Η ζωή μετά

23 δημιουργικά και ανήσυχα παιδιά της πόλης μιλούν για νέες συνήθειες, αγαπημένα στέκια και ταξίδια που έμειναν σε εκκρεμότητα.

10' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

1. μια συνήθεια του lockdown που θα κρατήσω 
2. ένα στέκι που μου έλειψε πολύ 
3. το πρώτο ταξίδι που θα κάνω 

Κίμων Φραγκάκης
Ραδιοφωνικός Παραγωγός, Δημοσιογράφος
1. νέα συνήθεια Θα συνεχίσω να παίζω μπάσκετ με τον γιο μου στο κοντινό γηπεδάκι και να μαζεύω κρασιά νέων Ελλήνων παραγωγών στο υπόγειο του σπιτιού. 
2. στέκι Το στέκι της γειτονιάς μου: Η ταβέρνα του Οικονόμου στα Άνω Πετράλωνα, ένας ιερός ναός της «Αγίας Καθημερινότητας». 
3. ταξίδι Στα «χωριά» μου: στην Αίγινα, όπου έχει σπίτι η μητέρα μου, στη Νάουσα της Πάρου, στον παιδικό μου αδερφικό φίλο, και στο Παρίσι, απ’ όπου κατάγεται η γυναίκα μου και μας έχουν μείνει τα εισιτήρια από πέρυσι. 
*Τον ακούμε στον Pepper 96.6 κάθε πρωί 8-10 και τον διαβάζουμε στο andro.gr

Δημήτρης Μπογδάνος 
Σκηνοθέτης
1. νέα συνήθεια Συμφιλιώθηκα με την ησυχία. Μια ποιότητα που στη ζωή μου συναντούσα μόνο κάποιες ελάχιστες ημέρες τον χρόνο. Τώρα μπήκε στη ρουτίνα μου και την αγάπησα. Θα βάλω τα δυνατά μου να μην την προδώσω. 
2. στέκι Το Οκτώ. Μπορεί η yoga μας να συνεχίστηκε διαδικτυακά, αλλά μου έχει λείψει τόσο η φυσική παρουσία της αγαπημένης δασκάλας Υβόννης και η χαρά της αλληλεπίδρασης στο πανέμορφο στούντιο του Υμηττού. 
3. ταξίδι Για οικογενειακούς και συναισθηματικούς λόγους, το πρώτο μου ταξίδι θα είναι σίγουρα στην Αγιόπετρα στη Νάξο. Όμως στον παγκόσμιο χάρτη υπάρχει ένας προορισμός που έμεινε ανεκπλήρωτος λόγω της πανδημίας και είναι η Νέα Ζηλανδία.

Σταματία Δημητρακοπούλου
Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Art Athina
1. νέα συνήθεια Το περπάτημα, αντί να παίρνω ταξί. 
2. στέκι Οποιαδήποτε ταβέρνα όπου μπορούσα να σταματήσω για μοναχικό μεσημεριανό ανάμεσα στις δουλειές. 
3. ταξίδι Ανυπομονώ να επιστρέψω στο Λος Άντζελες και να δω τους φίλους μου μετά από έναν χρόνο.
*Ετοιμάζει την καλοκαιρινή εκδοχή της επόμενης Art Athina.

Αλέξανδρος Ντούρας
Εικαστικός, Ιδρυτής του Korkodilos Athens
1. νέα συνήθεια Παραδόξως, οι συνήθειές μου κατά τη διάρκεια της καραντίνας δεν άλλαξαν δραματικά, αλλά σίγουρα θα ήθελα να συνεχίσω να κοιμάμαι και να ξυπνάω πολύ νωρίς. 
2. στέκι Η ταράτσα του Βios, λίγο πριν από τη Δύση, κοιτώντας την Ακρόπολη που γίνεται πορτοκαλί από το φως του ηλίου και πίνοντας παγωμένα κοκτέιλ.  
3. ταξίδι Σίγουρα πρώτα στην Άνδρο κι έπειτα στην Τήνο. Κατάγομαι από τα δύο αυτά νησιά και πηγαίνω κάθε χρόνο και στα δύο. 
*Ανακαλύψτε τα workshops κεραμικής του Korkodilos Athens στο korkodilosathens.com

Ειρήνη Σκυλακάκη 
Τραγουδοποιός
1. νέα συνήθεια Θα ήθελα πολύ να πω ότι ξεκίνησα κάποιο καινούργιο χόμπι ή ότι είδα όλες τις ταινίες που πάντα ήθελα να δω και ποτέ δεν έβρισκα την ευκαιρία, αλλά δεν θα ήταν αλήθεια! Η καλή συνήθεια της καραντίνας είναι ότι δεν τα βάζω με τον εαυτό μου στον ίδιο βαθμό με πριν. Επίσης, έχω μεγαλύτερη κατανόηση για πολλά θέματα και περισσότερη υπομονή. 
2. στέκι Έχω πολλά χρόνια να ζήσω μόνιμα στην Αθήνα, αλλά όποτε γυρνούσα, πάντα συναντούσα τους φίλους μου για ποτό στο Flower, στην Πλατεία Μαβίλη. Μου έχει λείψει, όμως, πολύ και μια βόλτα στην Πλάκα, ένας καφές στο Γιασεμί.  
3. ταξίδι Εντός Ελλάδας, στην Ιερισσό, που βρίσκεται στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής. Εκτός Ελλάδας, μου έχουν λείψει πολύ οι φίλοι μου στο Λονδίνο, όπου ζούσα τα τελευταία χρόνια.
* Κυκλοφόρησε τον τέταρτο προσωπικό της δίσκο (Souvenir).

Ροζάννα Γεωργίου
Μοντέλο, Σκηνοθέτις, Φωτογράφος
1. νέα συνήθεια Κατά την περίοδο της καραντίνας κατάφερα να διορθώσω το πρόγραμμα του ύπνου μου. Εκτίμησα το να ξυπνάω και να κοιμάμαι νωρίς και να αφιερώνω χρόνο και χώρο για προσωπική ευεξία. 
2. στέκι Η Κουρδιστή Μαϊμού, στο Μοναστηράκι. Να πίνω το αγαπημένο μου ποτό (gin με pink grapefruit) παρέα με καλούς φίλους. 
3. ταξίδι Αδημονώ να ταξιδέψω στη Χίο. Αφορμή στάθηκε η έκθεση του Βραζιλιάνου καλλιτέχνη Paulo Nimer Pjota στα Παλαιά Σφαγεία, που θα παρουσιαστεί το φετινό καλοκαίρι.

Η ζωή μετά-1
© Μόνικα Κρητικού, Θανάσης Κρικης

 

Άλεξ Κάβδας
Creative Communicator, Ηθοποιός, Παρουσιαστής
1. νέα συνήθεια Tα «Soul Stories», το podcast που ξεκίνησα μέσα σ’ αυτό το διάστημα με τη φίλη Κάλλη Αλεβίζου για τη συμπαντική ενέργεια. Νέο επεισόδιο κάθε Τρίτη! 
2. στέκι Μου έχει λείψει το Naif στον Νέο Κόσμο, να πάμε στο πεζοδρόμιο περιμετρικά του για κρασιά και πίτσα με την παρέα. Γιόρτασα εκεί και τα γενέθλιά μου το καλοκαίρι, οπότε το έχω στην καρδιά μου. 
3. ταξίδι Αχ! Σε πόσα μέρη θέλω να ταξιδέψω! Μόναχο στην κολλητή μου από το σχολείο, Βερολίνο για δόση πολυπολιτισμικότητας και ελευθερίας, Νάπολη για να ξαναβρώ τις ρίζες μου (ήταν από εκεί η γιαγιά μου), Τελ Αβίβ (το ταξίδι που ακυρώθηκε την περασμένη καραντίνα), Αστυπάλαια στο Καλλίχωρον, Καστελλόριζο για να δω ένα ακόμη κομμάτι της Ελλάδας.
*Θα τον βρείτε στο LifeofCulture.com και στο Soul Stories Podcast.

Leon of Athens
Τραγουδοποιός
1. νέα συνήθεια Να ανακαλύπτω καλές ταινίες, όπως το «Παρίσι, Τέξας», να ευχαριστιέμαι τη γυμναστική και να γράφω τραγούδια. 
2. στέκι Μου έχει λείψει το Odeon στο Μετς, για ποτό το απόγευμα, το φαγητό στο Μαύρο Πρόβατο και στο Cupola του Παγκρατίου και το Kinjo στα Βριλήσσια. 
3. ταξίδι Λονδίνο, όπου πρέπει να πάω με την πρώτη ευκαιρία. Μετά το καλοκαίρι, είναι προγραμματισμένη η περιοδεία μας σε διάφορα αμερικανικά φεστιβάλ, όπως το Bonaroo, το Summerfest και το Shaky Knees.
*Τα νέα του μουσικά project έρχονται την άνοιξη από την Cobalt Music.

Κατερίνα Ευαγγελάτου
Καλλιτεχνική Διευθύντρια Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου
1. νέα συνήθεια Η ενασχόλησή μου με τη μαγειρική. Όταν ζούσαμε κανονικά, έτρωγα πολύ συχνά έξω, ήταν η αποσυμπίεσή μου μετά από μια δύσκολη ημέρα. Φέτος, εκτίμησα τη μικρή χαρά της επίσκεψης στο μανάβικο της γειτονιάς και τη διαδικασία αυτοσχεδιασμού στην κατσαρόλα μαζί με τον σύντροφό μου. 
2. στέκι Μου έχουν λείψει όλα τα στέκια! Ήμουν σχεδόν κάθε βράδυ έξω… Μου λείπουν οι φίλοι μου! 
3. ταξίδι Σίγουρα στην Κρήτη και στο Μόναχο. 
*Ανακαλύψτε το νέο πρόγραμμα του Φεστιβάλ στο greekfestival.gr

Γεωργία Νταγάκη
Τραγουδοποιός
1. νέα συνήθεια Οι μακρινές βόλτες με την Τάκι, το σκυλί μου. Ήταν οι στιγμές αποσυμφόρησής μου και ίσως η μοναδική δραστηριότητα εκτός σπιτιού που ήταν απόλαυση. 
2. στέκι Το Godmama’s Yard στο Περιστέρι συνδυάζει όλα αυτά που αγαπώ σε ένα μαγαζί· το καλό brunch, τον τέλειο καφέ και φυσικά τα πιο σούπερ και ευφάνταστα κοκτέιλ.
3. ταξίδι Θεσσαλονίκη δαγκωτό! Καφέ στην παραλία, μετά φαγητό στο Εxtravaganza και το βράδυ πάνω στη σκηνή με τη λύρα και την μπάντα μου! 
*Ακούστε το νέο της άλμπουμ, Pathos, στις ψηφιακές πλατφόρμες.

Γιώργος Παπαγεωργίου
Ηθοποιός, Σκηνοθέτης
1. νέα συνήθεια Το τρέξιμο. Μια βερμούδα, ακουστικά και ο δρόμος μπροστά σου. Χρόνια φλέρταρα με αυτό, να που τώρα συνέβη. 
2. στέκι Το Jazz in Jazz στο Κολωνάκι. Χειμώνας, ξύλινα τραπέζια, θεϊκά malt και φυσικά jazz. Μου λείπει πολύ. 
3. ταξίδι Στην Ιταλία. Αυτή η χώρα που χτυπήθηκε από τις πρώτες από τον ιό, η Λομβαρδία, που σφύζει από ρομαντισμό σε κάθε πόλη της, η λίμνη Κόμο και η αυθεντική Κρέμα θα αποτελέσουν τον προσωπικό μου τόπο προσκυνήματος.

Chris Kossaifi 
Communication & PR Carwan Gallery, Co-founder Οrizon Living
1. νέα συνήθεια Κατά τη διάρκεια του lockdown, αφιέρωσα χρόνο για να αποκτήσω διάφορες δεξιότητες που με βοήθησαν να εξελιχθώ τόσο σε προσωπικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Ήταν μια διαδικασία που με έκανε ακόμα πιο περίεργο, βελτιώνοντας τον τρόπο που εργάζομαι, που ζω και κατανοώ τον κόσμο γύρω μου.  
2. στέκι Αν πρέπει να σταθώ σε κάτι, αυτό είναι σίγουρα οι βόλτες στις γκαλερί της πόλης και οι επισκέψεις στα μουσεία της.  
3. ταξίδι Στο Μεξικό. Διάβασα πολλά γι’ αυτή τη χώρα πρόσφατα. Ενθουσιάζομαι στην ιδέα μιας επίσκεψης στο σπίτι όπου έζησε όλη της τη ζωή η Φρίντα Κάλο μαζί με τον Nτιέγκο Ριβέρα, αλλά και στο Cuadra San Cristóbal του Λουίς Μπαραγάν. 
* Ανακαλύψτε τα πρότζεκτ της Carwan Gallery (Πειραιάς) στο carwangallery.com

Γιάννης Βαρελάς 
Εικαστικός
1. νέα συνήθεια Το συχνό πλύσιμο των χεριών και των ποδιών, το συνεχές και αέναο αυτό πλύσιμο που ξηραίνει την επιδερμίδα, αλλά ανοίγει την πόρτα της υποσυνείδητης ενδοσκόπησης και την κατανόηση των ορίων του εαυτού των ανθρώπων. 
2. στέκι Το Café Korb, ένα τουριστικό café της Βιέννης όπου κάθεσαι έξω και δεν καταλαβαίνεις τι λένε οι γύρω σου. 
3. ταξίδι Θα ήθελα να πάω κάπου να με φιλοξενήσουν, σε κάποιο εξωτικό μέρος.
*Η νέα του έκθεση, «Double-Blind», «τρέχει» ακόμα στην γκαλερί The Breeder έως 29/5.

Εύη Καλογηροπούλου 
Κινηματογραφίστρια, Εικαστικός
1. νέα συνήθεια Να βλέπω μια ταινία το απόγευμα προς το βράδυ μόνη μου. Τίποτε άλλο δεν βρήκα θετικό στην καραντίνα, εκτός από μια-δυο νέες, πολύ σημαντικές φιλίες.
2. στέκι Όλοι οι θερινοί κινηματογράφοι στο κέντρο της Αθήνας και το αγαπημένο μου μπεργκεράδικο, Soul Food, στο Παγκράτι. 
3. ταξίδι Ίσως πάω να δω τη γιαγιά μου στο χωριό, στον Άγιο Ανδρέα στην Αρκαδία. Σίγουρα θα ταξιδέψω στο άλλο μου χωριό, στο Ληξούρι στην Κεφαλονιά, αλλά και στη Νέα Υόρκη, στην Κούβα και στην Τζαμάικα.
*Ετοιμάζει την πρώτη της μεγάλου μήκους ταινία, «Cora».

Η ζωή μετά-2
© Νίκος Αλιάγας, Βασίλης Καρύδης, Λεωνίδας Μιχελόπουλος, Βαγγέλης Ζαβός

 

Άνταμ Κοντοβάς
Σεφ
1. νέα συνήθεια Η γυμναστική! Αποφάσισα να χρησιμοποιήσω αυτή την παύση στη ζωή μας για να κάνω κάτι που χρειαζόμουν πολύ. Πιστεύω ότι θα συνεχίσω και μετέπειτα. 
2. στέκι Δεν υπάρχει μόνο ένα! Πολλά αγαπημένα στέκια και πολλοί φίλοι που ανυπομονώ να πιούμε ένα, δύο, τρία ποτά μαζί! Και να αναπολούμε την καραντίνα. 
3. ταξίδι Σίγουρα σε κάποιο μέρος της Ασίας. Μάλλον στην Ταϊβάν ή στο Χονγκ Κονγκ. Τα περισσότερα ταξίδια μου είναι γαστρονομικά και η κουζίνα της Ασίας η αγαπημένη μου, οπότε σίγουρα προς τα εκεί θα κινηθώ.
*Ανακαλύψτε τα πιάτα του στο Kobra (Ναυαρίνου 11, Εξάρχεια).

Παυλίνα Βουλγαράκη 
Τραγουδοποιός
1. νέα συνήθεια Η home-made σειρά podcast που έφτιαξα για μη νιώθω μόνη μου στο lockdown. Τίτλος: «Έλα λίγο πιο κοντά». Θεματολογία: Φιλοσοφία, λογοτεχνία, ψυχολογία, κοινωνιολογία κι οτιδήποτε άλλο μου τραβήξει την προσοχή. 
2. στέκι Ο «Άγγελος» στα Εξάρχεια. Μεταμεσονύκτιοι μεζέδες, τσίπουρο, γνήσιοι ρεμπέτες κι ο φίλος μου Άγγελος. 
3. ταξίδι Στο νησί που «συνδέει» το Ιόνιο, το Αιγαίο και το Κρητικό Πέλαγος· στα άγρια, μαγικά Κύθηρα.
*Το νέο της τραγούδι «Ενικός» κυκλοφορεί από την Cobalt Music.

Στέλιος Κουδουνάρης 
Σχεδιαστής Μόδας
1. νέα συνήθεια Τα πιο απλά. Περισσότερο μαγείρεμα στο σπίτι και οπωσδήποτε οι βόλτες στην πόλη. 
2. στέκι Δεν είναι ένα, είναι πολλά. Κυρίως τα εστιατόρια και τα μπαρ στο Κολωνάκι, όπου συνήθιζα να συχνάζω μετά τη δουλειά. 
3. ταξίδι Σίγουρα θα πάω πρώτα στη γενέτειρά μου, την Κύπρο, να δω την οικογένεια και καλούς φίλους. 
*Οι δημιουργίες του είναι διαθέσιμες προς πώληση online στο www.stelioskoudounaris.com ή στο νέο του κατάστημα (Αναγνωστοπούλου 4, Κολωνάκι).

Θοδωρής Βουτσικάκης 
Τραγουδιστής
1. νέα συνήθεια Το περπάτημα στο κέντρο. Αυτούς τους μήνες ένιωσα την Αθήνα πιο δική μου. 
2. στέκι To Kain στο Μετς. Μου έλειψαν οι πρωινοί καφέδες στην τραπεζαρία, με τα ακουστικά και τον υπολογιστή δίπλα μου ή ένα βιβλίο στα χέρια. 3. ταξίδι  Ένα νησί!

Ηλίας Καφούρος 
Σχεδιαστής, Ζωγράφος
1. νέα συνήθεια Χωρίς αμφιβολία, να βγάζω βόλτα τη σκυλίτσα μας που υιοθετήσαμε από καταφύγιο την περίοδο της καραντίνας. 
2. στέκι Η Ζωοδόχος Πηγή στα Καμίνια, το αγαπημένο μου «τεχνοταβερνείο», με τους εξαιρετικούς οικοδεσπότες, που θα με επιπλήξουν που το όρισα έτσι. 
3. ταξίδι Στη Σίφνο, στις μυρωδιές της άνοιξης (ελπίζω) και στο οξυγόνο γεμάτο ιώδιο.
*Η νέα του έκθεση, «Push Buttons», παρουσιάζεται στην γκαλερί Δύο Χωριά της Αθήνας έως τις 15/5.

Monsieur Minimal 
Τραγουδοποιός
1. νέα συνήθεια Μαγειρική και περπάτημα. 
2. στέκι Το Raraou Cantina στα Εξάρχεια για τσίμπημα και το Tiki Bar για ποτά και χορό. 
3. ταξίδι Στην πατρίδα μου, τα Γιαννιτσά, για να δω τους γονείς μου και τους φίλους μου, και φυσικά στο αγαπημένο μου Βερολίνο.
*Το νέο του άλμπουμ με τον περιπαικτικό τίτλο «Easteria» κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Βαγγέλης Μπίκος 
Α´ Χορευτής του Μπαλέτου της ΕΛΣ
1. νέα συνήθεια Χωρίς αμφιβολία ο διαλογισμός. Είναι καταπληκτικό κάθε μέρα να αφιερώνεις 30 λεπτά με μία ώρα για να έρχεσαι σε επαφή με το μέσα σου. 
2. στέκι Τα ποτά με καλή παρέα στο Μικρολίμανο και οι βόλτες μέχρι το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, ξεκινώντας από το The Clumsies. 
3. ταξίδι  Θεσσαλονίκη χωρίς δεύτερη σκέψη. Να δω οικογένεια και φίλους. Νομίζω πως ανεβαίνοντας Θεσσαλονίκη, από τη λαχτάρα μου να τους δω όλους, δεν θα κοιμηθώ καθόλου τα πρώτα τρία 24ωρα.
*Πρωταγωνιστεί στον «Δον Κιχώτη» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Φωτεινή Τίκκου 
Εικονογράφος, Κεραμίστρια
1. νέα συνήθεια Επικεντρώθηκα περισσότερο στα κεραμικά και σε προσωπικά projects και δημιούργησα νέα προϊόντα για το e-shop. Οι ρυθμοί της δουλειάς χαλάρωσαν και είχα επιτέλους την ευκαιρία να ασχοληθώ με πράγματα τα οποία με γέμιζαν πραγματικά. Αυτό είναι κάτι που θέλω να διατηρήσω όταν τελειώσει όλο αυτό. 
2. στέκι Μου έχει λείψει πολύ το να βρίσκομαι έξω με φίλους. Το αγαπημένο μου στέκι είναι το Luxus στα Εξάρχεια, όπου βρισκόμασταν για να πιούμε κοκτέιλ όταν είχε happy hour.
3. ταξίδι Το προηγούμενο καλοκαίρι είχα σχεδιάσει ένα ταξίδι στην Ινδονησία το οποίο ακυρώθηκε, οπότε είναι σίγουρα στο bucket list μου. Ελπίζω, όμως, αυτό το καλοκαίρι να μπορέσω να πάω στη Σέριφο, καθώς και στη Γρανάδα για να επισκεφτώ την κολλητή μου.
*Ανακαλύψτε τις δημιουργίες της στο www.fotinitikkouillustration.com

Kid Moxie (Έλενα Χαρμπίλα)
Τραγουδίστρια
1. νέα συνήθεια Το jogging. Το άρχισα μαζί με το lockdown και με έκανε να γνωρίσω και να αγαπήσω καινούργια σημεία της Αθήνας. 
2. στέκι Μου έχει λείψει να κάθομαι με την παρέα μου στο Athénée και να συνωστίζομαι στα μικρά μπαρ του κέντρου, όπως το Odin, για ποτό και χορό. 
3. ταξίδι Στα νησιά Φερόε. Είναι ένα ταξίδι που είχε κλειστεί λίγο πριν από την καραντίνα του Νοεμβρίου και ανυπομονώ να το πραγματοποιήσω.
*Κυκλοφορεί το νέο της άλμπουμ «Better Than Electric» στο τέλος της άνοιξης και προγραμματίζει μία μοναδική εμφάνιση στην Αθήνα με το καινούργιο της techno project στο ΚΠΙΣΝ στις 22/5.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή