Καφές με γλυκό: Οι απόλυτοι συνδυασμοί

Καφές με γλυκό: Οι απόλυτοι συνδυασμοί

Δεν θα πούμε «όχι» σε οποιοδήποτε γλυκό δίπλα στην κούπα μας, αλλά οι παρακάτω συνδυασμοί είναι οι ιδανικοί.

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξυπνάμε και πίνουμε μια ωραία κούπα καφέ για να ξεκινήσουμε την ημέρα, ενώ πιο αργά ίσως επιλέξουμε ένα ποτήρι κρασί για να χαλαρώσουμε. Οι δύο αγαπημένες συνήθειες έχουν ωστόσο περισσότερα κοινά απ’ όσα νομίζουμε και, τελευταία, μια κουβέντα γύρω από τον καφέ οδηγεί πολύ συχνά σε μια συζήτηση για το κρασί. Όπως και με τα σταφύλια, διαφορετικές ποικιλίες καφέ ευδοκιμούν σε διαφορετικά terroir. Ο τύπος του εδάφους στο οποίο αναπτύσσονται, η έκθεση στον ήλιο και άλλα κλιματολογικά χαρακτηριστικά επηρεάζουν την ανάπτυξη των αρωμάτων και των γεύσεων που έχουν οι κόκκοι οι οποίοι φτάνουν σε εμάς. Η διαδικασία ψησίματος του καφέ, σαν τη μέθοδο οινοποίησης, επηρεάζει και εκείνη το τελικό αποτέλεσμα, ενώ η προετοιμασία και το σερβίρισμα είναι σημαντικά για να μπορέσουμε να αναδείξουμε όσο γίνεται τον καφέ και να τον χαρούμε στην καλύτερή του εκδοχή. Λαμβάνοντας υπόψη τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του, μπορούμε με τον καφέ να κάνουμε συνδυασμούς όπως και με το κρασί. Να πώς μπορούμε να τον ταιριάξουμε ιδανικά με μερικά δημοφιλή γλυκά: 

• Κορμός σοκολάτα & espresso, freddo espresso ή cold brew από τη Βραζιλία ή την Κόστα Ρίκα. Χαμηλή οξύτητα, πλούσιο σώμα και νότες από ξηρούς καρπούς, σταφίδες και επίγευση από κακάο. 

• Τάρτα φράουλα & cappuccino ή flat white από την Κολομβία. Μέτρια οξύτητα, νότες από κόκκινα φρούτα, πλούσιο βελούδινο σώμα και μακρά επίγευση. 

• Κρουασάν και καφές φίλτρου ή cold brew από την Κένυα. Υψηλή οξύτητα, αρώματα μπαχαρικών, νότες από μαύρη σταφίδα, μύρτιλα και δαμάσκηνα, με γεμάτο σώμα και μακρά επίγευση. 

• Πάστα αμυγδάλου & flat white από την Αιθιοπία. Γεύση από butterscotch, αποξηραμένα βερίκοκα και επίγευση από καβουρδισμένα αμύγδαλα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή