Loki: χαρισματικός όσο περιμέναμε

Loki: χαρισματικός όσο περιμέναμε

Ο θεός της ζαβολιάς από το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel δανείζει την αδιαμφισβήτητη γοητεία του στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά του Disney+.

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν χρειάζεται να είσαι φαν του γαλαξία υπερηρώων που έχει δημιουργήσει η Marvel ή γνώστης της περιρρέουσας μυθολογίας για να εκτιμήσεις την ποιότητα, την ατμόσφαιρα (που έχει σαφή αύρα από Mad Men) και το μεράκι, που αποτελούν τα κεντρικά χαρακτηριστικά του Loki. Μιας απρόσμενα καλής τηλεοπτικής μεταφοράς που φέρει τη σφραγίδα του ιδιαίτερου ταλέντου του πρωταγωνιστή της, Τομ Χίντλστον, ο οποίος καταφέρνει και εδώ να κλέψει την παράσταση. Η λέξη «κλέψει» δεν μπαίνει τυχαία, καθώς όλα ξεκινούν με μια επιστροφή στο παρελθόν, στην εμβληματική time-heist ληστεία στο Avengers: Endgame, όταν ο Loki κλέβει το πολυπόθητο Tesseract, δημιουργώντας έτσι μια ρωγμή στον χρόνο και μια εναλλακτική εκδοχή του εαυτού του. Ή κάτι στη λογική αυτή, τέλος πάντων. Αυτό δεν μπορεί να το επιτρέψει η Αστυνομία του Χρόνου, ένας απίστευτα γραφειοκρατικός και παντοδύναμος οργανισμός (σκεφτείτε ότι χρησιμοποιεί τις infinity stones –αυτές που έψαχναν όλοι οι Avengers– ως πρες παπιέ) που έρχεται να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Ναι, το ξέρω ότι το όλο πράγμα ακούγεται σουρεάλ. Και, έως έναν βαθμό, είναι. Στην πραγματικότητα όμως, αν αφαιρέσει κανείς όλα τα μπρος πίσω στον χρόνο στοιχεία, αυτό που μένει στο τέλος είναι η εξαιρετική χημεία ανάμεσα στον Χίντλστον και στον πράκτορα Mobius του οργανισμού (τον οποίο υποδύεται ο Όουεν Γουίλσον). Είναι αυτός που δείχνει στον Loki τον πραγματικό εαυτό του και τον πραγματικό σκοπό που καλείται να εξυπηρετήσει. 

Για μένα, το Loki, παρόλο που μόλις ξεκίνησε, αποτελεί ό,τι καλύτερο/πιο ενήλικο έχει παραγάγει τηλεοπτικά η Marvel από τότε που αποφάσισε ότι οι ήρωές της οφείλουν να έχουν περίοπτη θέση και στα τηλεοπτικά πράγματα. Μια «μεγάλη, τρελή, χρονο-περιπέτεια», όπως ήταν το αρχικό pitch της σειράς, που μοιάζει ταυτόχρονα κοσμικά μεγάλη και εξαιρετικά προσωπική. Με τους δημιουργούς του να έχουν βάλει στοίχημα σε κάθε επεισόδιο να ανατινάζουν τις προσδοκίες του κοινού για το τι τελικά είναι αυτή η σειρά. Βάζετε στοίχημα ότι μπορεί και να τα καταφέρουν;

ΙΝFO
Δημιουργός Μάικλ Γουόλντρον.
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 96%. 
Η σειρά προβάλλεται από το Disney+ σε εβδομαδιαία βάση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή