Το βιβλίο της Σοφίας

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Λόρεν σε νεαρή ηλικία διαβάζει στην Ελβετία. 

Στην Ελβετία συλλαμβάνει ο φωτογραφικός φακός τη Σοφία Λόρεν, σε μια ήσυχη στιγμή της δεκαετίας του ’50. Σε μια εξοχική κατοικία της ελβετικής υπαίθρου, σε κάποιο ψηλό υψόμετρο, η νεαρή Ιταλίδα μοιάζει προσηλωμένη στο βιβλίο της, δίπλα σε μια φωτογραφία του συντρόφου της, Κάρλο Πόντι, ενώ ένα φόρεμα με πλούσια φούστα κρέμεται στον τοίχο.

Η Λόρεν, που γεννήθηκε στο Ποτσουόλι της Νάπολης το 1934, έχει ήδη κερδίσει έναν διαγωνισμό ομορφιάς, έχει φοιτήσει σε κρατική δραματική σχολή και έχει ξεκινήσει τις κινηματογραφικές της εμφανίσεις. Με τον Πόντι, Ιταλό παραγωγό, γνωρίστηκαν το 1950 και τους χωρίζουν 21 χρόνια. Είναι εκείνος που την καθοδηγεί και την έχει ήδη πείσει να αλλάξει το αρχικό επίθετό της, Βιλάνι Σικολόνε. Στην ελβετική ύπαιθρο δεν υπάρχει κάτι που να προδίδει ότι η νεαρή Λόρεν έχει μπροστά της μια τεράστια καριέρα με διεθνή λάμψη και διάρκεια.

Φέτος, στη γλυκιά και μάχιμη ηλικία των 86, η Λόρεν επιστρέφει στη Νάπολη και πρωταγωνιστεί σε ένα ριμέικ της ταινίας «Η Ζωή Μπροστά Σου», κάτω από τις σκηνοθετικές οδηγίες του γιου της, Εντοάρντο Πόντι, για λογαριασμό του Netflix. Ερμηνεύει τη Ροζά, μια Εβραία γυναίκα που επιβίωσε του Ολοκαυτώματος και αναπτύσσει μια φιλία ζωής με τον Μομό, έναν νεαρό Σενεγαλέζο πρόσφυγα. Στο μεταξύ, η Ελβετία δεν έπαψε ποτέ να αποτελεί καταφύγιο για τη Λόρεν, τον Πόντι (ο οποίος πέθανε στη Γενεύη το 2007) και τους δύο γιους τους, ενώ από το 2006 η Ιταλίδα σταρ την έχει ορίσει ως μόνιμο τόπο διαμονής της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή