Ο Κοντιζάς στο σπίτι μας

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το νέο πρότζεκτ ντελίβερι του γνωστού σεφ.

Ο Κοντιζάς είναι αρχέτυπο μάγειρα. Η μαγειρική του ένα μοναδικό, ιδιότυπο καλούπι, με χαρακτήρα, ευχέρεια και μια ήσυχη αριστοτεχνία. Στα πιάτα του συναντάς το τώρα της παγκόσμιας μαγειρικής διυλισμένο από το δικό του πολύ λεπτό φίλτρο. Αστοχίες υπάρχουν, όμως και πάλι δεν μιλάμε ούτε καν για μέτριες μαγειρικές. Ασυμφωνία χαρακτήρων ίσως, καμία σχέση δεν είναι αψεγάδιαστη. Ο Κοντιζάς είναι αναμφήριστος σταρ της μαγειρικής. Δεν αναφέρομαι στην τηλεοπτική του καριέρα. Το εντυπωσιακό, δε, είναι πως η τηλεοπτική του επιτυχία ουδόλως τον έχει μαϊντανοποιήσει ή επηρεάσει την τέχνη του. Εκεί είναι προσεκτικός, συνεπής και αληθινός.

Σας ζάλισα, όμως, και άλλο θέλω να πω. Ο Κοντιζάς έχει εκπονήσει ένα ειδικό μενού, το PS: Luncheon, και τα πονήματά του αυτά μπορούμε να τα απολαύσουμε στο σπίτι μας. Το μενού έχει μια ωραία αυθυπαρξία: ενώ το όλον φέρει τη σφραγίδα του σεφ, δεν είναι το φαγητό που έχουμε απολαύσει στο Nolan και στον Προβελέγγιο. Ορθώς, το σήμα αυτό πρέπει να μείνει καθαρό, εκτός συναγωνισμού. Επίσης είναι σχεδιασμένο ώστε να μεταφέρεται ανεπηρέαστο από τη διαδικασία μεταφοράς.

Στο διά ταύτα, έχουμε απολαύσει τα εξής: το μισό ελαφροκαπνιστό κοτόπουλο που χορταίνει δύο άτομα συνοδεία καβουρδισμένου ρυζιού και κίμτσι. Εξαιρετικά ζουμερό ακόμα και όταν κρύωσε. Τις γλυκοκαυτερές φτερούγες κοτόπουλου –έξοχος μεζές– με τη δική τους ΙPA μπίρα. Το σαλατογεύμα με μπρόκολα και κάστανα ξυλοφουρνιστά, σαλατικά και σάλτσα από μελιτζάνα και ταχίνι και βινεγκρέτ με καβουρδισμένο κόλιανδρο και τσίλι. Άφεριμ. Το ρύζι με φρέσκο κρεμμύδι, μήλο και γαρίδες Κοιλάδας.

Απολαυστικό το σάντουιτς με προζυμένιο ψωμί με καπνιστό μοσχαρίσιο στήθος, χειροποίητη μαγιονέζα, πίκλα αγγουριού, και μια τραγανή μουστάρδα. Γενικώς, τα ψωμιά αξίζουν: το προζυμένιο αργής ωρίμανσης καρβελάκι της γάστρας, ιδεώδες για βουτιές στην ταραμοσαλάτα με λάδι μυρωδικών και στη σάλτσα ρομέσκο, και οι φοκάτσιες, προζυμένιες και αυτές, γενναιόδωρα λαδωμένες, τραγανές, αφράτες και με σέξι κυψέλωση. 

Ειδική μνεία στο DIY kit. Μια μικρή κολεξιόν από φαγητά που τα τελειώνουμε στην κουζίνα μας, με αναλυτικές οδηγίες του σεφ. Στην αρχή ήμουν αρνητικός· γιατί να λερώσω κατσαρολικά, γιατί να χάνω χρόνο; Όμως, τελικώς, από τη δοκιμή του ράμεν (ζεσταίνεις ζωμό, ζεματίζεις noodles και συνθέτεις το πιάτο με το αυγό, το καπνιστό μπέικον, τα ζεματισμένα χορταρικά) έμεινα απολύτως ικανοποιημένος, γιατί έφαγα ένα ράμεν αχνιστό, της στιγμής και στην εντέλεια.

Από γλυκά, δοκιμάσαμε το αφράτο σου με ελαφριά γέμιση σοκολάτας-πραλίνας. Ενδιαφέροντα τα δικά τους εμφιαλωμένα κοκτέιλ – έρχονται με πάγο που λιώνει αργά.

Οι τιμές είναι ελκυστικότατες, ιδίως αν σκεφτείς την ποιότητα, την πρωτοτυπία, τη γευστικότητα. Τρία «ζήτω», λοιπόν, για τον Κοντιζά και τους συναδέλφους του που ανασκουμπώθηκαν και μαγείρεψαν ειδικά φαγητά για το σπίτι. Τα χαιρόμαστε. Ελπίζουμε να τα χαιρόμαστε και όταν ανοίξει η εστίαση.

Παραγγέλνετε PS: Luncheon μέσω Wolt. 
Εκτός εμβέλειας Wolt, κάνετε τηλεφωνική παραγγελία στο κατάστημα (Τ/210-52.34.749) και λαμβάνετε το γεύμα με ταξί, με έξτρα χρέωση το κόστος της διαδρομής. Για παραγγελίες άνω των 80 ευρώ η μεταφορά είναι δωρεάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή