Το θέατρο που αγαπάμε

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο πωλητήριο του Εθνικού Θεάτρου ξεκίνησε το 2016, πιλοτικά, στον χώρο του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου. Ένα πρωτότυπο περίπτερο υποδεχόταν τους θεατές του Φεστιβάλ, στο οποίο μπορούσαν να αναζητήσουν αντικείμενα εμπνευσμένα από τον κόσμο του Εθνικού Θεάτρου. Η πρώτη αυτή μικρή συλλογή αντικειμένων διευρύνθηκε πολύ γρήγορα και έτσι σχέδια σπουδαίων καλλιτεχνών, ζωγράφων και σκηνογράφων έγιναν το υλικό έμπνευσης για τη δημιουργία χρηστικών αντικειμένων που έφερναν στο φως ένα κομμάτι της ιστορίας του Εθνικού.

Ακολούθησε η δημιουργία του πρώτου σταθερού πωλητηρίου στο κτίριο Τσίλλερ, με εντυπωσιακές πωλήσεις και επισκεψιμότητα, ενώ το 2018 άνοιξε το πρωτότυπο concept store στο ισόγειο του Θεάτρου Rex. Τώρα, το Εθνικό Θέατρο ανοίγει ένα ηλεκτρονικό παράθυρο, φέρνοντας στο φως άγνωστα κομμάτια της ιστορίας του μέσα από το ψηφιακό του κατάστημα, που φιλοξενεί αντικείμενα τέχνης, αξεσουάρ, κοσμήματα, είδη γραφείου, T-shirts και πολλά ακόμη σχεδιαστικά αντικείμενα που δίνουν θεατρική ποιότητα στις καθημερινές συνήθειες.

Προϊόντα εμπνευσμένα από ιστορικές παραστάσεις συνυπάρχουν με τη δουλειά νέων σχεδιαστών, ενώ ιδιαίτερη θέση κατέχουν και οι δημιουργίες των εργαστηρίων του Εθνικού Θεάτρου, στα οποία εργαζόμενοι με εμπειρία και μεράκι από τα τμήματα βεστιαρίου, ραπτικής και ειδικών κατασκευών ανακυκλώνουν παλιά υλικά και προγράμματα, αλλά και υφάσματα, τρέσες, κορδέλες, κουμπιά, φερμουάρ, μετατρέποντάς τα σε ξεχωριστές, μοναδικές χειροποίητες δημιουργίες –κοσμήματα, τσάντες, γούρια– με πραγματικό άρωμα θεάτρου! Αυτή την εποχή, στο ηλεκτρονικό πωλητήριο διατίθεται μια πλούσια συλλογή από χειροποίητες λαμπάδες.
Info: eshop.n-t.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή