Και παϊδάκια, και νουγκατίνα

Και παϊδάκια, και νουγκατίνα

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα νόστιμα χαμπέρια της εβδομάδας. 

Σαββατόβραδο νωρίς στον Αξώτη, στο Πολύγωνο (Παπαρσένη 15, Τ/210-6459130). Παϊδάκια, φιλέτο κοτόπουλου, πανσέτες και λοιπά κοψίδια ψημένα στα κάρβουνα με μαεστρία, ήτοι ροδοψημένα, ζουμερά, ουχί καρβουνιασμένα. Επικεντρωθείτε στα ψητά και για μένα αφήστε τις γκλοριόζες τηγανητές πατάτες, έναν χρυσαφένιο λοφίσκο στο πιάτο, κριτσανιστό, παλλόμενο, ολόγλυκο. Σταθερά στη λίστα μου με τις καλύτερες πατάτες των Αθηνών. Παρακαλώ και μία μερίδα χόρτα και μία φέτα. Ίσως και ένα κεφαλοτύρι σαγανάκι. Αποστάσεις μετρημένες, αν ο καιρός είναι καλός, θα καθίσετε απλωτά έξω. 

Δευτέρα μεσημέρι, υπογλυκαιμία στο γραφείο. Παραγγέλνουμε από το πειραιώτικο Bon Bon Fait Maison (Πολυδεύκους 39) μέσω γνωστής πλατφόρμας.

Και παϊδάκια, και νουγκατίνα-1

Οι τιμές τσιμπημένες, σχολιάζουν συνάδελφοι, όμως είναι στα αλήθεια τσιμπημένες; Θα το ξαναπώ και στο τέλος ξέρω πως θα τους πείσω: το γλυκό είναι αυτό το κάτι έξτρα στη διατροφική καθημερινότητά μας, συνιστά πολυτέλεια, γι’ αυτό και πρέπει να είναι στην εντέλεια φτιαγμένο. Δυστυχώς, το φθηνό γλυκό είναι συνηθέστατα κακό γλυκό. Τα καλά υλικά και οι καλές τεχνικές κοστίζουν. Στο θέμα μας: Τα γλυκά του Bon Bon Fait Maison είναι εμπνευσμένα αλλά απλά, χωρίς πολλά πολλά ή μάλλον χωρίς υπερβολές, χωρίς την οίηση και την αμετροέπεια που χαρακτηρίζουν τη φιγουρατζίδικη ζαχαροπλαστική. Που δεν ξέρεις τι τρως και στο τέλος είναι αδύνατον να θυμηθείς τι έφαγες. Εδώ σας μιλώ για γλυκά φίνα, με αυτή τη σπάνια λεπτότητα που ρέει από το χέρι γουστόζων ανθρώπων. Τέτοιος είναι ο κ. Πουλής, σεφ πατισιέ και πατρόν. Τι πήραμε; Νουγκατίνα με κρεμ σιμπούστ και κρέμα λευκής σοκολάτας ελαφρώς αλατισμένη. Υπόπικρη σοκολατίνα πάνω σε μπράουνι με μους και σαντιγί σοκολάτας. Και το πιο ξεχωριστό γλυκό: βάση από ντακουάζ φιστικιού με κρέμα κανέλας Κεϋλάνης (μα τι άρωμα!), καβουρδισμένο φιστίκι Αιγίνης και κρεμ πατισερί με ψητό μήλο. Μπορείτε να τα βρείτε και στο κατάστημα που άνοιξε προσφάτως στο Σύνταγμα (Πετράκη 30). 

Πέμπτη απόγευμα, business lunch στου Λαζάρου. Γίνεται ένα επαγγελματικό γεύμα να συγκριθεί με τα σπουδαιότερα γεύματα της ζωής σου; Και όμως, γίνεται. Αλλά δεν θα σας το περιγράψω σήμερα εδώ, θα σας τα πω χαρτί και καλαμάρι την επόμενη εβδομάδα. ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή