Η ώρα της Marseaux

Η 20χρονη ανερχόμενη pop star κερνάει Βότκα Βύσσινο και γυναικεία ενδυνάμωση.

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Marseaux, τι πρέπει να ξέρει κάποιος που δεν σε γνωρίζει;
Από μικρή είχα τρέλα με τη μουσική. Μέχρι τα δεκαπέντε, είχα ήδη συμμετάσχει σε δύο μεγάλα μιούζικαλ στην Αθήνα, στο Annie και στο Billy Elliot. Αποφάσισα να σταματήσω για να ζήσω πιο ανέμελα την εφηβεία μου. Δεν πέρασε ούτε χρόνος και στον δρόμο μου ήρθε ο Solmeister με το Wednesday Night Cypher. Εκείνοι έψαχναν μια γυναικεία φωνή κι εγώ υποσυνείδητα έναν καλλιτεχνικό έρωτα. Ηχογραφήσαμε το Μια φορά κι έναν καιρό και κάπως έτσι έγινα επίσημο μέλος του γκρουπ. Με τον Solmeister αναπτύξαμε μια σχέση πατέρα-κόρης. Δεν είναι μόνο μέντορας στη μουσική και στιχουργός μου, αλλά ένας αληθινός βράχος στη ζωή μου, κυρίως όταν έχασα τη μητέρα μου. Κουβάλησε τον πόνο μου σαν να ήταν δικός του. 

Μέχρι σήμερα με τους WNC κυκλοφορούμε κάθε Τετάρτη ένα νέο κομμάτι στο YouTube. Συγκατοικούμε, δε, όλοι μαζί σε ένα μικρό τρελοκομείο, που χαϊδευτικά έχουμε βαφτίσει Freakhouse. Έχουμε καταφέρει να συσπειρώσουμε γύρω μας χιλιάδες fans, που νιώθουν μαζί μας σαν οικογένεια. Tα εκατομμύρια views με χαροποιούν, αλλά προσωπικά μετράω ενωμένες φωνές στο live, όχι κλικ στο ίντερνετ. Φτιάχνουμε ιδιαίτερη μουσική, αρνούμαστε να παίξουμε αυτό που ακούγεται, απλά και μόνο για να ακουστούμε. Μπορεί να μην έχουμε εκατομμύρια περιστασιακούς ακροατές, έχουμε όμως χιλιάδες πωρωμένους. Σαν project έχουμε hip-hop ρίζες, αλλά έχουμε γράψει μέχρι και tango, άρα ποτέ δεν ξέρεις τι σου φυλάει η επόμενη Τετάρτη.

Οι δικές μου μουσικές προτιμήσεις είναι πραγματικά άβυσσος. Θα ακούσω από ρεμπέτικα μέχρι indie rock και flamenco. Τώρα στο playlist μου παίζει Λένα Πλάτωνος, ενώ πριν έπαιζε Kanye West. Πριν από δύο χρόνια κυκλοφόρησα τον πρώτο μου δίσκο, την Κόρη, σε στίχους-μουσική του Solmeister, που τράβηξε ακόμα περισσότερο την προσοχή του κόσμου, μεταξύ άλλων και της Έλενας Παπαρίζου, με την οποία συνεργαστήκαμε στο τραγούδι Déjà Vu. Τώρα ετοιμάζουμε το δεύτερο άλμπουμ μου, το Chica. Εκεί θα βρεις κομμάτια αυθόρμητα, bitchy, συγκινητικά, καλοκαιρινά, σαν το Βότκα Βύσσινο, που ήδη παίζει δυνατά. Όλα αντιπροσωπεύουν απόλυτα την «Chica», ένα κορίτσι δηλαδή στα είκοσί της. 

Τα κορίτσια της ηλικίας μου είναι «αποψάτα» και προβληματισμένα. Μου γράφουν ότι δεν νιώθουν αρκετές. Παλεύουν με τα ρετουσαρισμένα σώματα και τις γυναίκες influencers που είναι πάντα χαρούμενες, με ιδανικούς συντρόφους και πολλά χρήματα. Με τον Solmeister δεν γράφουμε για κορίτσια σαν την Kylie Jenner. Γράφουμε για κορίτσια με φυσικά σώματα, που δεν τους έτυχε να τα έχουν όλα έτοιμα, για κορίτσια που κλαίνε, πονάνε και νιώθουν έντονα. Για κορίτσια που ήταν πάντα «αρκετά», απλώς δεν το ξέρουν, γιατί συνήθισαν να το αμφισβητούν. 

Αυτό που με ευθυγραμμίζει με το ρεύμα της εποχής είναι τα θέματα που θίγω μέσα από τα τραγούδια μου, αλλά και η αλήθεια που εισπράττει ο κόσμος από μένα. Τα κομμάτια μου είναι πολύ προσωπικά και δίνουν μια αυθεντική οπτική της γυναικείας εμπειρίας. Δεν διστάζω να μιλήσω για την αναζήτηση της σεξουαλικής μου ταυτότητας, τα λάθος πρότυπα των media, τις μεγάλες απογοητεύσεις που κρύβουν οι νεανικοί έρωτες. Διανύουμε σίγουρα την εποχή των μεγάλων αλλαγών, τη στιγμή που σπάνε τα στερεότυπα και τα ταμπού. Ομάδες που ήταν στο περιθώριο υψώνουν τη φωνή τους. Όλα αυτά περιγράφει η μουσική μου, μέσα από τα φίλτρα της ευαισθησίας μου. ■

Η ώρα της Marseaux-1ΙΝFO
Βρείτε το Βότκα Βύσσινο σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες. Η επερχόμενη δισκογραφική δουλειά της με τίτλο Chica κυκλοφορεί σύντομα από τη Minos EMI.

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή