender-fluid, μιας «άφυλης» μόδας που ζει μια ιδιαίτερη δημιουργική στιγμή, ενώ στη Νέα Υόρκη η προεκλογική περίοδος ώθησε κάποιους σχεδιαστές να καλέσουν ανοιχτά τους ψηφοφόρους να ρίξουν (ή να στείλουν) την ψήφο τους στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Η μόδα πήρε τα βουνά-1
 © Getty Images / Ideal Image

Η αίσθηση της τεράστιας «γιορτής» που ενώνει τους επαγγελματίες της μόδας κάθε έξι μήνες δεν έγινε αισθητή στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο αυτή τη φορά. Όμως υπήρξε και μια ευπρόσδεκτη για πολλούς εξέλιξη, μέσα από το γεγονός ότι η διαδικτυακή διάσταση της σεζόν έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς από εκείνους που συνήθως δεν λαμβάνουν τις πολυπόθητες προσκλήσεις να ανακαλύψουν κάποιες από τις τάσεις που έρχονται. Ψηφιακά ή φυσικά, τα ντεφιλέ συνεχίζονται στο Μιλάνο και στο Παρίσι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή