Ομιλείτε, παρακαλώ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα χαριτωμένο στιγμιότυπο από το 1967, ο Ροκ Χάντσον «προσφέρει» το ακουστικό του τηλεφώνου που διαθέτει το κάμπριο αυτοκίνητό του στη Miss Wee Wee.

Η γλυκιά συνεπιβάτιδα, που κάθεται στο πίσω κάθισμα, είναι ένα από τα πολλά σκυλιά που κατά περιόδους συντροφεύουν τον Αμερικανό σταρ στην οικία του στο Χόλιγουντ. Έχουν περάσει 19 χρόνια από τότε που ο Χάντσον έκανε την πρώτη του εμφάνιση μπροστά σε μια κινηματογραφική κάμερα και ο γοητευτικός ηθοποιός έχει πλέον κατακτήσει τον χώρο της αμερικανικής σόουμπιζ. Στο βιογραφικό του δεσπόζει μια υποψηφιότητα για  Όσκαρ Α´ Ανδρικού Ρόλου για τη συμμετοχή του στην ταινία «Ο Γίγας» (1956) του Τζορτζ Στίβενς, στο πλευρό της Ελίζαμπεθ Τέιλορ και του Τζέιμς Ντιν, ενώ παράλληλα το ευρύ κοινό τον απολαμβάνει ως ιδανικό παρτενέρ της Ντόρις Ντέι σε μια σειρά από ρομαντικές κωμωδίες. 

Οι δεκαετίες του ’50 και του ’60 αποδεικνύονται χρυσές για την κινηματογραφική πορεία του Χάντσον, ενώ το ’70 και το ’80 ο δημοφιλής ηθοποιός θα στραφεί στην τηλεόραση. Σε κάθε δημιουργική του περίοδο, η λαμπερή δημόσια εικόνα του έρχεται σε αντίθεση με τη διακριτικότητα που περιβάλλει την προσωπική του ζωή, όταν κλείνουν οι προβολείς. Ο Χάντσον είναι ομοφυλόφιλος και γνωρίζει καλά ότι αυτό είναι κάτι που η βιομηχανία του θεάματος δεν είναι (ακόμη) καθόλου έτοιμη να αποδεχτεί. Την Παρασκευή συμπληρώθηκαν 35 χρόνια από τον θάνατό του. Ήταν μόνο 59 ετών και το πρώτο επώνυμο θύμα του AIDS. Η νέα, τότε, επιδημία χτυπούσε επισήμως την πόρτα του κόσμου του θεάματος.  ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή