Tο γραφείο έχει πλάκα

Το Mythic Quest διεκδικεί το κοινό του στο δύσκολο πεδίο της μοντέρνας «κωμωδίας γραφείου» – μόλις κυκλοφόρησε η δεύτερη σεζόν του από το Apple TV+.

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πολλούς από εμάς, το πώς είναι να δουλεύεις καθημερινά σε ένα γραφείο είναι κάτι που έχουμε να ζήσουμε εδώ και μήνες. Αν και, ακόμη κι αν αφαιρέσεις την Covid-19 από την εξίσωση, δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλά γραφεία στην Ελλάδα που να θυμίζουν το καλιφορνέζικο gaming studio που βλέπουμε στη σειρά Mythic Quest. Εκεί υποτίθεται πως φτιάχνεται το πιο δημοφιλές multiplayer video game όλων των εποχών και, ενίοτε, εμφανίζονται guest stars (όπως ο Σνουπ Ντογκ) που βάζουν τη σφραγίδα τους στη δεύτερη σεζόν της επιτυχημένης σειράς του Apple TV+. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει σημείο ταύτισης με τον μέσο θεατή, δηλαδή ο απύθμενος εγωκεντρισμός όλων των εμπλεκομένων σε ένα γραφείο, ό,που κι αν βρίσκεται αυτό και με όποιο θέμα κι αν καταπιάνεται. Κάτι που στη συγκεκριμένη περίπτωση ξεκινάει από τον alpha male οραματιστή-αφεντικό και την «κάνω όλη τη δουλειά, αλλά κανείς δεν το αναγνωρίζει» ανασφαλή συνεταίρο του και φτάνει μέχρι τον κυνικό οικονομικό διευθυντή, τον άνθρωπο της διοίκησης που κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά, τον υπερήλικα storyteller που είναι πάντα εκτός εποχής και τις ερωτευμένες «μιλένιαλ» δοκιμάστριες παιχνιδιών, που αποτελούν και την πιο γλυκιά νότα σε αυτή την ιστορία.

Φτιαγμένο εμφανώς με αγάπη και μεράκι από την παρέα πίσω από το –φαντασμαγορικά υποτιμημένο και αιρετικά αστείο– It’s Always Sunny in Philadelphia, το Mythic Quest αποτελεί τον ορισμό της σύγχρονης κωμωδίας σε χώρο εργασίας. Αποτελεί δε διάδοχο σειρών όπως το Silicon Valley ή το Community, με τις οποίες μοιράζεται την ίδια κωμική ιδιοσυγκρασία, χωρίς απαραίτητα να καταφέρνει να φτάσει πάντα στο δικό τους επίπεδο ευρηματικότητας και ανατροπής. Το μεγάλο κρίμα-παράπονό μου παραμένει ότι ο μοναδικός από τη βασική παρέα του It’s Always Sunny in Philadelphia που εμφανίζεται εδώ μπροστά στην κάμερα είναι ο Ρομπ Mακελένι. Ο οποίος, παρότι πρωταγωνιστής, δίνει στην υποκριτική τη λιγότερη βαρύτητα σε σχέση με τους άλλους ρόλους του (ως παραγωγός και series media ambassador). Αλλά αυτό έγινε συνειδητά. Όπως συνειδητά έγινε και η αντιστροφή του format, καθώς εδώ, αντί να ασχολούμαστε με ένα μάτσο αποτυχημένους μπαρόβιους, το focus μας είναι ένα μάτσο επιτυχημένοι που μισιούνται, αλλά η επιτυχία δεν αφήνει να χωρίσουν οι δρόμοι τους. Με άλλα λόγια, καλή επιστροφή μας στο γραφείο. Όπου κι αν είναι αυτό.

ΙΝFO
Δημιουργοί»: Ρομπ Μακελένι, Τσάρλι Ντέι και Μέγκαν Γκανζ. Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 100%. To επόμενο επεισόδιο προβάλλεται στις 21 Μαίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή