Ιστορίες για εξόριστους πρίγκιπες

Ιστορίες για εξόριστους πρίγκιπες

Από τον Εδουάρδο και τη Γουάλις στον Χάρι και στη Μέγκαν.

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πόλεμος έχει τελειώσει και ο Εδουάρδος, δούκας του Ουίνδσορ, έχει εγκατασταθεί στο Παρίσι. Η γαλλική κυβέρνηση τον έχει απαλλάξει από την υποχρέωση να πληρώνει φόρους, τα φιλοναζιστικά του αισθήματα παραμένουν απλώς φήμες και σε γενικές γραμμές ο άνθρωπος που απέρριψε τον θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου (υπηρέτησε ως βασιλιάς για έναν χρόνο το 1936) απολαμβάνει μια πολυτελή ζωή παρέα με τη σύζυγό του, Γουάλις Σίμπσον – στη φωτογραφία βρίσκονται στο Μπιαρίτζ, νοτιοδυτικά, πιθανόν για διακοπές.  

Επτά δεκαετίες αργότερα, ένα άλλο ζευγάρι της βασιλικής οικογένειας, ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν, δούκισσα του Σάσεξ, επέλεξαν να διαχωρίσουν τη θέση τους από το παλάτι. Εγκαταστάθηκαν σε μια έπαυλη αξίας 16 εκατ. ευρώ στην Καλιφόρνια και εξέφρασαν ποικιλοτρόπως ότι επιθυμούν μια διαφορετική ζωή. Οι γέφυρες βέβαια γκρεμίστηκαν (οριστικά;) προ ημερών, μέσω της τηλεοπτικής τους συνέντευξης στην Όπρα, όταν, μεταξύ άλλων, αποκάλυψαν ότι στο παλάτι υπήρχε ανησυχία για το χρώμα του δέρματος του πρώτου τους παιδιού.  

Τα βρετανικά ταμπλόιντ λατρεύουν να συγκρίνουν την πορεία του Εδουάρδου και του Χάρι, για όλους τους προφανείς λόγους. Ένας από αυτούς είναι ο εξής: η ζωή υπήρξε τόσο γενναιόδωρη και για τους δύο, απέκτησαν ως διά μαγείας τόσα προνόμια και τόσα πλούτη, που το περιθώριο να πάει κάτι στραβά στην κλίμακα της πραγματικής ζωής δεν υπάρχει. Από εκεί και πέρα, αν ο Χάρι κάνει επανάσταση ή αν είναι απλώς υποκριτής, είναι μια κουβέντα για το απογευματινό τσάι. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή