Το παιδί και οι τουλίπες

Μια ιστορία πίσω από το πολύχρωμο φεστιβάλ της Ουάσιγκτον.

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δύση του 19ου αιώνα, ένας αγρότης ονόματι Τζορτζ Γκιμπς φύτεψε στο χωράφι του βολβούς αξίας πέντε δολαρίων. Δύο χρόνια αργότερα, εντυπωσιασμένος από τον ρυθμό με τον οποίο είχαν πολλαπλασιαστεί, ήρθε σε επαφή με Ολλανδούς αγρότες ζητώντας πληροφορίες για να στήσει μια επιχείρηση καλλιέργειας βολβών. Οι Ολλανδοί αποδείχθηκαν «σφίγγες», αλλά ο Γκιμπς δεν το έβαλε κάτω. Επικοινώνησε με το αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας και τους εξήγησε τα εμπορικά οφέλη.

Το 1905 έλαβε από το υπουργείο 15.000 βολβούς, που είχαν εισαχθεί από την Ολλανδία, και τρία χρόνια αργότερα δημιούργησε μια φάρμα 10 εκταρίων, εγκαινιάζοντας την καλλιέργεια τουλίπας στην πόλη Μπέλινγκχαμ της πολιτείας της Ουάσιγκτον. Σύντομα στην περιοχή δημιουργήθηκαν κι άλλες φάρμες, που μετά τη Μεγάλη Ύφεση μετακόμισαν στην κομητεία Σκάγκιτ, όπου και άνθισαν. Το 1984, σχεδόν εκατό χρόνια αφότου ο επίμονος αγρότης Τζορτζ Γκιμπς φύτεψε εκείνους τους βολβούς στο χωράφι του, ιδρύθηκε το Φεστιβάλ Τουλίπας της Κοιλάδας Σκάγκιτ, στη διάρκεια του οποίου χιλιάδες επισκέπτες, όπως ο μικρός της φωτογραφίας, έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στις υπέροχες πολύχρωμες φυτείες. ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή