Leon of Athens: Η καλοσύνη είναι η νέα τάση

Leon of Athens: Η καλοσύνη είναι η νέα τάση

O διεθνώς αναγνωρισμένος Έλληνας τραγουδοποιός Leon of Athens συστήνεται ξανά στο κοινό με νέο look και φρέσκα τραγούδια.

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Leon of Athens δεν είναι πια αυτός που ξέραμε ή, μάλλον, είναι ακριβώς αυτός που ξέραμε, στην πιο απενοχοποιημένη στιγμή του. «Με είχα βαρεθεί λίγο», μου λέει, αγγίζοντας ασυναίσθητα τα –ξανθά πλέον– μαλλιά του. Έχω να τον συναντήσω ακριβώς έναν χρόνο και το μόνο που παραμένει ίδιο είναι το οικείο coolness που εκπέμπει, αυτό που αυθόρμητα φωλιάζει στη μουσική που φτιάχνει με τεράστια επιτυχία –εντός και εκτός συνόρων– τα τελευταία χρόνια. 

«Η δεύτερη καραντίνα με βρήκε έτοιμο να θέλω να ανοίξω ένα νέο κεφάλαιο ζωής, καλλιτεχνικά και προσωπικά. Ένιωσα την ανάγκη να συστηθώ ξανά, όχι μόνο στον κόσμο, αλλά και στον ίδιο μου τον εαυτό. Η πανδημία μού κόστισε σε υπαρξιακό και ψυχολογικό επίπεδο. Επανήλθαν μετά από πολλά χρόνια οι κρίσεις πανικού, τις οποίες προσπαθώ να δουλέψω με ψυχοθεραπεία και ψυχραιμία. Το λέω πρώτη φορά ανοιχτά, γιατί θέλω να πάψει να θεωρείται ταμπού και ο κόσμος να εμπιστεύεται την επιστήμη για να λύνει τις δυσκολίες που εγκλωβίζουν την ψυχή του. Είδα φίλους, καλούς μουσικούς με χρόνια πορείας, να εγκαταλείπουν το επάγγελμα, γιατί δεν μπορούσαν πια να βιοπορίζονται, και συνειδητοποίησα πόσο πολύ αγαπώ αυτό που κάνω. Εκτίμησα την αξία του χρόνου και αποφάσισα να τον αφιερώνω μόνο σε πράγματα που με κάνουν να νιώθω καλά. Επανήλθα στο γράψιμο, έγραψα πολλά νέα κομμάτια –μια καθαρόαιμη pop θα έλεγα– και κατάλαβα ότι για κάθε “ναι” που λες έχεις πει ταυτόχρονα ένα “όχι” σε κάτι άλλο.

Πλέον κάνω ξεκάθαρες επιλογές ζωής και καριέρας. Παλιά με απασχολούσε πολύ η γνώμη των άλλων, ήμουν αβέβαιος για την πορεία μου στη δουλειά μου. Τώρα, στα 35 μου, νιώθω μια ωραία ωρίμανση που ήρθε σχεδόν ξαφνικά. Ήταν σαν να ξύπνησα ένα πρωινό και να είπα: “ΟΚ, εγώ έτσι θέλω να είμαι, γαλήνιος ψυχικά και όλα θα έρθουν”».

Η νέα φάση ζωής τον βρήκε να μετακομίζει σε νέα δισκογραφική, την Cobalt Music, με την οποία κυκλοφόρησαν πρόσφατα δύο κομμάτια από το νέο σώμα τραγουδιών που ηχογράφησε στην καραντίνα. Το αγγλόφωνο Mad Into You, που έγραψε παρέα με την Κατερίνα Ντούσκα και τον Ντέιβιντ Σνέντον (songwriter του National Anthem της Λάνα Ντελ Ρέι), αλλά και τα ελληνόφωνα Κύματα, που συνοδεύονται από ένα ονειρικό βιντεοκλίπ παλλόμενων θερινών συναισθημάτων, γυρισμένο στην  Ύδρα. «Ο ελληνικός στίχος δεν με φοβίζει, ίσα ίσα νιώθω πιο άνετα να τραγουδάω στη γλώσσα μου. Θα έλεγα ότι όλα μου τα νέα τραγούδια περιγράφουν την ανάγκη να ερωτευτούμε ξανά, να αφεθούμε σ’ αυτό το αίσθημα της απόλυτης ελευθερίας. Πολλά προέκυψαν χωρίς να το καταλάβουμε. Ήμασταν βόλτα με φίλους, γυρίσαμε σπίτι, έπιασα την κιθάρα και ξεκίνησα να παίζω. Άλλα πάλι ήρθαν με συγκεκριμένες αναφορές. Για το Mad Into You, ας πούμε, είχαμε στο μυαλό μας το φιλμ Romeo+Juliet του Μπαζ Λούρμαν». 

Η βάση του πια είναι η Αθήνα, χωρίς να έχει απαρνηθεί για πάντα το μέχρι πρότινος σπίτι του στο Λονδίνο. «Νομίζω ότι πάντα θα είμαι με το ένα πόδι έξω», μου λέει. «Ετοιμάζω για το καλοκαίρι διάφορες συναυλίες στο εξωτερικό, αλλά ανυπομονώ περισσότερο για τον Οκτώβριο που θα βρεθώ στο Shaky Knees Festival στην Ατλάντα και θα μοιραστώ την ίδια σκηνή με τη Stevie Nicks και τη St. Vincent. Θα είναι μια σπουδαία στιγμή». Στο μεταξύ, το ξέσπασμα του ελληνικού #MeToo τον χαροποίησε ιδιαίτερα και θα ’θελε πολύ να αλλάξει τα δεδομένα και στον χώρο της μουσικής. «Είναι ώρα να βάλουμε τέλος στις νοσηρές συμπεριφορές και είμαι χαρούμενος γιατί η γενιά μου ανοίγει τον δρόμο. Έχουμε τελειώσει με τους νταήδες, τους έχει ξεβράσει η εποχή. Η καλοσύνη είναι η νέα τάση και μου αρέσει πολύ. Νιώθω ότι πια επιτυχημένος δεν είναι τόσο αυτός που θα κάνει τα εκατομμύρια views στο YouTube, όσο εκείνος που όταν περπατάει στον δρόμο όλοι θα λένε: “Να ένας καλός άνθρωπος”».

ΙΝFO 
Τα νέα τραγούδια του Leon of Athens κυκλοφορούν από την Cobalt Music. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή