Τεχνίτες άμεσης ανάγκης…για ό,τι κι αν χαλάσει στο σπίτι

Τεχνίτες άμεσης ανάγκης…για ό,τι κι αν χαλάσει στο σπίτι

Η πλατφόρμα Douleutaras.gr μετρά από το 2015 πάνω από 293.000 ικανοποιημένους πελάτες και οι δημιουργοί της αποκαλύπτουν το «μυστικό».

3' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί να γίνει η εύρεση ενός επαγγελματία για εργασίες στο σπίτι τόσο απλή και εύκολη όσο η παραγγελία φαγητού ή οι διαδικτυακές αγορές; Μπορεί κανείς να εξασφαλίσει υπηρεσίες τεχνιτών χωρίς να κάνει ατελείωτα τηλεφωνήματα ή να επιστρατεύσει φίλους φίλων και γνωστούς γνωστών; «Το 2015 ξεκινήσαμε το Douleutaras, με αποστολή να βοηθήσουμε όποιον χρειάζεται οποιαδήποτε εργασία για το σπίτι του να βρει γρήγορα τον επαγγελματία που θα την εκτελέσει, διασφαλίζοντας ότι η εργασία θα γίνει ποιοτικά και αξιόπιστα και ότι το αποτέλεσμα θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του», θυμάται ο κ. Ανδρέας Γραμμάτης, ένας από τους ιδρυτές. Μέσα στον πρώτο χρόνο λειτουργίας, περισσότεροι από χίλιοι επαγγελματίες πραγματοποίησαν εγγραφή στην πλατφόρμα, ενώ σήμερα εξυπηρετούνται πάνω από ενενήντα ειδικότητες για το σπίτι από το δίκτυο αξιολογημένων επαγγελματιών που έχει συγκροτηθεί.

«Το σύστημα που έχουμε αναπτύξει κατηγοριοποιεί τους επαγγελματίες βάσει αξιολογήσεων που λαμβάνουν από τους πελάτες και τους προτεραιοποιεί στον χρήστη. 

Όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό θετικών αξιολογήσεων που λαμβάνει ένας επαγγελματίας, τόσο αυξάνονται και οι εργασίες που λαμβάνει από εμάς», διευκρινίζει ο Τσεζάρι Σαντέντσκι. Οι επαγγελματίες που συνεργάζονται με την πλατφόρμα ωφελούνται αυξάνοντας τον τζίρο τους και αναπτύσσοντας τις δεξιότητές τους. «Αυτό επιτυγχάνεται με διάφορους τρόπους», εξηγεί ο Ιωάννης Πουλουπάτης. 

«Κατ’ αρχάς, δίνουμε τεράστια έμφαση στην εκπαίδευση των επαγγελματιών, σε διάφορους τομείς, όπως η οργάνωση και η εξοικείωση με την τεχνολογία. Επιπλέον, μέσω της ψηφιακής βοηθού και άλλων εργαλείων που έχουμε αναπτύξει, παρέχουμε τη δυνατότητα σε κάθε επαγγελματία να μεγιστοποιεί τη χρήση του χρόνου του και να εστιάζει τις προσπάθειές του στους τομείς που παρουσιάζουν τις περισσότερες ευκαιρίες γι’ αυτόν. Τέλος, η ομάδα μας βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους επαγγελματίες-συνεργάτες μας για την παροχή υποστήριξης και συμβουλών όποτε αυτό χρειάζεται», καταλήγει ο κ. Πουλουπάτης. 

Σε ό,τι αφορά τους χρήστες, το μεγαλύτερο όφελος από τη χρήση της πλατφόρμας προκύπτει από τη δυνατότητα εύρεσης αξιολογημένων επαγγελματιών άμεσα, καθώς λίγα μόνο δευτερόλεπτα μετά την ανάρτηση της ανάγκης του ο πελάτης βλέπει 1 έως 4 επαγγελματίες, οι οποίοι είναι οι πλέον κατάλληλοι για την εργασία του, και συγκρίνοντας τις προσφορές, τα προφίλ και τις αξιολογήσεις τους, μπορεί να επιλέξει αυτόν που του ταιριάζει περισσότερο. «Εξίσου σημαντικό, φυσικά, είναι το γεγονός πως παρακολουθούμε την πορεία κάθε εργασίας ξεχωριστά, από την αρχή μέχρι το τέλος, παρεμβαίνοντας όπου χρειάζεται και παρέχοντας την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση στον πελάτη, εξαλείφοντας κάθε πιθανό ρίσκο για εκείνον», διευκρινίζει ο κ. Πουλουπάτης.
 
Μέσα στο 2020 η εταιρεία ξεκίνησε το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Σπίτια Ζωής», μια πρωτοβουλία που σκοπό έχει, μέσα από στοχευμένες δράσεις σε συνεργασία με το δίκτυο επαγγελματιών του Douleutaras, να προσφέρει «ζωή» σε σπίτια, κτίρια ή δομές, που φιλοξενούν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που στεγάζουν βασικές κοινωνικές λειτουργίες ή που αποτελούν κομμάτι της ιστορίας μας και χρειάζονται υποστήριξη. Μέχρι στιγμής έχουν συνεργαστεί με το Γηροκομείο Αθηνών, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού και το Ορφανοτροφείο «Μέλισσα» στη Θεσσαλονίκη. Στα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι η επέκτασή της στο εξωτερικό, σε ευρωπαϊκές χώρες όπως η Αγγλία και η Γερμανία. 

Οι ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ

Ο Ανδρέας Γραμμάτης έζησε πολλά χρόνια στην Αγγλία. Τελειώνοντας το μεταπτυχιακό του από το Cass Business School, εργάστηκε στο εμπορικό κομμάτι μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο στον χώρο της λιανικής τροφίμων. Μετά την απόκτηση του ΜΒΑ του από το Imperial College of London, απασχολήθηκε σε διάφορους κλάδους (φιλοξενία, χρηματοοικονομικά) και ίδρυσε διάφορες εταιρείες μέχρι το 2015, που αφοσιώθηκε πλήρως στο Douleutaras.  

Ο Τσεζάρι Σαντέντσκι γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πολωνία. Έχοντας αποκτήσει MA στο International Management στη Γερμανία, μετακόμισε στην Ελλάδα, όπου και ζει τα τελευταία έντεκα χρόνια. Πριν από το Douleutaras, εργάστηκε ως Digital Marketing Consultant για μεγάλες πολυεθνικές στον χώρο του FMCG, Telco και Automotive.

Ο Ιωάννης Πουλουπάτης κατέχει μεταπτυχιακό στο Financial Engineering από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Έζησε για πολλά χρονιά στην Αμερική, όπου εργάστηκε ως αναλυτής δεδομένων σε χρηματιστηριακή εταιρεία που παρείχε υπηρεσίες στις μεγαλύτερες τράπεζες ανά τον κόσμο. Το 2016 εντάχθηκε στην ομάδα των ιδρυτών του Douleutaras.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή