Ο Πέσκιας διδασκει τον μεζέ

Ο Πέσκιας διδασκει τον μεζέ

Τσιμπολόγημα down town, κάτω από τα πλατάνια του Dopios.

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζέσταμα με προζυμένιο, αργής ωρίμανσης ψωμί από τον νεοκυματικό φούρνο Τρομερό Παιδί. Μαζί με ελιές πράσινες τσακιστές και ψιλοκομμένο παστό λεμόνι. (Καλά θα πάει αυτό.) Ταραμοσαλάτα με τσιπς γαρίδας. Ιδεώδης. Καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με ντρέσινγκ από πιπεριά Φλωρίνης. Η κλασική πάλλευκη, από μελιτζάνες ψημένες σε ανοιχτή φλόγα. Αφρός τυροκαυτερής με μαρμελάδα βύσσινο. Ι-δ-ε-ά-ρ-α. Χούμους από την Ελληνοαραβία με ρεβίθια από τον Λημνιό παραγωγό Σαλαμουσά. Τζατζίκι αβοκάντο by Athinagoras. Ναι και ναι.

Ο Πέσκιας διδασκει τον μεζέ-1

Αντέχεις; Φασόλια ασπρομύτικα του Σαλαμουσά πιάζ, με λαδολέμονο με miso. Φασόλια με ελληνικό DNA με λαδολέμονο… γιαπωνέζικου φασολιού. Ton sur ton και chapeau. Μανιάτικη πατατοσαλάτα με αβοκάντο, πορτοκάλι, ελιές, φρέσκο κρεμμύδι. Ab fab. Αλμυρίκια βραστά με γιαπωνέζικο λαδολέμονο. Nαι. Να συνεχίσω; Χταπόδι με φάβα πεσκαίικη. Δηλαδή κρέμα φάβας ρευστή και ζεστή με λάδι τρούφας. Ο μόνος από τον οποίο δεχόμεθα αγογγύστως το τρουφόλαδο. Γαύρος μαρινάτος με μαγιονέζα ρέγκας, πράσινη ντομάτα και κουμκουάτ. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΥ. Χέλι καπνιστό του Βαγγέλη Γείτονα με πουρέ παντζάρι και ντρέσινγκ εσπεριδοειδών. Ναι. Γαριδάκια ποπ κορν με σκορδαλιά μαύρου σκόρδου και umeboshi. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΗΣ.

Κεμπάπ Λαρισινό με προβατίνα και κρέμα αβοκάντο. Γλέντι πικάντικο. Κεφτεδάκια τα καλά, σαν και του άλλου μαγαζιού. Σαν του Balthazar εννοεί, που είναι τέλεια. Βρόμικο των Αγίων Θεοδώρων: λουκάνικο, πατάτες, αυγό ποσέ, σάλτσα ντομάτας. Γίναμε. Μαραθοπιτάκια (ξυπόλυτα, χωρίς φύλλο) με τσάτνεϊ από σταφίδες και ταμάρινδο.

Κροκέτες με γραβιέρα Κρήτης και κασέρι Ξάνθης. Πατάτες τηγανητές. Ναι, ναι, ναι. Τι πατάτες, ο άτιμος! Συν ένα λαμπρό μενουδάκι με τυριά, αλλαντικά και αλίπαστα ελληνικά. Βλέπε λουκάνικο φρέσκο τηνιακό του Ιωάννη Κρητικού, Μεριαρένο, η μαλακή γραβιέρα της Κάσου του Βοναπάρτη, το Λαζαρέτο, η θιακή παρμεζάνα 12μηνης παλαίωσης, γαλλοπρεπή τυριά του Μαλτέζου, χαμόν από την Ηλεία (!).

Αυτό το ιδιοφυές, σέξι μενού έφτιαξε ο Χριστόφορος Πέσκιας για το ολοκαίνουργιο μεζεδοπωλείο Dopios, κάτω από τα πλατάνια της πλατείας Αγίων Θεοδώρων. Το άκρον άωτον του νέου ελληνικού μεζέ.

Αυτό το αιματώδες μενού προσεπικυρώνει τον θρύλο. Τον ζωντανό θρύλο που είναι ο Πέσκιας. Ο πιο τολμηρός, ο πιο βαθύς από όλους. Φεύγεις με μια αίσθηση ευτυχίας.

Mood Casual. 
Crowd Κάθε καρυδιάς καρύδι. Σιγουράκι των foodies. 
Κόστος Περίπου 30 €/άτομο χωρίς ποτά. 
Λίστα ποτών 100% ελληνική λίστα κρασιών, με καλές επιλογές σε γλυκές τιμές. Καλά τσίπουρα και ούζα. Γενικώς και ειδικώς θα ήθελα ευρύτερη επιλογή. 
Διεύθυνση Σκουλενίου 1, Πλ. Αγίων Θεοδώρων (πίσω από την Κλαυθμώνος). Τηλ. 210-3310049. 
Μέρες/ώρες λειτουργίας Δευτέρα-Κυριακή από τις 12.30 π.μ. 
Κράτηση Απαραίτητη, ιδίως για το βράδυ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή