Η ζόμπι εκδοχή του Ocean’s Eleven

Η ζόμπι εκδοχή του Ocean’s Eleven

To Army of the Dead του Ζακ Σνάιντερ έχει τα πάντα, ακόμα και μια ζωντανή-νεκρή τίγρη.

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν χρειάζεται να είσαι κολλημένος με τα ζόμπι, όπως έχω υπάρξει εγώ από την εποχή του δημιουργού Τζορτζ Ρομέρο και μετά, για να εκτιμήσεις όλα όσα έχει να σου προσφέρει η συγκεκριμένη καλοφτιαγμένη περιπέτεια που αφορά ένα τσούρμο μισθοφόρους (με πειστικό αρχηγό τον Ντέιβ Μπατίστα από το Φύλακες του Γαλαξία), που καλούνται να ληστέψουν ένα θησαυροφυλάκιο το οποίο βρίσκεται κάτω από το -γεμάτο ζόμπι- Λας Βέγκας. Δεν είναι καν απαραίτητο να έχεις σε ιδιαίτερη εκτίμηση τον εφετζή δημιουργό του Army of the Dead, Ζακ Σνάιντερ (βλέπε 300, Man of Steel, Justice League), προκειμένου να εκτιμήσεις το μεράκι και το κέφι με το οποίο έχει εμφανώς μπολιάσει κάθε καρέ της ταινίας. Κατ’ αρχάς σου προσφέρει την πολυτέλεια να παρακολουθήσεις ένα καθαρόαιμο blockbuster από τον καναπέ σου (η ταινία προβλήθηκε πρώτα σε κινηματογράφους πριν περάσει στο Netflix). Όπως είναι ήδη εμφανές από τους τίτλους αρχής, εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα milkshake ταινιών δράσης (Dirty Dozen), τρόμου (Dawn of the Dead) και ληστειών (Ocean’s Eleven), που θυμίζει video game. Αλλά, απρόσμενα, έχει και κάτι καινούργιο να προσφέρει στο είδος, όπως για παράδειγμα η διαστρωμάτωση που έχουν εδώ τα ζόμπι: από τα απλά και αργοκίνητα μέχρι τα γρήγορα τύπου Ντάνι Μπόιλ, αλλά και τους αρχηγούς (βασιλιάς-βασίλισσα), που και ερωτεύονται και έχουν δυνατά συναισθήματα. Βέβαια, η πιο «τι βλέπω τώρα» στιγμή είναι σίγουρα η εμφάνιση της πρώτης ζόμπι λευκής τίγρης στην ιστορία. Γιατί τι είδους ταινία για το Λας Βέγκας θα ήταν αν δεν συμπεριελάμβανε κάτι τέτοιο;

ΙΝFO
Δημιουργός: Ζακ Σνάιντερ. Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 69%. Προβάλλεται στο Netflix.

H μέθοδος Κομίνσκι  
Η τρίτη σεζόν της βραβευμένης κωμικο-υπαρξιακής σειράς του Netflix επιστρέφει πιο ώριμη και πιο συναισθηματική από ποτέ. Το κενό του συμπρωταγωνιστή Άλαν Άρκιν καλύπτει, πέρα από τον Μάικλ Ντάγκλας, η αγνώριστη Κάθλιν Τέρνερ και ο Μόργκαν Φρίμαν. Κρίμα που κρατάει μόνο έξι επεισόδια.

This is Us
Το «όλοι μιλάνε γι’ αυτό» φινάλε της πέμπτης σεζόν της βραβευμένης δραματικής σειράς του NBC απέδειξε ότι παραμένει η καλύτερη, πιο ποιοτική, πιο εγγυημένη να σε κάνει να κλάψεις σαπουνόπερα εκεί έξω. Τρέξτε να δείτε κάθε επεισόδιο πριν ξεκινήσει η έκτη και τελευταία σεζόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή