Συνηθισμένη στα χιόνια

Η Γερμανίδα κυρία, το φτυάρι και το λευκό τέρας.

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι σαφές ότι η κυρία της φωτογραφίας από το Βερνιγκερόντε της κεντρικής Γερμανίας δεν υπέφερε ποτέ από χαμηλή αυτοπεποίθηση. Αλλά ας αναλογιστούμε τη σκηνή: είναι Τρίτη πρωί, σηκώνεται από το κρεβάτι, τραβάει στην άκρη το κουρτινάκι στο παράθυρο της κουζίνας και αντικρίζει το θέαμα που άφησε πίσω του το σφοδρότερο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα μέχρι στιγμής τον φετινό χειμώνα.

Υποθέτει κανείς ότι είναι συνηθισμένη στις χιονοθύελλες (κοιτάξτε το ειδικό, ιδιαίτερα καλοφτιαγμένο φτυάρι αποχιονισμού), δεν ζει στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης ή στη Ρόδο. Ας αποδώσουμε εκεί το απαράμιλλο θάρρος της να τα βάλει με το λευκό τέρας που έχει σκεπάσει το κατώφλι της· ένα μέτρο χιόνι στην καρδιά του χειμώνα είναι σαν ένας ήπιος, συνηθισμένος δικός μας καύσωνας. Και ευτυχώς το φτυάρι εκτελεί ειρηνικούς σκοπούς. Γιατί κάπου αλλού στη Γερμανία, πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Ζέμερντα της Θουριγγίας, μια 55χρονη γυναίκα διαφώνησε με την 62χρονη γειτόνισσά της για το ποια είναι υποχρεωμένη να καθαρίσει το πεζοδρόμιο μπροστά από το σπίτι τους από το χιόνι και της επιτέθηκε με φτυάρι, τραυματίζοντάς την ελαφρά και σπάζοντας τα γυαλιά της.

Τεντωμένα νεύρα άγνωστης προέλευσης: να ρίξουμε το φταίξιμο στην κακοκαιρία ή στον ένα χρόνο συνύπαρξης με τον κορωνοϊό;   ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή