Bλέπουμε «Σκιές & Οστά»;

Η νέα σειρά φαντασίας και μαγείας του Netflix και το τεράστιο hype που την περιβάλλει, λόγω (μάλλον) κεκτημένης young adult ταχύτητας.

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βασισμένο όχι σε ένα, αλλά σε δύο –σούπερ δημοφιλή παγκοσμίως– βιβλία της Λι Μπαρντούγκο, τα «Σκιές και Οστά» (εκδ. Ψυχογιός) και «Six of Crows», το νέο έπος του Netflix μάς εισάγει σε ένα πολύπλοκο σύμπαν, γεμάτο σκοτεινά ανθρωποφάγα τέρατα και φωτεινά πλάσματα με μαγικές ικανότητες, καλόκαρδους εγκληματίες και διπρόσωπους συνωμότες, κυνικούς και ονειροπόλους. Και, παραδόξως, το κάνει αποτελεσματικά. Για την ακρίβεια, το καταφέρνει όλο αυτό τόσο εύπεπτα και τόσο αβίαστα, που είναι δεδομένο ότι θα κερδίσει την εκτίμηση των φαν του «Game of Thrones» (αλλά και των «Hunger Games»). Στη μέση όλων βρίσκεται μια ζώνη αδιαπέραστου σκοταδιού, εντός της οποίας παραμονεύουν φτερωτά ανθρωποφάγα τέρατα και η οποία χωρίζει στα δύο το υπό μόνιμη απειλή έθνος της Ράβκα. Πέρα από τους εξωτερικούς εχθρούς, εδώ υπάρχει και πολλαπλή εσωτερική διχόνοια, με τους κατοίκους του να κρύβουν αιώνιο μίσος για τους Γκρίσα, εκείνους δηλαδή που εμφανίζουν μαγικές δυνατότητες και έχουν συγκροτήσει ν δικό τους ξεχωριστό στρατό. Η μοίρα του έθνους, που έχει μια σαφή αύρα steampunk τσαρικής Ρωσίας, πέφτει στα χέρια μιας Εκλεκτής.

Όχι, δεν τη λένε Κάτνις Έβερντιν αυτή τη φορά, αλλά Αλίνα Σταρκόφ. Αλλά και αυτή (που κουβαλάει κυριολεκτικά το φως του ήλιου μέσα της) καταλήγει στη μέση ενός ερωτικού τριγώνου μαζί με τον ιχνηλάτη παιδικό φίλο της και τον γοητευτικό σκοτεινό στρατηγό. Ευτυχώς, η ψίχα της σειράς –διά χειρός του ταλαντούχου σεναριογράφου του «Arrival», Έρικ Χάιζερερ, που εκτελεί χρέη showrunner– δεν κατοικεί στα τρίγωνα, αλλά στους outsiders που έρχονται και καταλήγουν να γίνουν μια φαμίλια. Το «Σκιές και Οστά», τέλος, κερδίζει έξτρα πόντους τόσο για το diversity που χαρακτηρίζει το φρέσκο και ορεξάτο καστ του, όσο και για το δύσκολο έργο της σκιαγράφησης του περίπλοκου αυτού κόσμου, το οποίο και επιτελεί φινετσάτα. ■ 

ΙΝFO
Δημιουργός: Έρικ Χάιζερερ.
Πρωταγωνιστούν: Tζέσι Μέι Λι, Μπεν Μπαρνς, Άρτσι Ρενό. Ο πρώτος κύκλος περιλαμβάνει οκτώ επεισόδια.

«Σιωπηλός δρόμος»
Θα μπορούσε και να είναι σειρά του Netflix. Αυτό τα λέει όλα για το ατμοσφαιρικό αυτό αστυνομικό δράμα σχετικά με την ομαδική απαγωγή μαθητών ιδιωτικού κολεγίου. Διαθέτει κινηματογραφική αισθητική, στοιχειωτική μουσική και καστ με πολλά ένσημα και ακόμη περισσότερο ταλέντο, 
από το οποίο ξεχωρίζει ο –σούπερ «απειλητικός» εδώ– Αντώνης Καφετζόπουλος. (Mega, Κυριακή στις 21.00)

«Mare Of Easttown»
Πολλά μυστικά και ακόμη περισσότερα ψέματα σε μια μικρή αμερικανική κωμόπολη, με την Κέιτ Γουίνσλετ στον ρόλο της –στα όρια της κατάθλιψης και κατάρρευσης– αστυνομικού που καλείται να βρει τον δολοφόνο μιας 17χρονης. Ένα σφιχτοδεμένo αστυνομικό δράμα επτά επεισοδίων, που ξέρει πώς να ανεβάζει σταδιακά ταχύτητα. (ΗΒΟ – Vodafone TV)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή