Σινεφίλ Ριβιέρα

Ο Άκης Καπράνος και το (θερινό) σινεμά μετά τα μεσάνυχτα.

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν φθονείς όσους είδαν το “Εξκάλιμπερ” στο σινεμά; Ζηλεύω την ανάμνηση που θα ήταν, τα ρούχα των θεατών, τα καθίσματα του σινεμά, τη μηχανή του φιλμ, τους υπότιτλους σε πολυτονικό! Με ενδιαφέρει αυτή η ρετρό νοσταλγία –εξάλλου, τι είναι σύγχρονο;– και στη λέσχη Midnight Express διαμορφωνόμαστε όλοι μαζί μέσα από αυτό», μου λέει ο Άκης Καπράνος, ιδρυτής της δημοφιλούς κινηματογραφικής λέσχης μεταμεσονύχτιων προβολών, με το πρόγραμμα του καλοκαιριού να περιλαμβάνει ταινίες όπως οι «Απέναντι» του Πανουσόπουλου,  το «Δείπνο μου με τον Αντρέ» του Λουί Μαλ, το «Showgirls» του Βερχόφεν και ο «Μεγάλος Λεμπόφσκι» των Κοέν – προσεχώς στον κινηματογράφο Ριβιέρα.

«Πραγματικοί σινεφίλ δεν είναι αυτοί που έχουν ξεφυλλίσει 45 ράφια ακαδημαϊκών θεωρήσεων για το σινεμά. Το Midnight Express βασίστηκε σε λέσχες του εξωτερικού όπου φαινόταν το αποτύπωμα της ποπ κουλτούρας. Σεβόμαστε και τον Κιούμπρικ και τον Εντ Γουντ. Οι “Απέναντι” και το “Δείπνο μου με τον Αντρέ” επανανοηματοδοτούνται μετά τον εγκλεισμό μας και τη χαρά της συνεύρεσης, ενώ με το “Showgirls” επανεκτιμούμε μια οργασμικά κινηματογραφική παρωδία. Το μεγαλείο του σινεμά είναι ότι, ενώ η κοινωνία μεταλλάσσεται με τον χρόνο και τραυματίζεται από πράγματα παράδοξα, κάποιες ταινίες μένουν σπουδαίες διαχρονικά». Το Midnight Express είναι ένας ανοιχτός διάλογος που ξεκίνησε το 2018 ως μικρή ομάδα σινεφίλ στο Facebook για να εξελιχθεί σε μια λέσχη εντεκάμισι χιλιάδων· δεν χάνουν τις προγραμματισμένες προβολές χειμώνα καλοκαίρι, αγαπούν τις bad movie nights και δημιουργούν συλλογικές κινηματογραφικές αναμνήσεις που θα φθονούν όσοι τις έχασαν!

INFO
Instagram: midnight_express_greece
Facebook group: Midnight Express

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή