Μπορώ να παρκάρω;

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πώς θα ζούμε σε 20, 50 ή 100 χρόνια; Με τι θα μοιάζουν η κοινωνία και η τεχνολογία στο μέλλον που θα προλάβουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας; Κάθε γενιά λατρεύει αυτά τα ερωτήματα, λίγα θέματα ασκούν ισχυρότερη γοητεία. Όταν ανοίξει στις αρχές του 2021 το πρότζεκτ «Μουσείο του Μέλλοντος» στο Deutsches Museum της Νυρεμβέργης, θα επιχειρήσει να απαντά ακριβώς σε αυτά. Με ποιον τρόπο; Παρουσιάζοντας πρωτοποριακά έργα από τους σημερινούς ερευνητές, τα οποία ενδέχεται να επηρεάσουν τη ζωή μας στο μέλλον. Ένα εξ αυτών και το ηλιακό αυτοκίνητο που βλέπετε στη φωτογραφία να εισβάλλει… αεροπορικώς στο κτίριο.

Το blue cruiser ανυψώνεται με γερανό και μπαίνει στον χώρο από το παράθυρο, ένα εκ των τεσσάρων εκθεμάτων που μετακινήθηκαν με αυτόν τον τρόπο στον εκθεσιακό χώρο του Deutsches Museum, λόγω του μεγάλου όγκου τους, που δεν επέτρεπε να μεταφερθούν με τον ανελκυστήρα φορτίου του κτιρίου. Ο χώρος της έκθεσης θα φτάνει τα 3.000 τετραγωνικά μέτρα και θα καλύπτει πέντε θεματικές ενότητες: «Εργασία και καθημερινή ζωή», «Σώμα και μυαλό», «Αστική ζωή», «Σύστημα Γη» και τέλος «Διάστημα και χρόνος».■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή