Η τηλεοπτική επιστροφή του Στίβεν Κινγκ

Η τηλεοπτική επιστροφή του Στίβεν Κινγκ

To Lisey’s Story αποτελεί τον ορισμό του prestige TV, με τον μετρ του τρόμου να γράφει όλα τα επεισόδια, τον Τζ. Τζ. Έιμπραμς παραγωγό και ένα αξιοζήλευτο καστ.

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία από τις μεγάλες σταθερές του σύμπαντος είναι πως είναι μετρημένες στα δάχτυλα οι κινηματογραφικές ή τηλεοπτικές μεταφορές μυθιστορημάτων του Στίβεν Κινγκ που αξίζουν τον χρόνο μας. Το Lisey’s Story του Apple TV+ είναι σίγουρα μία από τις καλές. Ακόμη και αν, ταυτόχρονα, έχουν δίκιο όσοι γκρινιάζουν ότι τα οκτώ επεισόδια είναι ενδεχομένως πολλά και δεν βοηθούν να είναι η σειρά σφιχτοδεμένη. Η ουσία είναι ότι, με τη βοήθεια του ατμοσφαιρικού Χιλιανού σκηνοθέτη Πάμπλο Λαρέιν, η Τζούλιαν Μουρ είναι άκρως αποτελεσματική ως η θλιμμένη χήρα του επιτυχημένου συγγραφέα φαντασίας (τον οποίο υποδύεται ο Κλάιβ  Όουεν), η οποία ακόμη παλεύει να τον ξεπεράσει δύο χρόνια μετά τον θάνατό του. Όλα αυτά την ίδια ώρα που προσπαθεί να ντιλάρει με την κατατονική αδελφή της (Τζόαν Άλεν) με τη βοήθεια της άλλης της αδελφής (Τζένιφερ Τζέισον Λι) και με έναν σκληροπυρηνικό φαν του συζύγου της (Ντέιν ντε Χάαν) που την τρομοκρατεί με στόχο να του παραδώσει τα αδημοσίευτα έργα του. Αυτό είναι το πρώτο επίπεδο της ιστορίας που έρχεται να μπλέξει το πραγματικό με το φανταστικό, καθώς ο νεκρός σύζυγός της την προσκαλεί να θυμηθεί πώς να επισκεφθεί τον –γοητευτικό αλλά επικίνδυνο– ονειρόκοσμο Boo’ya Moon ακολουθώντας τα στοιχεία που έχει αφήσει διάσπαρτα πίσω. Εκεί βρίσκεται η λύση σε κάθε της πρόβλημα και ο τρόπος να προχωρήσει μπροστά. Στο τέλος της ημέρας το Lisey’s Story είναι ιδανικό για όσους θέλουν να γεύονται την ατμόσφαιρα (και τον υπαρξιακό τρόμο) γουλιά γουλιά και αντέχουν να περιμένουν.

ΙΝFO
Δημιουργοί: Τζ. Τζ. Έιμπραμς, Πάμπλο Λαρέιν.
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 48%. 
Η σειρά προβάλλεται από το Apple TV+ σε εβδομαδιαία βάση.

StartUp
Η έλευση στο Netflix της άκρως απολαυστικής σειράς δράσης της streaming πλατφόρμας Crackle επέτρεψε σε μια δεύτερη γενιά θεατών να απολαύσει την προσπάθεια τριών ασύνδετων νέων από το Μαϊάμι (του λευκού τραπεζίτη, της Λατίνας χάκερ, του Ταϊτινού γκάνγκστερ) να δημιουργήσουν ένα κρυπτονόμισμα που θα αλλάξει τον κόσμο.

Sweet Tooth
To οικογενειακό μετα-αποκαλυπτικό δράμα του Netflix, με παραγωγό τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, είναι ακριβώς εκείνη η νότα αισιοδοξίας που χρειαζόμαστε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Δικαίως έχει χαρακτηριστεί, όπως και το graphic novel στο οποίο βασίζεται, ως Mad Max Meets Bambi (ο Μαντ Μαξ συναντά τον Μπάμπι το ελαφάκι).

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή