6 δίσκοι για το καλοκαίρι

Εξωστρέφεια, μοίρασμα και επικοινωνία χαρακτηρίζουν το σάουντρακ του φετινού καλοκαιριού.

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που οι μουσικοί κάνουν πρόβες για την επάνοδο των συναυλιών, το σάουντρακ του καλοκαιριού αντανακλά και αυτό με τον τρόπο του μια εύλογη λαχτάρα για εξωστρέφεια, μοίρασμα, επικοινωνία. Πρώτη και καλύτερη η 18χρονη Olivia Rodrigo. Νέα, όμορφη, περιζήτητη. Γεμίζει το πρόσωπό της με αυτοκόλλητα, οδηγεί στις αμερικανικές λεωφόρους. Μετά την τεράστια επιτυχία του Drivers License, το ντεμπούτο άλμπουμ της Sour θα δείξει αν όντως δικαιούμαστε να μιλάμε για νέο αστέρι της ποπ. Σε εντελώς άλλο κλίμα, τo ιδιότροπο ροκ των Black Midi επανέρχεται δριμύτερο με το Cavalcade. Η ντεμοντέ άποψη ότι τα καλά τραγούδια διαθέτουν μελωδία που σφυρίζεται βρίσκει στην άναρχη μουσική των Λονδρέζων τον απόλυτο αντίλογο, μαζί με videoclips απόλυτης τρέλας. Λιγότερο δημοφιλές αλλά οπωσδήποτε ενδιαφέρον είναι το πρότζεκτ των Bent Arcana. Στο Moon Drenched συνδυάζουν την ελεύθερη τζαζ με πινελιές ψυχεδελικού ροκ, για ακροατές με εκλεκτικά γούστα και ανοιχτά μυαλά. Συνδυασμό όμως επιχειρεί και ο Moby φέτος: Στο Reprise επιστρέφει σε κομμάτια-σταθμούς της καριέρας του, τα οποία προσεγγίζει άλλοτε με ενορχηστρώσεις κλασικής μουσικής και άλλοτε με ακουστικά στοιχεία. Tέλος, στη λίστα προσθέστε τον σπουδαίο τραγουδοποιό John Grant, που επιστρέφει δυνατά με το Boy From Michigan, αλλά και τη Lucy Dacus, που στο Home Video παρουσιάζει ένα φιλικό και τρυφερό indie rock. Όλα αυτά μέχρι τέλη Ιουνίου. Ο Ιούλιος φέρνει νέα άλμπουμ από Lana Del Rey και Billie Eilish. Τα καλύτερα έρχονται!

ΣΤΟ ΠΙΚΑΠ
Αta Kak – Obaa Sima (1994)
6 δίσκοι για το καλοκαίρι-1Χωρίς να ξέρει τι κάνει, ο Αta Kak συνέδεσε εδώ το highlife (αφρικανικό είδος αντίστοιχο του φανκ) με το χιπ χοπ της Δύσης. Αστεία φωνητικά, ανεξάντλητη ευφορία και σπιτική DIY παραγωγή, σε έναν χορευτικό δίσκο που πέρασε εντελώς απαρατήρητος στην εποχή του, για να διαδοθεί 20 χρόνια μετά από τη δισκογραφική Awesome Tapes From Africa. Κομμάτια όπως το Obaa Sima και το Yemmpa Aba είναι για σεμινάριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή