Γιάννης Σεργάκης: Aντικειμενική αξία

Γιάννης Σεργάκης: Aντικειμενική αξία

Μια μικρή πολυκατοικία του αρχιτέκτονα Τάκη Ζενέτου, φτιαγμένη τη δεκαετία του ’60 –από τις πρώτες στην Αθήνα που συνδυάζει στοιχεία μοντερνισμού με παλιά χαρακτηριστικά, όπως το ψηλό ταβάνι και οι χειροποίητες σκάλες–, φιλοξενεί το διαμέρισμα του σχεδιαστή κοσμημάτων Γιάννη Σεργάκη. Όπως είπε, το επέλεξε γιατί είναι όμορφο αλλά και λειτουργικό.

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aτμόσφαιρα στον χώρο δημιουργούν Οι μυρωδιές, τα χρώματα, το φως από το σπίτι μου δεν λείπουν ποτέ Τα μουστοκούλουρα το σπίτι μου είναι Ανοιχτό σε όλους, η διασκέδασή μου και η συγκέντρωσή μου αγαπημένο αντικείμενο Τα καινούργια μεταλλικά κηροπήγια της Ελένης Βερναδάκη, που μου έκαναν δώρο η Έρση και ο Πέτρος συλλογή Δεν έχω σουβενίρ Το τούβλο που βρήκα σε ένα παζάρι στο Παρίσι και το έχω κάνει βιβλιοστάτη αξεσουάρ To blendjet. Είναι ένα γκάτζετ που βρήκα στο Instagram και το χρησιμοποιώ για να φτιάχνω από χυμούς και μαργαρίτες μέχρι πέστο στον ελεύθερο χρόνο μου Πηγαίνω στη φύση βιβλίο Έχω διαβάσει πολύ Ραφαηλίδη, αλλά νομίζω ότι η αγαπημένη μου συγγραφέας είναι η Μαργαρίτα Καραπάνου. Το βιβλίο της Υπνοβάτης είναι σημείο αναφοράς για μένα σειρά Normal People. Τι σειράρα ήταν αυτή! Την είδα δύο φορές, για τον έρωτα, τη θλίψη και την ηρεμία της μουσική Bryan Ferry, Leonard Cohen, Φατμέ, πάντα στο ραδιόφωνο του Spotify. Τελευταία, μου έμαθε ένας φίλος και τον βρετανικό σταθμό Classic FM, για να παίζει μόνιμα κλασική μουσική στο σπίτι ξενοδοχείο Το σπιτάκι που κλείνω στο κάστρο της Κιμώλου νησί Αμοργός, Δονούσα, Κίμωλος μόδα Casual με αγαπημένα brand το A.P.C. και το Defursac πολιτικό πρόσωπο Eμανουέλ Μακρόν. Του έστειλα δώρο την πορσελάνινη φουστανέλα που δημιούργησα για τη φετινή επέτειο της Ελλάδας και μου απάντησε με ευχαριστήρια επιστολή μαγειρεύω Καρμπονάρα και κατσικάκι στον φούρνο με πατάτες ποτό Ένα ωραίο τζιν τόνικ είναι πάντα ένα ωραίο τζιν τόνικ. Συστήνω το ιαπωνικό Nikka Gin για να χαλαρώσω Γυμνάζομαι με φίλους στο σπίτι Συνέχεια! Έχει παρελάσει τόσος κόσμος από εδώ… Πολλά μαγειρέματα, πολλά ποτά, πολλοί χοροί το βράδυ στη βεράντα μπαρ Στην Αθήνα μού αρέσει το Galaxy στη Σταδίου και το Little Tree στο Κουκάκι εστιατόριο Το Birdman, το Sushimou και οτιδήποτε είναι πάνω στη θάλασσα βόλτα στην Αθήνα Η Αθήνα δεν είναι ένα πολύ όμορφο μέρος, έχει απλώς ωραία σημεία. Προτιμώ το κέντρο πάντως. Τελευταία περπατάω κοντά στη Βαρβάκειο και θεωρώ ότι θα έπρεπε να είναι προορισμός γειτονιά Ακρόπολη το επόμενο ταξίδι μου Παρίσι πόλη Μασσαλία. Πάλι καλά που υπάρχει, για να δίνει παλμό στη Γαλλία τελευταία φορά που χόρεψα Το Σάββατο έμπνευση Η αισθητική των άλλων. Κυρίως όταν παρατηρείς τα μεγαθήρια της δημιουργίας και του ντιζάιν, δεν χρειάζεται να αντιγράφεις, μπορείς απλώς να αντλείς έμπνευση ευτυχία Η γαλήνη οικογένεια Ο στενός μου κύκλος σταθερή συνήθεια το τζόκινγκ δεν ξεχνάω ποτέ να Οργανώσω την επόμενη μέρα μου από την προηγούμενη φιλοδοξία Απαραίτητη για να ξεχνάς ότι είσαι θνητός χρώμα Μπλε φοβάμαι Τον θάνατο ονειρεύομαι Nα προσαρμοστώ και να απολαύσω την επόμενη φάση που έρχεται. Είμαστε σε ένα ιστορικό σημείο μετάβασης, καθώς κλείνει ο κύκλος της οικονομικής κρίσης που ξεκίνησε το 2008 και κορυφώθηκε με την πανδημία μετανιώνω Η απάντηση είναι πάντα ότι δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς.

Γιάννης Σεργάκης: Aντικειμενική αξία-1
Η βεράντα είναι το βασικό σημείο απόλαυσης του σπιτιού. Εκτός από τη δύναμη του Παρθενώνα, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, περιστοιχίζεται από πράσινο. 

Γιάννης Σεργάκης: Aντικειμενική αξία-2
Από αριστερά: Άρωμα Le Labeau. Αφίσα από ερασιτεχνική μικρού μήκους ταινία του Φίλιππου Φωτιάδη. Αγαπημένο λεύκωμα με φωτογραφίες του Γερμανού Wolfgang Tillmans. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή