Πετσέτες αγάπης

Ο έρωτας της Γκόλφως και του Τάσου αναβιώνει σε μια limited συλλογή της Postfolk.

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΑΠΗΣ τους ανέβηκε στο σανίδι και αποτέλεσε τη σεναριακή βάση για την πρώτη –αναγνωρίσιμη– ταινία μεγάλου μήκους του ελληνικού κινηματογράφου. Φέτος το καλοκαίρι, η Γκόλφω και ο Τάσος, οι αγαπημένοι χαρακτήρες του Σπύρου Περεσιάδη από το 1893, συναντιούνται στην παραλία. Το νέο κεφάλαιο ενός μεγάλου love story γράφει –σε μορφή ψηφιακή– η Μαρία-Όλγα Βλάχου, ιδρύτρια της Postfolk. Με μια ρετρό-φουτουριστική διάθεση, όπως λέει η ίδια, η Postfolk απομονώνει πολλά από τα σύμβολα και τα μοτίβα της εγχώριας λαϊκής παράδοσης, προσφέροντάς τους νέα ζωή –και ανάγνωση– μέσα από μια «χειροποίητη» ψηφιακή επεξεργασία.

Στην περίπτωση του ζευγαριού, η limited συλλογή από πετσέτες θαλάσσης τιμά τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. «Η ιστορία της Γκόλφως και του Τάσου παραμένει ένα παντοτινό σύμβολο του πώς η αγάπη είναι μια καθημερινή επανάσταση», λέει η Μαρία-Όλγα Βλάχου στο «Κ». Η έμπνευση για τη συγκεκριμένη παράσταση της φωτογραφίας προέρχεται από το χωριό Ξυλαγανή της Ροδόπης, ενώ στο μοτίβο κάνει την εμφάνισή της και μια ντισκομπάλα, σύμβολο της αμερικανικής ποπ κουλτούρας.

Πρωταγωνιστές του πρώτου σουρεαλιστικού μοτίβου της Postfolk, η Γκόλφω και ο Τάσος βρίσκονται επίσης και σε μια σειρά από limited τσάντες αλλά και μεταξωτά φουλάρια.

INFO
Περισσότερες προτάσεις από τη limited συλλογή σε πετσέτες θαλάσσης, τσάντες και φουλάρια θα βρείτε στο postfolk.com.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή