Xαβάη μέσω Downton Abbey

Τηλεοπτική εκδοχή μιας... πίνα κολάντα με μερικές σταγόνες αρσενικού, το εξαιρετικό White Lotus ασχολείται με τα βάσανα μιας ομάδας προνομιούχων λευκών επισκεπτών σε ένα θέρετρο της Χαβάης.

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O ευρηματικός δημιουργός του αδικοχαμένου Enlightened, Μάικ Γουάιτ, επιστρέφει στην τηλεόραση με μια καλογραμμένη μαύρη κωμωδία που εκτυλίσσεται σε ένα ειδυλλιακό boutique resort της Χαβάης. Εκεί, οι λευκοί επισκέπτες αισθάνονται ότι το προσωπικό οφείλει να τους συμπεριφέρεται σαν να είναι τα μοναχοπαίδια που δεν ήξεραν ότι έχουν. Ότι δουλειά τους είναι να τους κάνουν να αισθάνονται ξεχωριστοί και πολύτιμοι κάθε στιγμή της κάθε ημέρας. Και, όταν αυτό δεν συμβαίνει, όπως π.χ. στην περίπτωση του εύρωστου νεονύμφου που −από λάθος− μπαίνει σε χειρότερη σουίτα από αυτήν που έχει κλείσει, ξεσπάει ένας ολόκληρος ταξικός πόλεμος. Το αναγνωρίσιμο και ταλαντούχο καστ (Κόνι Μπρίτον, Στιβ Ζαν, Μόλι Σάνον, Αλεξάντρα Νταντάριο, Τζένιφερ Κούλιτζ) είναι το πρώτο πράγμα που σου κάνει θετική εντύπωση σε αυτό το καλοκαιρινό διαμαντάκι του HBO Max. Η τύπου Αγκάθα Κρίστι αποκάλυψη, ήδη από την αρχή, ότι μέσα στην εβδομάδα που όλοι αυτοί πέρασαν στο resort κάπου μας προέκυψε ένας φόνος αποτελεί εκείνη τη σεναριακή κοινοτοπία που σε κάνει να δυσφορείς. Το όλο πράγμα, ωστόσο, εδώ λειτουργεί μια χαρά. Με φόντο τους ψηλόλιγνους κοκοφοίνικες και τη λευκή άμμο του Μάουι, όπου όντως γυρίστηκε  η σειρά, οι αντιπαθητικοί αυτοί −αλλά πλήρως δομημένοι, μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια− χαρακτήρες σού αποκαλύπτουν ένα ένα τα βρόμικα μυστικά τους. Και το αποτέλεσμα είναι ταυτόχρονα κριντζάτο (εκ του cringe) και εθιστικό. Το μοναδικό παράπονο όσον αφορά το The White Lotus είναι ότι δεν βρίσκει ποτέ τον χρόνο να εξετάσει το ίδιο διεξοδικά τον ψυχισμό του προσωπικού, η ζωή του οποίου, αν και ζει στον παράδεισο, μόνο παραδεισένια δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

ΙΝFO 
Δημιουργός: Μάικ Γουάιτ.
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 85%.
Η σειρά προβάλλεται από το HBO Max.

The Tomorrow War (Amazon Prime Video)
Ένα χορταστικό sci-fi blockbuster που ό,τι στερείται σε πρωτοτυπία time travel πλοκής το αντισταθμίζει με την ένταση των σκηνών μάχης και το εξαιρετικό δευτερεύον καστ. Πρωταγωνιστούν οι Κρις Πρατ και Ιβόν Στραχόβσκι.

Εγώ Ποτέ (Netflix)
Η δεύτερη σεζόν της βιωματικής κωμωδίας ενηλικίωσης της Μίντι Κάλινγκ (The Office, The Mindy Project), σχετικά με μια Ινδοαμερικανή έφηβη που θέλει να γίνει δημοφιλής, είναι το ίδιο καλή με την πρώτη. Και αυτό είναι αρκετό για να την κάνει να ξεχωρίζει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή