Πονηρούλι Bloody Mary

Ένα κοκτέιλ που μοσχοβολάει καλοκαίρι, με υλικά που εύκολα βρίσκει κανείς στον πάγκο της κουζίνας.

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα καλοκαίρια, όταν μπαίνουμε στον αστερισμό της ντομάτας και τα μαγειρέματα μεταφέρονται από το αστικό τοπίο στο αγροτικό των αμπελιών, μου αρέσει όταν μαγειρεύω να ετοιμάζω ένα Bloody Mary, να μου κάνει παρέα στον πάγκο της κουζίνας. Κόκκινο σαν παιδική ζωγραφιά, παρηγορητικό σαν τις μαμαδίστικες ντοματόσουπες, παιχνιδιάρικο και πονηρούλι, γιατί είναι η βότκα που τα αλλάζει όλα. Παίρνετε ένα κιλό ώριμες, σφιχτόσαρκες ντομάτες και, αφού τις πλύνετε καλά, τις περνάτε στον αποχυμωτή. Στύβετε ένα λεμόνι και καθαρίζετε ένα τρυφερό κλαράκι σέλερι. Δεν σας δίνω συνταγή για σάλτσα, απλώς σε ένα σωστό Bloody Mary η διαφορά είναι τεράστια αν ο τοματοχυμός είναι απολύτως φρέσκος.

Επόμενη κίνηση η βότκα

Απλή, απλούστατη, σχεδόν ουδέτερη. Όχι λεμόνια, πορτοκάλια, βανίλιες και πιπέρια! Μια Absolut απλή, μια Smirnoff mild ή μια Stolichnaya είναι ό,τι πρέπει. Στη συνέχεια, Tabasco McIlhenny και αυθεντική Lea & Perrins Worcestershire Sauce. Αλάτι σέλινου θα βρείτε έτοιμο στο σούπερ μάρκετ, αλλά μπορείτε να φτιάξετε και στο σπίτι ανακατεύοντας αποξηραμένο σέλινο με χοντρό αλάτι. Οι αναλογίες, στο περίπου πάντα, γιατί θα τις διαμορφώσετε ανάλογα με τη δική σας γεύση: 6/10 χυμός ντομάτας, 3/10 βότκα, 1/10 χυμός λεμονιού, 1 κουταλάκι του καφέ Worcestershire sauce, 2 σταγόνες Tabasco, αλάτι σέλινου, αλάτι, πιπέρι. Φροντίζουμε όλα τα υλικά να είναι καλά παγωμένα. Βάζουμε άφθονα παγάκια σε μεγάλο, πολύ μεγάλο, ψηλό ποτήρι (tumbler), προσθέτουμε τα συστατικά και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με ένα τρυφερό κλαράκι φρέσκο σέλερι. 

Ποια Mary;  

Το αθώο αυτό κοκτέιλ έχει ένα όνομα που παραπέμπει ευθέως στην αιμοσταγή Μαρία Τυδώρ, την Bloody Mary, που σφαγίασε όσους προτεστάντες πρόλαβε. Εγώ προτιμώ την εκδοχή του ερωτοχτυπημένου νέου που πνίγει τον πόνο του σε ένα μπαρ για μια παλιο-Μαίρη που βασανίζει τα όνειρά του.

Tips

•Η αθωότητα της ντομάτας ταιριάζει στο φως της ημέρας. Το Bloody Mary για μένα είναι το ιδανικό μεσημεριανό κοκτέιλ, ειδικά το καλοκαίρι, στην πόλη ή στην εξοχή, στη θάλασσα ή στο βουνό.
•Βάλτε δίπλα: ντοματίνια, μπαστουνάκια αγγουριού, βραστές γαρίδες, ελιές κι ένα μπολ γιαούρτι με άνηθο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή