Μαρίνα Βρανοπούλου: Σύγχρονη τέχνη και φως

Μαρίνα Βρανοπούλου: Σύγχρονη τέχνη και φως

Η ιδιοκτήτρια της γκαλερί Δύο Χωριά ζει με την οικογένειά της σε ένα φωτεινό σπίτι στο Ψυχικό, το οποίο χαρακτηρίζουν το χρώμα, η τέχνη, η ζεστασιά και η εκκεντρικότητα.

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγαπημένο σημείο στο σπίτι Το μαυρόασπρο μπαρ στον κήπο. Το έχει σχεδιάσει ο interior designer Σταύρος Παπαγιάννης, από το Stage Design Office. ατμόσφαιρα στον χώρο δημιουργεί Ο οικοδεσπότης.συνήθεια Να ξυπνάω πρώτη από όλους και να απολαμβάνω για λίγο την ησυχία του σπιτιού με μουσική και, ιδανικά, συνοδεία καφέ λάτε με γάλα σόγιας από τα Starbucks. τo σπίτι μου είναι Πολύχρωμο, πολύβουο, φιλόξενο. τέχνη στο σπίτι  Όταν βάζεις ένα έργο στο σπίτι σου, δεσμεύεσαι για μια περίοδο να ζήσεις μαζί του – όχι για πάντα. Το ότι το έχεις επιλέξει για τον χώρο σου οφείλεται σε μια συναισθηματική αντίδραση, σε μια έλξη που νιώθεις απέναντί του. Έχει να κάνει με τη χημεία, είναι όπως ο έρωτας. αγαπημένο αντικείμενο Το έργο-παγκάκι Κissing Chair (Le Brutalis #2) του 2015 των Atelier Van Lieshout. Συνδέει τα δύο μέρη του σαλονιού και είναι τέλειο για κουβέντα για  δύο.  gadget Ζω «αγκαλιά» με το bluetooth φορητό μου ηχείο. τέχνη Εξομολογητήριο και ημερολόγιο στιγμών, συνεργασιών και συναισθημάτων. συλλογή  Έργων τέχνης και καταλόγων εκθέσεων. σουβενίρ Μια μοβ πέτρα με θεραπευτικές ιδιότητες που μου είχε χαρίσει ο φίλος μου Κωνσταντίνος σε ένα ταξίδι στο Λονδίνο. στον ελεύθερο χρόνο μου Πηγαίνω στη φύση. βιβλίο Η τριλογία του αρχιτέκτονα Άρη Κωνσταντινίδη Δύο χωριά απ’ τη Μύκονο – Παλιά aθηναϊκά σπίτια – Ξωκλήσια της Μυκόνου. μουσική Για πάντα Leonard Cohen και πρόσφατα ακούω συνέχεια το What A Life των Scarlet Pleasure. ταινία Druk. καλλιτέχνης Η Φρίντα Κάλο, για το θάρρος και την επιμονή της να κατακτήσει όλα όσα πόθησε: τον άνδρα της, την τέχνη της, το σώμα της, την ομορφιά της. ξενοδοχείο Το New Hotel στο Σύνταγμα, για το design και τους ανθρώπους του. νησί  Ύδρα. στιλ Μποέμικα ρούχα και ελληνικό κόσμημα. brands μόδας: Gucci, Margiela, Loewe στις boho εκδοχές τους. ελληνική μόδα  Ίσον ελληνικό κόσμημα. Νίκος Κούλης, Λητώ, Έλενα Βότση, Ιλεάνα Μακρή, Μυρτώ Αναστασοπούλου. το γούρι μου Ο άνδρας μου. το alter ego μου  Ο αδερφός μου και η παιδική μου φίλη Ελένη. διακόσμηση  Έργα τέχνης, βιβλία και χρώμα παντού. μαγειρεύω Μόνο τοστ. για να χαλαρώσω Περπατάω ακούγοντας podcasts. με φίλους στο σπίτι Μοιράζομαι στιγμές και συναισθήματα. βόλτα στην Αθήνα Το βράδυ, σε εκθέσεις και μετά σε εστιατόρια της πόλης. shopping Δεν κάνω. το επόμενο ταξίδι μου Στην Κοπεγχάγη και μετά στη Σαγκάη, ως εκθέτης σε φουάρ με την γκαλερί μου Δύο Χωριά. διακοπές Οπουδήποτε στην Ελλάδα έχει ησυχία και ένα πορτάκι που να οδηγεί απευθείας στη θάλασσα. ελληνικό καλοκαίρι Ελληνική θάλασσα, χωρίς σύνδεση με το ίντερνετ, με ξεχασμένα βιβλία και παρέα. έμπνευση Παίρνω από γυναίκες φίλες μου που προσφέρουν κοινωνικό έργο. καλλιτεχνικό ρεύμα Σύγχρονη απεικονιστική ζωγραφική με νέα μέσα. οικογένεια Αυτάρκεια. με αγχώνει  Όταν δεν καταλαβαίνω την πολιτική άποψη ή την κοινωνική στάση ανθρώπων που σέβομαι. χρώμα Το βαθύ μπλε του Αιγαίου. θαυμάζω Τον Δάκη Ιωάννου, για την ιστορία του ως συλλέκτη, την αγάπη του για τους καλλιτέχνες και την πραότητα που τον χαρακτηρίζει. 

Μαρίνα Βρανοπούλου: Σύγχρονη τέχνη και φως-1
Από αριστερά: Κατάλογος της ελληνικής συμμετοχής με τον Νίκο Αλεξίου στην Μπιενάλε του 2017 και χαλί με print του Ηλία Καφούρου. Στο βάθος, πίνακας του Μεξικανού Raoul de Nieves και, μπροστά, πορτρέτο της εικαστικού Hulda Guzman και γλάστρα της Ελένης Βερναδάκη. Βιβλίο 1968 του ΔΕΣΤΕ σε συνεργασία με την κολεκτίβα Toilet Paper, ποτήρι Toilet Paper, βαράκι της εικαστικού Maja Djordjevic – όλα από τα Δύο Χωριά. Στο σαλόνι του σπιτιού, πίνακας της Hulda Guzman πάνω από το τζάκι, ζάρια του Γιώργου Λάππα, κεραμική γλάστρα του Ben Sanders, κότα της Ναταλίας Μελά.

Μαρίνα Βρανοπούλου: Σύγχρονη τέχνη και φως-2
Μαρίνα Βρανοπούλου: Σύγχρονη τέχνη και φως-3
Το μπαρ της πισίνας, φράχτης στον κήπο του Γιώργου Λάππα, σκύλος-παγκάκι του Jean Jullien.

Μαρίνα Βρανοπούλου: Σύγχρονη τέχνη και φως-4
Πολυθρόνα Gaetano Pesce και στο βάθος το μπαρ του σαλονιού.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή