H αβάσταχτη κομψότητα του Halston

H αβάσταχτη κομψότητα του Halston

Μια καλογυρισμένη και πανάκριβη σειρά για τη ζωή του σχεδιαστή που άλλαξε το πρόσωπο της αμερικανικής μόδας.

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H τηλεοπτική μεταφορά της sex, drugs & haute couture ζωής του εμβληματικού Αμερικανού σχεδιαστή μόδας Ρόι Χάλστον είναι ο θρίαμβος του στιλ επί της ουσίας. Αυτό ακριβώς δηλαδή που χρειαζόμασταν. Υπάρχει μια καρμική ειρωνεία στο ότι στον πυρήνα της ιστορίας του Χάλστον βρίσκεται η υπαρξιακή αγωνία ενός ταλαντούχου δημιουργού που πούλησε το ίδιο το όνομά του (επέτρεψε να βγαίνουν άπειρα προϊόντα κατώτερης ποιότητας με την υπογραφή του) προκειμένου να εξασφαλίσει μερικά σακιά δολάρια. Γιατί το ίδιο, μεταξύ μας, φαίνεται να κάνει και ο υπερπαραγωγός Ράιν Μέρφι (Glee, American Horror Story), που εδώ εκτελεί χρέη executive producer, στο πλαίσιο της δικής του χρυσής συμφωνίας με το Netflix. Είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα. Προσοχή. Αυτό δεν σημαίνει ότι το Halston, στο οποίο πραγματικά ακτινοβολεί ο Γιούαν Μακ Γκρέγκορ στον ρόλο του γκέι σχεδιαστή, είναι κακό ή μέτριο. Απλώς μοιάζει να μένει στην επιφάνεια των πραγμάτων τόσο όσον αφορά το origin στόρι ενός χωριατόπαιδου που έγινε αρχικά γνωστός επειδή η Τζάκι Κένεντι φόρεσε το καπέλο του, όσο και, στη συνέχεια, καταγράφοντας την εποχή του θριάμβου του. Όταν δηλαδή, με μούσα τη Λάιζα Μινέλι, βρέθηκε να αλλάζει το πρόσωπο της αμερικανικής μόδας. Τα πρωινά αυτά, γιατί τα βράδια τα περνούσε σταθερά στο Studio 54· με την πτώση (εθισμός στην κοκαΐνη, AIDS) να ακολουθεί αμέσως μετά. Ομολογώ ότι δεν με ενοχλεί αυτό. Μου αρκεί που το Halston είναι καλογυρισμένο, ενδιαφέρον και μοιάζει πανάκριβο. Είναι δηλαδή ό,τι πρέπει για την ανάλαφρη λόγω καλοκαιριού διάθεσή μας.

ΙΝFO
Δημιουργός: Σαρ Γουάιτ.
Παραγωγός: Ράιαν Μέρφι. 
Βαθμολογία στο imdb: 7,6/10.
Τα πέντε επεισόδια της σειράς είναι ήδη διαθέσιμα στο Netflix.

Μάστερ στο τίποτα 
Η 3η σεζόν της βραβευμένης κωμικουπαρξιακής σειράς του Αζίζ Ανσάρι Master of None (Netflix) επιστρέφει τέσσερα χρόνια μετά. Εντελώς αλλαγμένη και πιο ώριμη, κάτι που είναι απολύτως λογικό και θεμιτό. Το πρόβλημα είναι ότι ο ίδιος εμφανίζεται ελάχιστα μπροστά στην κάμερα. Κάτι που σημαίνει ότι η σειρά θα πρέπει να ψάξει να βρει, να ανακαλύψει και να κερδίσει από την αρχή το κοινό της. 

H γυναίκα στο παράθυρο 
Tη λατρεύω την Έιμι Άνταμς. Και εγώ, και τα Όσκαρ (βλέπε έξι υποψηφιότητες). Αλλά το streaming φαίνεται να μην της ταιριάζει. Το πολυαναμενόμενο θρίλερ του Τζο Ράιτ στο οποίο πρωταγωνιστεί, Η γυναίκα στο παράθυρο (Netflix), μας αφήνει με το παράπονο στα χείλη. Γιατί μερικές φορές η ατμόσφαιρα δεν αρκεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή