Ένα πράσινο, αστικό παραμύθι

Ένα πράσινο, αστικό παραμύθι

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα ξύλινα σπιτάκια της θα μπορούσαν να ζουν οι επτά νάνοι, στις τσουλήθρες της σίγουρα παίζουν τα βράδια τα ξωτικά και πίσω από τους θάμνους περιμένει κανείς να δει την Κοκκινοσκουφίτσα να μαζεύει καλούδια της φύσης για τη γιαγιά της. Η νέα παιδική χαρά Μακεδονίας στη Φιλοθέη μοιάζει με ένα αστικό παραμύθι – ευτυχώς χωρίς κακό λύκο ή μάγισσα.

Ανακατασκευάστηκε στη θέση της παλιότερης παιδικής χαράς, που χρονολογούνταν από τη δεκαετία του 1980, σε έκταση πέντε στρεμμάτων, με βάση τις αρχές της οικολογίας και της βιώσιμης ανάπτυξης. Στόχος των αρχιτεκτόνων, Αντώνη Κρασσά και Δήμητρας Μπουγά, που ανέλαβαν τη μελέτη και την υλοποίηση του έργου για λογαριασμό του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, ήταν οι παρεμβάσεις να γίνουν με σεβασμό στο φυσικό τοπίο, το οποίο είναι αναπόσπαστο κομμάτι του παιχνιδιού, και να εναρμονιστούν με το περιβάλλον. Τα όργανα και οι κατασκευές είναι από φυσικό ξύλο και έχουν τοποθετηθεί πάνω σε ανακυκλώσιμα υλικά όπως βότσαλα. 

Ένα πράσινο, αστικό παραμύθι-1

Παρότι το οικολογικό αποτύπωμα της παιδικής χαράς επιδιώχθηκε να είναι το μικρότερο δυνατό, την ίδια στιγμή επιχειρήθηκε να μεγιστοποιηθεί το παιδαγωγικό και ψυχαγωγικό της αποτύπωμα, με πρωτότυπα παιχνίδια, περιπετειώδεις διαδρομές, φιλόξενους πύργους και κιόσκια, ώστε να δημιουργηθεί ένα μωσαϊκό που θα ενθαρρύνει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών κάθε ηλικίας. Ταυτόχρονα έχουν τηρηθεί όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Κυρίως όμως πρόκειται για έναν πρωτότυπο, λειτουργικό, φιλικό προς το περιβάλλον χώρο παιχνιδιού, που μπορεί να ψυχαγωγήσει παιδιά προσχολικής ηλικίας, αλλά και εφήβους.

Info: Παιδική χαρά Μακεδονίας, Λουκή Ακρίτα 35, Φιλοθέη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή