Ανακυκλώνοντας παιδικές αναμνήσεις

Ανακυκλώνοντας παιδικές αναμνήσεις

Το Replay Toys είναι ένα διαφορετικό κατάστημα παιχνιδιών.

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ιδέα που χτίστηκε όπως μια κατασκευή Lego. Ένα concept store που μοιάζει με μαγαζί με ζαχαρωτά, αλλά στα ράφια του έχει γλυκές παιδικές αναμνήσεις. Το Replay Toys, που άνοιξαν πριν από λίγες ημέρες στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης ο Μισέλ Λαχούντ και ο Νίκος Κοκκινάκης, φιλοδοξεί να δώσει νέα ζωή σε παλιά, ξεχασμένα παιδικά παιχνίδια. «Ως λάτρεις των αντικειμένων με ιστορία, αποφασίσαμε να ανοίξουμε τις συλλογές μας και να συνθέσουμε ένα ειδικά σχεδιασμένο concept store, όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να βρει αυθεντικά παιχνίδια, διαχρονικά και σύγχρονα», λέει ο Νίκος Κοκκινάκης. «Δίνοντας καινούργια ζωή σε παλιά παιχνίδια, προτείνουμε ένα πιο ηθικό μοντέλο διαχείρισης και χρήσης τους. Ένα μοντέλο από το οποίο προκύπτουν πολλαπλά οφέλη: για το περιβάλλον, για τη διαμόρφωση των καταναλωτικών μας συνηθειών, για τις ανθρώπινες σχέσεις. Αξιοποιώντας παλιά παιχνίδια, καλλιεργείται η λογική της επαναχρησιμοποίησης και της κυκλικής οικονομίας ενάντια στην αλόγιστη κατανάλωση και τη σπατάλη πόρων».

Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρώσει παιχνίδια από τις προσωπικές τους συλλογές, από συλλέκτες και ιδιώτες από Ελλάδα και εξωτερικό και διαθέτουν πέντε κεντρικούς κωδικούς: Playmobil, Lego, PEZ, Hot Wheels και Μικρό μου Πόνυ – ο καθένας μπορεί να δωρίσει παιχνίδια, αρκεί να αντιστοιχούν σε αυτούς τους κωδικούς. Όλα τα διαθέσιμα παιχνίδια έχουν ελεγχθεί και απολυμανθεί από ειδικά μηχανήματα και δίνονται σε 100% ανακυκλώσιμες συσκευασίες. Tο παλαιότερο παιχνίδι στο κατάστημα είναι ένα Μικρό μου Πόνυ του 1983, σε άριστη κατάσταση. Ας ξαναπαίξουμε λοιπόν!

Ιnfo: https://agorakypselis.gr/portfolio-item/re-play-toys/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή