Παραδοσιακή φορεσιά

Το νέο fashion brand Νevro αποδομεί τις ενδυμασίες των αγωνιστών του ’21, προτείνοντας κομμάτια και αξεσουάρ με χαρακτήρα.

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΜΠΛΕ ΝΤΟΥΛΑΜΑΣ του Παύλου Μελά, τα «κιουστέκια», οι παραδοσιακές ασημένιες αλυσίδες στην πλάτη των στολών που φορούσαν οι γενίτσαροι, η πολύπτυχη φουστανέλα, αλλά και το «πισλί», ο κοντός επενδύτης, αποτέλεσαν σημαντικά ερεθίσματα για τη limited συλλογή Τhourios  που εμπνεύστηκε η Ελεάννα Ταμπούρη, δημιουργός του brand Nevro. «Η παράδοση βρίσκεται στο DNA μας, είναι δομικό στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας. Όσο και αν δεν το συνειδητοποιούμε, αντανακλούμε στην καθημερινότητά μας τις καταβολές μας, την αισθητική, το ήθος περασμένων γενεών». Με καταγωγή από τη Νάουσα Ημαθίας και σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων και στα τουριστικά, συστήθηκε στον χώρο της μόδας μόλις πριν από λίγους μήνες, προτείνοντας κάποια σακάκια. Σε πανωφόρια κυρίως βάσισε και την επετειακή της συλλογή, την οποία βάφτισε Τhourios από το επαναστατικό ποίημα που έγραψε ο Ρήγας Φεραίος. Η capsule collection αποτελείται από πέντε κομμάτια, μια χειροποίητη φουστανέλα από ποπλίνα με 400 πτυχώσεις, ένα μιλιτέρ τζάκετ που παραπέμπει στη στολή του Μακεδονικού Αγώνα, ένα μαύρο και ένα λευκό ολόμαλλο «πισλί», μακριά, εντυπωσιακά, άριστα δείγματα μεταγραφής της παράδοσης στο σήμερα, και ένα tuxedo jacket, στολισμένο με ένα «κιουστέκι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή