Σtella: Αγωνία και λαχτάρα για τη σκηνή

Σtella: Αγωνία και λαχτάρα για τη σκηνή

Το καινούργιο άλμπουμ της Σtella λέγεται The Break και η κυκλοφορία του συνέπεσε με την πανδημία. Τώρα, όμως, είναι ώρα να την ακούσουμε ζωντανά.

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αντισυμβατικός χαρακτήρας της μουσικής της Σtella επιβεβαιώνεται αν ακούσει κανείς το νέο της άλμπουμ, The Break, που κυκλοφόρησε το 2020, λίγο πριν ξεσπάσει η πανδημία, κάτω από τις φτερούγες του περίφημου καναδέζικου label Arbutus Records. Στο βίντεο του ομώνυμου κομματιού, που σκηνοθέτησε η ίδια, ένα αγόρι χορεύει ολομόναχο πάνω σε μια στέγη. Σας θυμίζει κάτι; Μήπως τα virtual parties της καραντίνας, με τους παράξενους μοναχικούς χορούς στο σαλόνι; «Έχει ενδιαφέρον αυτό που λες, γιατί, όταν έφτιαχνα το The Break, ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα συνοδεύσει ή θα συνδεθεί με μια περίοδο που εκ των πραγμάτων ήταν ένα μεγάλο διάλειμμα για όλους», μου λέει. 

Αναρωτιέμαι αν η εσωστρεφής διάθεση που μας δημιούργησε αυτό που ζήσαμε οδήγησε και την ίδια σε μια κατάσταση προσωπικού απολογισμού, ειδικά σε σχέση με τη δουλειά της. «Η σχέση μου με τη μουσική άρχισε να επαναπροσδιορίζεται πριν από την πανδημία, όταν έφτιαχνα τον δίσκο», λέει. «Όλη αυτή η εμπειρία αρχικά με σόκαρε και με ζόρισε ψυχολογικά. Όμως εγκλιματίστηκα αρκετά γρήγορα και εκτίμησα τον άπλετο χρόνο που είχα ξαφνικά στη διάθεσή μου. Μπορεί να είναι δική μου αίσθηση, αλλά στην αρχή της πανδημίας ήταν λες και όλος ο πλανήτης χρειαζόταν ένα μικρό διάλειμμα».

Οι κυκλοθυμικοί στίχοι του The Race, με τις ποπ συναισθηματικές αποκλίσεις της μελωδίας, αντικατοπτρίζουν, όπως λέει, την πνευματική της κατάσταση αυτή την περίοδο, εν αναμονή της πρώτης της καλοκαιρινής συναυλίας στην Τεχνόπολη, όπου θα ακούσουμε για πρώτη φορά το άλμπουμ ζωντανά. «Πάει ενάμισης χρόνος από το τελευταίο μου live. Αυτό είναι, ίσως, το μεγαλύτερο διάστημα που έχει περάσει χωρίς να παίξω μουσική μπροστά σε κοινό. Νιώθω μια έντονη λαχτάρα για τη συναυλία αλλά και μια αγωνία. Μοιάζει σαν ένα μικρό πείραμα όλο αυτό, και για μένα αλλά και για το κοινό. Στην πραγματικότητα κανείς δεν ξέρει τι να περιμένει, αλλά θα το πιάσουμε από εκεί που το αφήσαμε», μου ξεκαθαρίζει. Τη βραδιά θα ανοίξει ο Jef Maarawi, ο εκκεντρικός Ελληνοβραζιλιάνος τραγουδοποιός, άξιο τέκνο της φολκ τρυφερότητας. «Με τον Jef μάς συνδέουν πολλά πράγματα! Πέρα από τη φιλία μας και τον χρόνο που έχουμε περάσει μαζί μέσα στα χρόνια, on stage ή εκτός, το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι πως και οι δυο είμαστε singer-songwriter people, δηλαδή μας ενδιαφέρει η μελωδία, ο στίχος, η ιστορία ενός κομματιού και πάνω σε αυτά χτίζονται όλα τα υπόλοιπα». 

Για χρόνια αναζητούσε μια δισκογραφική στο εξωτερικό, με απώτερο στόχο να γίνει κομμάτι μιας διεθνούς μουσικής κουβέντας, και να που το κατάφερε με την Arbutus. «Είναι μια πολύ σημαντική συνεργασία για μένα. Έμαθα πάρα πολλά και είδα πώς είναι να λειτουργούν τα πράγματα σε ένα άλλο επίπεδο. Σίγουρα με πήγε παρακάτω. Στάθηκα λίγο άτυχη, βέβαια, γιατί η κυκλοφορία του πρώτου μου δίσκου συνέπεσε με την πανδημία, αλλά δεν πειράζει». Έχει μέσα της την αίσθηση της αισιοδοξίας και κάνει πολλά όνειρα για το μέλλον, ελπίζει να γίνουν σύντομα πραγματικότητα και να μπορέσει να μοιραστεί τα νέα κομμάτια που γράφει μετά το καλοκαίρι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλει να κάνει τα πάντα με ταχύτητα. Αν θα άλλαζε κάτι από τη διαδρομή της, είναι ακριβώς αυτό. «Νομίζω ότι θα έκανα τα πάντα πιο γρήγορα. Όπως ο Βέγγος!»

INFO
Η Σtella θα εμφανιστεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων την Παρασκευή 9/7, στις 21.00. Εισιτήρια από 8 €. 
Η προπώληση γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο viva.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή