Το απόλυτο meta-sitcom

Η εσωτερική πάλη τού να είσαι κλισέ διακοσμητική σύζυγος σε τηλεοπτική κωμωδία αποτελεί τον πυρήνα της ευρηματικής σειράς του AMC+ Kevin Can F**k Himself.

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αλήθεια είναι ότι σου παίρνει λίγο να το συνηθίσεις και να το συνειδητοποιήσεις. To πώς δηλαδή η κάμερα και τα φώτα αλλάζουν δραματικά κάθε φορά που η πρωταγωνίστρια, η εξαιρετική Άννι Μέρφι από το Schitt’s Creek, βρίσκεται είτε μαζί με τον κάφρο σύζυγό της (τον Kevin του τίτλου) είτε μόνη της. Εκείνη και οι μαύρες, δολοφονικές ενίοτε, συζυγοκτόνες σκέψεις της. Γιατί το Kevin Can F**k Himself, εμπνευσμένο από τα χάλια sitcom των ’90s (συνήθως με πρωταγωνιστή τον τροφαντό Κέβιν Τζέιμς), είναι μια ιδιαίτερη μείξη-παρωδία κλασικού sitcom και μοντέρνου «τώρα παίρνω την εκδίκησή μου» dramedy. Αυτό οπτικοποιείται άριστα καθώς, όταν βλέπουμε την –υπάλληλο σε κάβα– πρωταγωνίστρια μαζί με τον –υπάλληλο σε cable company– σύζυγό της (συνήθως μαζί με τον κολλητό, τον πατέρα και την αδελφή του), τα πάντα θυμίζουν sitcom. Ο χώρος είναι φουλ φωτισμένος, το setup είναι τρικάμερο και τα γέλια- κονσέρβα ξεσπούν κάθε φορά που ακούγεται ένα κρύο αστείο. Συνήθως εις βάρος της πρωταγωνίστριας, την οποία οι υπόλοιποι θεωρούν πολύ «αυστηρή» και «σοβαρή» για τα γούστα τους. Τη στιγμή όμως που εκείνη μένει μόνη της, τα πάντα αλλάζουν. Τα γέλια σβήνουν, τα φώτα χαμηλώνουν και η κάμερα ζουμάρει πάνω στο πρόσωπό της καθώς προσπαθεί να συνειδητοποιήσει πού πήγαν τα όνειρά της και γιατί σπατάλησε μία ολόκληρη δεκαετία της ζωής της επενδύοντας σε έναν ανώριμο, εγωμανή και μονοδιάστατο άντρα. Τόσο μονοδιάστατο που πραγματικά μόνο σε ένα sitcom θα μπορούσε να έχει μια τέτοια γυναίκα δίπλα του. Ήδη από την πρεμιέρα το Kevin Can F**k Himself κέρδισε τον τίτλο ενός από τα πλέον ευρηματικά κόνσεπτ των τελευταίων ετών και ταίριαξε ταμάμ στη φιλοσοφία του AMC, ακόμη και αν υπάρχουν κάποιοι που έχουν εκφράσει την αμφιβολία τους για το πόσο αποτελεσματικό είναι μακροπρόθεσμα αυτό το εύρημα, ιδιαίτερα λόγω της μεγάλης διάρκειας κάθε επεισοδίου. Η αίσθηση ωστόσο που αφήνει όλο αυτό είναι ότι, καθώς η πρώτη σεζόν αρχίζει να εκτυλίσσεται, το μαύρο θα υπερισχύσει ολοκληρωτικά έναντι του γέλιου-κονσέρβα. Με την απελπισμένη νοικοκυρά να γελάει στο τέλος. Και να γελάει καλύτερα, βαθύτερα και πιο λυτρωτικά από όλους. 

ΙΝFO
Δημιουργός: Βάλερι Άρμστρονγκ.
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 76%.
Η σειρά προβάλλεται από το AMC+ σε εβδομαδιαία βάση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή