Ένας άνθρωπος χωρίς ενοχές

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Βρετανός ηθοποιός πρωταγωνιστεί στο πολιτικό δράμα «Roadkill».

Το 1987, ο σεναριογράφος Ντέιβιντ Χερ επέλεγε ηθοποιούς για την ταινία του «Strapless». Ένας από αυτούς ήταν ο Βρετανός Χιου Λόρι, ο οποίος εκείνη την εποχή ήταν το ήμισυ του κωμικού διδύμου Φράι και Λόρι (Fry and Laurie) – με τον καλό του φίλο Στίβεν Φράι, με τον οποίο γνωρίστηκαν μέσω της Έμα Τόμσον όσο ήταν φοιτητές στο Κέιμπριτζ. Στην πρώτη συνάντησή τους, ο Λόρι είπε στον Χερ κάτι που τον ξάφνιασε: «Δεν ξέρω γιατί με διάλεξες, δεν είμαι ηθοποιός, είμαι απλώς ένας κωμικός». Στα χρόνια που ακολούθησαν, ο Λόρι έγινε παγκοσμίως γνωστός και ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς του πλανήτη, ενσαρκώνοντας τον θρυλικό δόκτορα Χάουζ (ρόλος που του χάρισε δύο Χρυσές Σφαίρες και μία υποψηφιότητα στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες ως τον ανδρικό ρόλο με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση) και επιβεβαίωσε την υποκριτική του κλάση στο υπέροχο «The Night Manager» και στο πολυβραβευμένο «Veep».

Σήμερα, τριάντα τρία χρόνια μετά, Χερ και Λόρι συναντώνται ξανά, στο πολιτικό δράμα τεσσάρων επεισοδίων «Roadkill», που έκανε πρεμιέρα τον Οκτώβριο στο BBC One – στην Ελλάδα θα προβληθεί στη Nova. Υποδύεται τον υπουργό Συγκοινωνιών της κυβέρνησης των Τόρηδων Πίτερ Λόρενς. Είναι ένας αυτοδημιούργητος πολιτικός, χαρισματικός, γοητευτικός, δημοφιλής. «Η ιστορία πραγματεύεται το τίμημα που είναι προετοιμασμένος να πληρώσει για να φτάσει στην κορυφή», λέει ο Χιου Λόρι σε δηλώσεις που εξασφάλισε αποκλειστικά το «Κ». «Είναι ένας άνδρας ελεύθερος από το βάρος της ενοχής, του οποίου η αποστολή στη ζωή είναι να προχωρά διαρκώς μπροστά, χωρίς να κοιτάζει πίσω». Η σειρά είναι μια μελέτη πάνω στην πολιτική και στους πολιτικούς, για τους οποίους πιστεύει ότι «είναι απλώς άνθρωποι που προσπαθούν να κάνουν κάτι που ξέρω ότι εγώ δεν θα μπορούσα να κάνω. Δεν θα επιβίωνα ούτε μία μέρα ως πολιτικός». Ευτυχώς για τον ίδιο και για όλους μας, επέλεξε την υποκριτική. 

Η νέα σειρά κάνει πρεμιέρα –και με τα 4 επεισόδια– αποκλειστικά και σε πρώτη τηλεοπτική προβολή στην Ελλάδα από τη Nova, στις υπηρεσίες Nova On Demand και Nova Go, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου. Παράλληλα θα προβληθεί, ανά επεισόδιο, στο Novacinema 4HD, από τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου και κάθε Δευτέρα, στις 22.00. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή