Γεωργιάννα Χειλιαδάκη: Tο σπίτι με τις δύο κουζίνες

Γεωργιάννα Χειλιαδάκη: Tο σπίτι με τις δύο κουζίνες

Η βραβευμένη σεφ Γεωργιάννα Χειλιαδάκη ζει με τον συνεργάτη και σύζυγό της, Νίκο Ρούσσο, και τα δύο παιδιά τους σε μια ανακαινισμένη μονοκατοικία στο Χαλάνδρι. Είναι ίσως το μοναδικό σπίτι που διαθέτει δύο ευρύχωρες και πλήρως εξοπλισμένες κουζίνες – κι αυτό δεν είναι τυχαίο.

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγαπημένο σημείο στο σπίτι. Στο σπίτι μας έχουμε δύο κουζίνες: την επαγγελματική για on camera μαγειρικές και τη χρηστική της καθημερινότητας. Τις αγαπάω κα τις δύο εξίσου. Και τον κήπο, όταν τα παιδιά παίζουν εκεί. στο σπίτι μαγειρεύω Για τα παιδιά ειδικό υγιεινό μενού, για τους φίλους μου «funky gourmet» γεύματα και για εμάς τους ίδιους μέχρι τοστ. αγαπημένο πιάτο Αυγοτάραχο με λευκή σοκολάτα και ξύσμα λάιμ. Iconic πιάτο του Funky Gourmet. υλικό Ξύσμα lime, ελληνικά τυριά, ψάρια, αυγοτάραχο. από το ψυγείο μου δεν λείπει ποτέ Γάλα για τα παιδιά και το αγαπημένο μου λευκό κρασί. Μου αρέσει να συλλέγω και να παλαιώνω κρασιά. η γεύση της Ελλάδας Ντομάτα, ελαιόλαδο και ζυμωτό ψωμί με προζύμι. Επίσης μου αρέσουν πάρα πολύ τα λαδερά και τα όσπρια – γεύσεις κλασικά ελληνικές. εστιατόριο Εκτός χώρας, τα εστιατόριά μας στο Λονδίνο, Opso, Ino και PittaBun, και το Frantzen (3 αστέρια Michelin) στη Στοκχόλμη. Στην Ελλάδα, το Zurbaran στην Αθήνα και το Beachhouse στην Αντίπαρο – και των δύο έχουμε επιμεληθεί το μενού. νησί Τζια και Κύθηρα. Στην Τζια πηγαίνω από πριν γεννηθώ, γιατί έχουμε ένα πανέμορφο οικογενειακό σπίτι κοντά 30 χρόνια, οπότε νιώθω σαν να είμαι από εκεί. Τα Κύθηρα είναι επίσης μεγάλη μου αγάπη. διακοπές Για πάντα. πόλη Νέα Υόρκη· εκεί γνώρισα τον Νίκο (στη σχολή μαγειρικής), έκτοτε σύντροφο της ζωής μου και συνέταιρο σε όλα. με αγχώνει Τα αστέρια Michelin. Είναι σαν να κάνεις συνεχόμενο πρωταθλητισμό. δεν αποχωρίζομαι Tο κινητό μου. ανάμνηση Δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου την ημέρα που μάθαμε ότι βραβευτήκαμε με 2ο αστέρι Michelin και το τρελό πάρτι που ακολούθησε. χόμπι Nα ταξιδεύω για φαγητό σε διάφορα μέρη του κόσμου. το είδωλό μου Ο Ferran Adrià, o καλύτερος σύγχρονος σεφ της εποχής, και η Μόνικα από τα Friends. αγαπημένη κουζίνα του κόσμου Η ελληνική. προορισμός Θα πήγαινα και θα ξαναπήγαινα στη Στοκχόλμη οποιαδήποτε στιγμή και εποχή. όταν είμαι σπίτι Περνάω όσο πιο πολύ χρόνο μπορώ με τα παιδιά. Μαγειρεύουμε, χορεύουμε, παίζουμε κ.λπ. ποτό Το Aged Negroni του εστιατορίου Opso στο Λονδίνο. Του έχουμε προσθέσει μανταρίνι και chocolate bitters και το παλαιώνουμε σε δρύινα βαρέλια. κάθε μέρα Ξεκινάει κάτι καινούργιο. με τρομάζει  Το ότι μπορεί να κινδυνεύσει κάποιος δικός μου άνθρωπος. δεν ζω χωρίς Την οικογένειά μου και καφέ πριν κοιμηθώ Πλένω τα δόντια μου και διαβάζω λίγο από το βιβλίο μου. αυτόν τον καιρό διαβάζω Το Νορβηγικό δάσος του Μουρακάμι. όταν ξυπνήσω Ετοιμάζω τα παιδιά για το σχολείο στον αυτόματο και φυσικά, μόλις μπουν στο σχολικό, ξανακοιμάμαι! Το πρωινό ξύπνημα είναι κάτι που δεν θα συνηθίσω ποτέ. φιλοδοξία Να είμαστε υγιείς και ευτυχισμένοι οικογενειακώς. Επαγγελματικά, να αφήσουμε κάτι πίσω μας, να δημιουργούμε πιάτα και γεύσεις που όποιος τα δοκιμάζει να τα θυμάται. 

Γεωργιάννα Χειλιαδάκη: Tο σπίτι με τις δύο κουζίνες-1
Η επαγγελματική κουζίνα. 

Γεωργιάννα Χειλιαδάκη: Tο σπίτι με τις δύο κουζίνες-2
Στο σαλόνι του σπιτιού, στο βάθος έργο του γλύπτη Γιώργου Λάππα.

Γεωργιάννα Χειλιαδάκη: Tο σπίτι με τις δύο κουζίνες-3
Έργο του αγαπημένου φίλου της και σπουδαίου ζωγράφου Στέφανου Ρόκου και δύο βάζα που άλλοτε κοσμούσαν το εστιατόριο Funky Gourmet. Κηπουρική με τον πρωινό καφέ. Τα παιχνίδια των παιδιών στο μπάνιο δημιουργούν ατμόσφαιρα Jurassic Bath! 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή