Και τζέντλεμαν, και κλέφτης

Και τζέντλεμαν, και κλέφτης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τζορτζ Χάμιλτον ατενίζει το Παρίσι από ψηλά, στα γυρίσματα του «Κλέφτη των διαμαντιών». 

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Ο κλέφτης των διαμαντιών», στο Παρίσι τον Οκτώβριο του 1966, ο Τζορτζ Χάμιλτον περπατάει στην ταράτσα του Hôtel Louvre, στο 2ο διαμέρισμα της πόλης. Με θέα το Conseil d’Etat, το Συμβούλιο του Κράτους, ο κομψός Αμερικανός ηθοποιός ερμηνεύει τον Τζεφ Χιλ, έναν κλέφτη με διεθνή δραστηριότητα, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Ντον Τέιλορ και με συμπρωταγωνιστές τον Τζόσεφ Κότεν και τη Μαρί Λαφορέ.

Η εποχή ενδείκνυται για ταινίες δράσης με επίκεντρο την κλοπή πολύτιμων λίθων και μετάλλων. Το 1963 έχει κάνει την εμφάνισή του ο επιθεωρητής Κλουζό του Πίτερ Σέλερς στον «Ροζ Πάνθηρα» του Μπλέικ Έντουαρντς, ενώ έναν χρόνο αργότερα, η Μελίνα Μερκούρη είναι η κεντρική ηρωίδα στο «Τοπ Καπί» του Ζυλ Ντασσέν. «Ο κλέφτης των διαμαντιών» δεν θα απολαύσει την εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία των άλλων δύο ταινιών, όμως θα πάρει τη θέση του στο πλούσιο κινηματογραφικό και τηλεοπτικό βιογραφικό του Χάμιλτον.

Άλλωστε, εκείνη την περίοδο, ο συνήθως υπερ-μαυρισμένος ηθοποιός βρίσκεται στην επικαιρότητα για δύο ακόμα λόγους: τη σχέση του με τη Λίντα Μπερντ Τζόνσον, κόρη του τότε προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Λίντον Τζόνσον, αλλά και την αναστολή της στρατιωτικής του θητείας κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή