Κάνε την τύχη σου

Ο Κλεομένης Ζουρνατζής μάς υποδέχεται στο all-day στέκι που έγινε talk of the town πριν ακόμα ανοίξει.

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είμαι σε ένα ηλιόλουστο κτίριο στην Πραξιτέλους, μία παρά το μεσημέρι, τρώω προσούτο από Καλαρρύτικο πρόβατο, πίνω Grasshopper κοκτέιλ και μιλάω με τον Κλεομένη Ζουρνατζή για το νέο στέκι των Αθηναίων. Το κόνσεπτ του Gastone είναι λίγο υβριδικό, με επιρροές από τα αμερικανικά diners που συνδυάζουν το φαγητό όλη μέρα με τη χαλαρή διάθεση, το ποτό, τα φλιπεράκια και τον χορό, μου εξηγεί. «Στην Ελλάδα δεν είχαμε κάτι αντίστοιχο, υπήρχε το καφενείο και η ταβέρνα. Οπότε, στο Gastone συνδυάσαμε τη χασαποταβέρνα με ένα μπαρ των ’80s με κλασικά κοκτέιλ που ήρθαν τότε στην Ελλάδα, αλλά και το φαγητό εκείνης της εποχής, χρησιμοποιώντας ελληνικά και ποιοτικά προϊόντα».

Και γιατί Gastone; «Το όνομα έχει και ένα μήνυμα, αφού όλοι θέλουμε λίγη τύχη στη ζωή μας, θέλουμε χιούμορ, χαβαλέ, να ξεχνιόμαστε κάποιες ώρες και να μην τα παίρνουμε όλα τόσο σοβαρά. Θέλω ο κόσμος να κάνει το Gastone στέκι του, να έρθει να φάει το χοτ ντογκ του από μαύρο χοίρο με αναψυκτικό και να φύγει, να έρθει με την παρέα του το βράδυ και να θέλει να φάει προσούτο και να πιει Spritz στο μπαρ ή το μεσημέρι με την οικογένειά του, να φάει μπριζόλες και πατάτες τηγανητές με αυγά, να πιει καλό κρασί και να δοκιμάσει γλυκά». Οι καρέκλες που καθόμαστε μοιάζουν με εκείνες του σχολείου, δημιουργώντας την αίσθηση ότι βρίσκομαι με τους φίλους μου στο διάλειμμα, ενώ τα κρεμαστά φώτα με κάνουν να νιώθω ότι κάθομαι σε μια πλατεία με κόσμο και πίνω ένα δροσερό κρασί από τις 100 ετικέτες του Gastone, όσο στο βάθος ακούγεται ελληνική μπόσα νόβα. Ραντεβού εκεί.

INFO
Πραξιτέλους 43, τηλ. 210-3211455
Facebook, Ιnstagram: gastoneathens

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή