Τake away από το κέντρο της Αθήνας: Πέντε σημεία που αξίζουν μία στάση

Τake away από το κέντρο της Αθήνας: Πέντε σημεία που αξίζουν μία στάση

Ο καλύτερος καφές δεν πίνεται μόνο «στο καθιστό». Αν βρεθείτε στο κέντρο και χρειαστείτε μια δόση καφεΐνης, κάντε μια στάση εδώ...

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

REDD Coffee

Τake away από το κέντρο της Αθήνας: Πέντε σημεία που αξίζουν μία στάση-1

Μικρό και ντιζαϊνάτο, το Redd άνοιξε πριν από λίγα χρόνια στο Κολωνάκι, όπου μας συστήθηκε μέσα από μια φρέσκια ιδέα. Σε αντίθεση με άλλους αντίστοιχους χώρους, επέλεξε να επικεντρωθεί όχι στη χώρα προέλευσης, αλλά στο γευστικό προφίλ της κάθε πρώτης ύλης. Για όποιον έχει διάθεση, η στιγμή της παραγγελίας μπορεί να μετατραπεί σε παιχνίδι πειραματισμού. Μπροστά από τις εσπρεσομηχανές τελευταίας τεχνολογίας βρίσκονται καρτέλες που περιγράφουν τα πιθανά επιθυμητά χαρακτηριστικά: μακρά επίγευση, οξύτητα, σώμα, πολυπλοκότητα. Ο barista, αφού ακούσει τις προτιμήσεις του ανθρώπου που βρίσκεται απέναντί του, δημιουργεί ένα διαφορετικό blend αλέθοντας τις σωστές αναλογίες από τους καφέδες που διαθέτει. Εκτός από απολαυστικό tailor-made καφέ, το Redd προσφέρει επίσης limited single origins και blends για το σπίτι, αλλά και έναν μοναδικά ισορροπημένο, αρωματικό cold brew που περνά δύο φορές από απόσταξη 12 ωρών και μπορεί να διατηρηθεί αρκετές εβδομάδες φρέσκος και νόστιμος στο ψυγείο. 

Καψάλη 8, Κολωνάκι, τηλ. 216-9002141 

Samba Coffee Shop

Τake away από το κέντρο της Αθήνας: Πέντε σημεία που αξίζουν μία στάση-2

Στη γωνία Σόλωνος και Λυκαβηττού βρίσκεται το coffee shop της ελληνικής εταιρείας Samba Coffee Roasters, που συλλέγει από τις καλύτερες παραγωγούς χώρες του κόσμου πρώτη ύλη, την οποία επεξεργάζεται, δημιουργώντας έπειτα ξεχωριστά χαρμάνια (ελληνικού καφέ, εσπρέσο, φίλτρου, βιολογικού, ροφήματα κ.ά.) στην ιδιόκτητη μονάδα της στην Αττική. Αλεσμένος καφές για το σπίτι, gadget αλλά και ωραία σάντουιτς που ετοιμάζονται καθημερινά είναι επίσης διαθέσιμα στον ζεστό χώρο.

Σόλωνος 36, Κολωνάκι, τηλ. 210-3637283

taf Coffee Shop

Τake away από το κέντρο της Αθήνας: Πέντε σημεία που αξίζουν μία στάση-3

Ήταν το πρώτο specialty coffee shop της πόλης. Διανύοντας τώρα τη δεύτερη δεκαετία λειτουργίας του, ο μικρός ναός του καφέ στην Εμμανουήλ Μπενάκη συνεχίζει να σερβίρει, σταθερά, ποιοτικά φλιτζάνια τα οποία επιμελούνται διακεκριμένοι baristi. Δίπλα στα κλασικά χαρμάνια του μπορεί να γευτεί κανείς εποχικούς καφέδες, όπως τον φρουτώδη Las Delicias από τη Νικαράγουα και τον φανταστικό Del Agua από την Κολομβία, που είναι ιδανικός για φίλτρου. Στο βάθος του καταστήματος υπάρχει μεγάλη γκάμα καφέδων για το σπίτι, καθώς και ποικιλία από ψαγμένα εξαρτήματα και αξεσουάρ.

Εμμανουήλ Μπενάκη 7, Αθήνα, τηλ. 210-3800014

Δυο γουλιές και δυο μπουκιές

Τake away από το κέντρο της Αθήνας: Πέντε σημεία που αξίζουν μία στάση-4

Εμμονικοί και τελειομανείς με τον καφέ, αλλά ταυτόχρονα μια χαρά παιδιά, ο Νίκος και η Τάνια κρατούν στην πλατεία Κλαυθμώνος ένα coffee shop που ξεχωρίζει για πολλούς λόγους. Η σταθερότητα και η συνέπεια στις κούπες που σερβίρουν κάνουν κατοίκους και περαστικούς του κέντρου να επιστρέφουν στο μικροσκοπικό τους στέκι, που μένει ανέγγιχτο από οτιδήποτε περιλαμβάνει άρωμα, ώστε να μην επηρεάζεται το προϊόν τους. Αν ενδιαφερθείς, έχουν όρεξη να σου εξηγήσουν τα πάντα όσο πίνεις κάποιο χαρμάνι της taf ή κάποιον μονοποικιλιακό Roller roaster. 

Δραγατσανίου 8, πλατεία Κλαυθμώνος, τηλ. 210-3473444

Kaya

Τake away από το κέντρο της Αθήνας: Πέντε σημεία που αξίζουν μία στάση-5

Μπορεί να είναι κρυμμένο μέσα στη Στοά Μπολάνη, ελάχιστοι είναι όμως οι Αθηναίοι coffee aficionados που δεν έχουν επισκεφθεί τη διαγώνια μπάρα του για να δοκιμάσουν έναν από τους πιο καλοφτιαγμένους και προσιτούς εσπρέσο του κέντρου. Οι ιδιοκτήτες συνεργάζονται με όλους σχεδόν τους Έλληνες roasters και κάθε εβδομάδα φιλοξενούν στους μύλους τους διαφορετικές επιλογές. Αξίζει να περιμένει κανείς για λίγο στην ουρά που δημιουργείται, αλλά προσοχή, εδώ δεν θα συναντήσεις καφέ φίλτρου, παρά μόνο ζεστές και κρύες παρασκευές με βάση τον εσπρέσο. 

Βουλής 7, Σύνταγμα, τηλ. 213-0284305

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή