Πρασινίζοντας τη Σταδίου

Η μεταμόρφωση ενός κτιρίου στην καρδιά της πόλης.

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τις αδειοδοτήσεις στο χέρι και τις πρώτες αποξηλώσεις να έχουν ήδη ξεκινήσει στο εσωτερικό του κτιρίου, ένα από τα πιο φιλόδοξα αρχιτεκτονικά πρότζεκτ στο κέντρο της Αθήνας βρίσκεται επισήμως στο σημείο εκκίνησης. Πρόκειται για την ιστορική έδρα της ασφαλιστικής εταιρείας Φοίνιξ, στη συμβολή των οδών Ομήρου 2 και Σταδίου, που πέρασε το 2018 στα χέρια της Grivalia Management Company Α.Ε. και σήμερα ανήκει, λόγω συγχώνευσης, στο χαρτοφυλάκιο της Eurobank.

Πρασινίζοντας τη Σταδίου-1

Τους επόμενους 12 μήνες θα διαμορφωθεί σε ένα υπερσύγχρονο «πράσινο» κτίριο γραφείων στην καρδιά της πρωτεύουσας, δείχνοντας τον δρόμο για την «επόμενη μέρα» μεγάλου αριθμού κτιρίων που ανεγέρθηκαν στη μεταπολεμική Αθήνα. Τη μελέτη υπογράφει το γνωστό γραφείο Τομπάζη (προηγήθηκε κλειστός αρχιτεκτονικός διαγωνισμός κατόπιν πρόσκλησης), με σημείο αναφοράς την αδιαμφισβήτητη αισθητική αναβάθμιση των όψεων και τη σημαντική μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος της νέας κατασκευής· οι περσίδες που εμφανίζονται στα φωτορεαλιστικά σχέδια που παρουσιάζουμε σήμερα υποστηρίζουν ακριβώς αυτή την ανάγκη. Θα διαθέτει «πράσινη» στέγη και αναμένεται να λάβει πιστοποίηση ενεργειακής απόδοσης σε υψηλό επίπεδο. Όταν το έργο ολοκληρωθεί (στο πρώτο εξάμηνο του 2022), η οδός Σταδίου θα είναι πολύ διαφορετική, τουλάχιστον σε αυτό το σημείο, καθώς στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται σε εξέλιξη διαφορετικές επενδυτικές πρωτοβουλίες που προέρχονται κυρίως από την τουριστική βιομηχανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή