Έλληνες στο Τόκιο: Ο (πιο παράξενος) αγώνας της ζωής τους

Έλληνες στο Τόκιο: Ο (πιο παράξενος) αγώνας της ζωής τους

11' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από κάθε ολυμπιακή διοργάνωση είθισται να γίνονται προβλέψεις για το πόσα μετάλλια μπορούν να κατακτήσουν οι αθλητές μας. Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όμως, οι προβλέψεις είναι παρακινδυνευμένες περισσότερο από ποτέ, λόγω κορωνοϊού. Σε αυτούς τους Αγώνες η ευχή «να φύγεις και να γυρίσεις υγιής» έχει αντικαταστήσει την ευχή για «καλή επιτυχία». Στο παγκόσμιο απουσιολόγιο έχουν γραφτεί μέχρι τώρα δεκάδες αθλητές, που είτε νόσησαν και δεν ταξίδεψαν στην Ιαπωνία είτε αποφάσισαν να μη ρισκάρουν. Η ελληνική αποστολή αποτελείται από 83 αθλητές και αθλήτριες. Σας παρουσιάζουμε σήμερα εκείνους και εκείνες που συγκεντρώνουν τις περισσότερες δυνατότητες για διάκριση. Όλους, όμως, τους συνοδεύουν οι ευχές μας για καλό αγώνα και καλή επιστροφή.

Λευτέρης Πετρούνιας
ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
Μπορεί να κατάφερε να προκριθεί στο… παρά πέντε, αλλά το μεγάλης αρχικής αξίας πρόγραμμά του και η σταθερότητα των εκτελέσεών του τον τοποθετούν ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές που θα πάρουν μέρος στους κρίκους. Ο χρυσός ολυμπιονίκης του 2016, σύμφωνα με το πρόγραμμα, ήταν να αγωνιστεί χθες στους προκριματικούς, αλλά, παρόλο που το αφιέρωμα έχει ετοιμαστεί νωρίτερα, δεν ήταν δυνατόν να λείπει από αυτό. Η προσπάθεια να διατηρήσει τα κεκτημένα στο Τόκιο δεν αναμένεται εύκολη. Ο Κινέζος Λιου Γιανγκ, πρωταθλητής κόσμου το 2014, διαθέτει ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα. Ισχυροί αντίπαλοι θεωρούνται ο Ιταλός Μάρκο Λοντάντιο, δευτεραθλητής κόσμου το 2019, ο έμπειρος Γάλλος Σαμίρ Αϊτ Σαΐντ (3ος στον κόσμο το 2019) και, φυσικά, ο Βραζιλιάνος ασημένιος ολυμπιονίκης του 2016 Αρθούρ Ζανέτι, ο οποίος θα προσπαθήσει να «εκδικηθεί» τον Λευτέρη Πετρούνια, γιατί με τη νίκη του δεν τον άφησε το 2016 να ακούσει τον εθνικό ύμνο της Βραζιλίας. 

Μίλτος Τέντογλου 
ΑΛΜΑ ΕΙΣ ΜΗΚΟΣ

Ο 23χρονος άλτης ταξίδεψε στην Ιαπωνία με την καλύτερη επίδοση στον κόσμο. Τα άλματά του στα 8,60 και στα 8,48 μ. τον κατατάσσουν στα φαβορί για μία θέση στο βάθρο. Η αδρεναλίνη αποτελεί για τον νεαρό πρωταθλητή την κινητήριο δύναμή του. Από το παρκούρ βρέθηκε στο μήκος και με καθοδηγητή τον έμπειρο προπονητή Γιώργο Πομάσκι είναι έτοιμος να γράψει ιστορία. Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι αθλητής αγώνων. Ζει για τη στιγμή που θα βρεθεί μπροστά στο σκάμμα και θα αναζητήσει τα όριά του, τα οποία, όπως έχει πει ο ίδιος, δεν έχει ακόμα πλησιάσει. Πριν ακόμα γίνει 17 ετών, ο κάτοχος του ευρωπαϊκού ρεκόρ Ρόμπερτ Εμιγιάν είχε πει για τον Μίλτο ότι «θα αφήσει εποχή» και θεωρεί ότι είναι, αυτή την εποχή, ο μόνος Ευρωπαίος που διαθέτει τις δυνατότητες για να σπάσει το ρεκόρ του. Ο πρωταθλητής μας κάνει ό,τι μπορεί για να τον δικαιώσει. Κατέρριψε ρεκόρ, αναδείχθηκε δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης, αλλά ο ίδιος δείχνει να μην είναι ευχαριστημένος. Ίσως γιατί γνωρίζει ότι τα όριά του είναι κοντά στο ρεκόρ του Εμιγιάν (8,86 μ.), το οποίο ο Αρμένιος είχε πετύχει δέκα χρόνια πριν γεννηθεί ο Τεντόγλου. 

Άννα Κορακάκη
ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ

Το 2016, η 20χρονη τότε Άννα εντυπωσίασε την παγκόσμια σκοποβολή με τον ωραίο αγώνα που έδωσε στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ. και στο σπορ πιστόλι 25 μ. στους Ολυμπιακούς του Ρίο. Το χάλκινο και το χρυσό μετάλλιο, αντίστοιχα, ήταν η ανταμοιβή για την υπομονή και την επιμονή που έχει επιδείξει σε αυτό το άθλημα από την προεφηβική ηλικία. Στο Τόκιο θα είναι πέντε χρόνια μεγαλύτερη, πιο έμπειρη και με μεγαλύτερη τροπαιοθήκη, έχοντας διακριθεί σε πολλούς διεθνείς αγώνες. Ο κορωνοϊός όμως έγινε αιτία να μη διεξαχθούν διοργανώσεις στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, και το «χρυσό» κορίτσι της σκοποβολής ταξιδεύει στην Ιαπωνία, ουσιαστικά, με μόλις δύο αγώνες προετοιμασίας. Απέναντί της θα βρει δυνατές αντιπάλους. Άλλες ξεχωρίζουν στο αεροβόλο και άλλες στο σπορ, και άλλες είναι, όπως και η Άννα, εξίσου καλές και στα δύο. Μόνο η Ευρώπη έχει, τουλάχιστον, 15 καλές σκοπεύτριες. Το πιο δύσκολο θα είναι να προκριθεί στους τελικούς. Εάν γίνει αυτό, η Άννα ξέρει να πετυχαίνει τους στόχους της.  

Έλληνες στο Τόκιο: Ο (πιο παράξενος) αγώνας της ζωής τους-1
© GETTY IMAGES/IDEAL IMAGE

Κατερίνα Στεφανίδη
ΑΛΜΑ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ

Η χρυσή ολυμπιονίκης του Ρίο θα μπει στο στάδιο για τους προκριματικούς στις 2 Αυγούστου. Στο πρόσφατο Ντάιαμοντ Λιγκ ξαναβρέθηκε σε «πτήσεις» πάνω από 4,80 μ. Βέβαια η Κατερίνα πιστεύει ότι τα ολυμπιακά μετάλλια θα κριθούν κοντά στα 5 μέτρα. Και ίσως να μην έχει άδικο, καθώς η Αμερικανίδα Κέιτ Ναζότ δείχνει ότι έχει σταθεροποιηθεί στα άλματα πάνω από 4,90 μ. Σε άριστη αγωνιστική κατάσταση είναι και η Ανζέλικα Σιντόροβα. Η Ρωσίδα θα αγωνιστεί με ουδέτερη σημαία και στον «αγώνα των διαμαντιών» στο Μονακό υπερέβη και αυτή τα 4,80 μ. Η 31χρονη πρωταθλήτριά μας διαθέτει την εμπειρία, έχει κάνει καλή προετοιμασία και, πάνω από όλα, της αρέσει η πρόκληση των μεγάλων αγώνων. Όπως έχει πει και η ίδια, θα ξεκινήσει την προσπάθειά της με στόχο το χρυσό μετάλλιο.

Χρήστος Βολικάκης 
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Ο Χρήστος Βολικάκης συγκαταλέγεται στους κορυφαίους ποδηλάτες πίστας στον κόσμο. Στο Τόκιο θα είναι η 4η συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, με καλύτερη θέση την 9η στο Λονδίνο. Ο πρωταθλητής μας έχει μετάλλια από ευρωπαϊκά και παγκόσμια κύπελλα. Μέχρι και το 2016 αγωνιζόταν σε αγωνίσματα σπριντ (κέριν), αλλά στη συνέχεια πέρασε στα ημιαντοχής. Είναι ο μοναδικός στον κόσμο που έχει διακρίσεις και στα δύο είδη. Στο Τόκιο θα πάρει μέρος στο όμνιουμ. Πρόκειται για το τέτραθλο της πίστας και θα κληθεί να δώσει τέσσερις διαφορετικούς αγώνες σε τρεις ώρες. Θα είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστεί στην ολυμπιακή πίστα, στην οποία κάποιοι από τους αντιπάλους του έχουν ήδη πάρει μέρος σε διοργανώσεις. Εμπόδιο στον… δρόμο προς τη διάκριση θα προσπαθήσουν να μπουν, μεταξύ άλλων, ο Τόμας Μπένζαμιν (Γαλλία), ο Γιαν Βίλεμ Βαν Σιπ (Ολλανδία), αλλά και οι ολυμπιονίκες του Ρίο Ελία Βιβιάνι (Ιταλία, χρυσό) και Λάσε Νόρμαν Χάνσεν (Δανία, χάλκινο).

Βύρων Κοκκαλάνης
ΙΣΤΙΟΣΑΝΙΔΑ

Το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε ο Βύρων στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα δείχνει ότι ο αθλητής της ιστιοσανίδας βρίσκεται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση. Από τη συλλογή του λείπει μια ολυμπιακή διάκριση και στην Ενοσίμα ταξίδεψε με στόχο να προσθέσει στο παλμαρέ του και το αντίστοιχο τρόπαιο. Οι ιστιοδρομίες θα αρχίσουν στις 25 Ιουλίου και αναμένεται να πάρουν μέρος 25 πρωταθλητές των RSX. Ο επί σειρά ετών παγκόσμιος πρωταθλητής Κίραν Μπάλντο (Ολλανδία) και ο δευτεραθλητής κόσμου του 2021 Ματία Καμπόνι (Ιταλία) συγκαταλέγονται στα φαβορί, ενώ δύσκολος αντίπαλος θα πρέπει να θεωρηθεί και ο Μακότο Τομιζάβα. Ο Ιάπωνας μπορεί να μην έχει στο βιογραφικό του μεγάλες διακρίσεις, αλλά είναι έμπειρος και γνωρίζει πολύ καλά τις ιδιαιτερότητες του αγωνιστικού στίβου της χώρας του. Έμπειρος όμως είναι και ο Βύρων Κοκκαλάνης, ο οποίος έχει αγωνιστεί δύο φορές σε Ολυμπιακούς και έχει χάσει τη διάκριση στις… λεπτομέρειες. Η 5η θέση στο Ρίο και η 6η θέση στο Λονδίνο δείχνουν την αξία του Έλληνα πρωταθλητή των RSX. 

Άννα Ντουντουνάκη
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε πριν από λίγες εβδομάδες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης τοποθέτησε την Άννα Ντουντουνάκη στις κορυφαίες αθλήτριες των 100 μ. πεταλούδας στον κόσμο. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο κατετάγη 17η και έμεινε εκτός 16άδας, κάτι που την έχει στενοχωρήσει. Στο Τόκιο μετέβη για να πετύχει αυτό που δεν κατάφερε στο Ρίο και, ίσως, κάτι παραπάνω. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, αναμενόταν να αγωνιστεί χθες στους προκριματικούς, αλλά το 57.37 που σημείωσε στο Ευρωπαϊκό –και αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ– δείχνει ότι διαθέτει τις δυνατότητες για να συνεχίσει στον ημιτελικό, που έχει προγραμματιστεί για σήμερα τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος 04.40). Βέβαια, ο χρόνος της βρίσκεται μακριά από τις ολυμπιακές επιδόσεις της Βραζιλίας, όπου το χρυσό μετάλλιο κρίθηκε στα 52.71 και η 8η θέση στα 53.36. Η Χανιώτισσα όμως διαθέτει ταλέντο, προσήλωση στον στόχο και… κρητική κουζουλάδα, τα οποία δημιουργούν έναν εκρηκτικό συνδυασμό. Θα αγωνιστεί και στη σκυτάλη 4 x 100, όπου μαζί με τους Χρήστου, Μελαδίνη και Δράκου διαθέτουν τη δυνατότητα για ένα καλό πλασάρισμα. 

Έλληνες στο Τόκιο: Ο (πιο παράξενος) αγώνας της ζωής τους-2
© GETTY IMAGES/IDEAL IMAGE, ΚΩΣΤΉΣ ΣΩΧΩΡΊΤΗΣ, AFP/VISUALHELLAS.GR, INTIME SPORTS

Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής 
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Το κορυφαίο εν ενεργεία ανδρικό δίδυμο των 470 ταξίδεψε στην Ενοσίμα των μύθων και των θρύλων, με στόχο να βρεθεί, όπως και στο Ρίο, στο βάθρο των νικητών. Ο ιστιοπλοϊκός αγώνας στην Ιαπωνία έχει και μια άλλη ιδιαιτερότητα: θα είναι η τελευταία φορά που οι Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής θα αγωνιστούν ως «ζευγάρι» στην κατηγορία των 470, καθώς στους επόμενους Ολυμπιακούς η κλάση θα γίνει μεικτή. Οι ιστιοπλόοι μας για να φτάσουν μέχρι την πρόκριση χρειάστηκε να ξεπεράσουν πολλά προβλήματα σε θάλασσα και στεριά, αλλά τώρα είναι έτοιμοι να χαράξουν ρότα επιτυχίας. Διαθέτουν εμπειρία και γνωρίζουν τις δυσκολίες του ιαπωνικού θαλάσσιου στίβου. Στα 470 υπάρχουν αρκετά ισάξια πληρώματα, όπως οι Αυστραλοί, οι Σουηδοί, οι Ισπανοί, οι Βρετανοί, οι Γάλλοι αλλά και οι Αμερικανοί. Τα προαναφερθέντα πληρώματα, μαζί με το ελληνικό, είναι τα «δίδυμα» που τα τελευταία χρόνια βρίσκονται στις κούρσες των μεταλλίων στις περισσότερες από τις διεθνείς διοργανώσεις. Οι ιστιοδρομίες θα είναι ανταγωνιστικές και μια διάκριση θα κριθεί από πολλούς παράγοντες. 

Κριστιάν Γκολομέεφ 
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Ο Κριστιάν Γκολομέεφ έχει την κολύμβηση στο DNA του. Ο πατέρας του υπήρξε διεθνής κολυμβητής στη Βουλγαρία και ο Κριστιάν από την εφηβική ηλικία άρχισε να… σαρώνει τα μετάλλια σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά. Στους πρώτους του Ολυμπιακούς Αγώνες (2012) αγωνίστηκε στα 50 μ. ελεύθερο, αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί στους προκριματικούς. Στο Ρίο έφτασε μέχρι τους ημιτελικούς, αλλά την τελευταία πενταετία οι χρόνοι του έχουν βελτιωθεί σημαντικά. Στο Παγκόσμιο του 2019 είχε κολυμπήσει την απόσταση σε 21.45. Στο Ρίο, ο χρόνος που έδωσε το χρυσό μετάλλιο ήταν 21.40. Θα πέσει στο νερό στις 30 Ιουλίου, αλλά δεν έχει κρύψει ότι ο στόχος του είναι να βρεθεί στον τελικό της 1ης Αυγούστου. Κι εκεί η «τορπίλη» της ελληνικής κολύμβησης θα κολυμπήσει με στόχο το βάθρο. Θέλει να κατακτήσει ένα μετάλλιο για να το αφιερώσει στον πατέρα του, που έφυγε το 2010 από τη ζωή.   

Δώρα Γκουντούρα
ΞΙΦΑΣΚΙΑ

Η πανύψηλη Δώρα Γκουντούρα το 2019 έγινε η πρώτη αθλήτρια στη σύγχρονη ιστορία της ελληνικής ξιφασκίας που ανέβηκε σε βάθρο παγκόσμιου πρωταθλήματος. Από μικρή ηλικία έχει μάθει να παλεύει και να νικάει τις αντιξοότητες. Το 2020 κατέκτησε μετάλλιο (χάλκινο) και στο παγκόσμιο κύπελλο «Ακρόπολις». Η επιτυχία της –και πάλι η πρώτη για Ελληνίδα αθλήτρια– έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία εάν αναλογιστεί κάποιος ότι αγωνίστηκε ενώ υπέφερε από βρογχίτιδα. Και όσοι γνωρίζουν από ξιφασκία καταλαβαίνουν πόσο δύσκολο είναι να αγωνιστείς με βρογχίτιδα… Είναι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και η κατεύθυνσή της είναι η εγκληματολογία. Η 24χρονη αθλήτρια θα πάρει μέρος στη σπάθη και θα ξεκινήσει την προσπάθειά της στις 26 Ιουλίου. Πριν από τον αγώνα θα φορέσει τα τυχερά σκουλαρίκια που της έχει δώσει η μητέρα της, θα φτιάξει το αγαπημένο της γαλλικό μανικιούρ και θα πάρει στα χέρια της το ξίφος. Σύμφωνα με το ταλέντο της και τη δουλειά που έχει κάνει, θα είναι… έγκλημα να μη βρεθεί, τουλάχιστον, στην οκτάδα.    

Έλληνες στο Τόκιο: Ο (πιο παράξενος) αγώνας της ζωής τους-3
© GETTY IMAGES/IDEAL IMAGE

 

Αιμιλία Τσουλφά  – Αριάδνη Σπανάκη
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Και μόνο το ότι η χρυσή ολυμπιονίκης του 2004 κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ύστερα από 16 χρόνια αποχής από την ιστιοπλοΐα είναι σαν να έχει πάρει διάκριση. Αφού έγινε μητέρα τριών κοριτσιών, φόρεσε και πάλι νιτσεράδες και, μαζί με ένα νέο, ταλαντούχο κορίτσι, την Αριάδνη Σπανάκη, διεκδίκησαν και κατέκτησαν το «εισιτήριο». Στα 48 της, είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια της ελληνικής αποστολής. Στην Ενοσίμα, όπου θα διεξαχθούν οι ιστιοπλοϊκές κούρσες, βρήκε παλιούς της συναθλητές που εργάζονται τώρα ως προπονητές, ενώ πολλές από τις αντιπάλους της ήταν μωρά όταν η «Μίλι», μαζί με τη Σοφία Μπεκατώρου, πρωταγωνιστούσαν στους παγκόσμιους στίβους των 470. Ο χρόνος προετοιμασίας για τις δύο αθλήτριες ήταν σύντομος και αυτό αποτελεί μειονέκτημα. Όπως μειονέκτημα αποτελεί και ο άγνωστος, για τις Ελληνίδες, αγωνιστικός στίβος με τις ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες. Στα φαβορί συγκαταλέγονται τα πληρώματα από τη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ισπανία αλλά και την Ολλανδία, με τα χρώματα της οποίας αγωνίζεται η παλιά πρωταθλήτρια Ελλάδας Αφροδίτη Ζέγκερς με παρτενέρ την ολυμπιονίκη Λόμπκε Μπερκχούτ και προπονητή τον Κώστα Τριγκώνη. Όμως, η Αριάδνη Σπανάκη «διψάει» για διάκριση και η Αιμιλία Τσουλφά… μία φορά πρωταθλήτρια, 
πάντα πρωταθλήτρια. 

Μαρία Πρεβολαράκη
ΠΑΛΗ

Τη Μαρία Πρεβολαράκη μπορεί οι φίλοι του αθλητισμού να τη θεωρούν αουτσάιντερ, αλλά με μια καλή κλήρωση ενδέχεται να μετατραπεί σε φαβορί. Η κορυφαία αθλήτρια της ελληνικής πάλης θα πάρει μέρος για τρίτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες και με όπλο την εμπειρία αλλά και την καλή αγωνιστική κατάσταση θα διεκδικήσει αυτό που δεν έχει κατακτήσει στις προηγούμενες διοργανώσεις: μια διάκριση. Η αθλήτρια των 53 κ. ολοκλήρωσε την προετοιμασία της στη Σπάρτη και είναι έτοιμη να βρεθεί στα ταπί του συνεδριακού κέντρου Μακουχάρι Μέσε, όπου θα διεξαχθεί το ολυμπιακό τουρνουά πάλης. Στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανέβηκε στη 2η θέση του βάθρου. Η Ρωσίδα αντίπαλός της  Όλγα Κοροσάβτσεβα, η οποία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια, θεωρείται μία από τις βασικές διεκδικήτριες μεταλλίων. Δυνατές αθλήτριες είναι και η «χάλκινη» ολυμπιονίκης της Σουηδίας Σοφία Μάτσον, η Γιαπωνέζα δευτεραθλήτρια κόσμου Μαγιού Μουκαΐντα, η Κινέζα Κιανιού Πανγκ (3η στον κόσμο το 2019) κ.ά.  

Έλληνες στο Τόκιο: Ο (πιο παράξενος) αγώνας της ζωής τους-4

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ 

Στο Τόκιο η ελληνική κωπηλασία εκπροσωπείται από τέσσερα νέα παιδιά. Πρόκειται για τον Στέφανο Ντούσκο, ο οποίος σύμφωνα με το πρόγραμμα θα άρχιζε την προσπάθειά του στον προκριματικό του σκιφ στις 23 Ιουλίου, ενώ ο τελικός είχε προγραμματιστεί για σήμερα τα ξημερώματα. Ανάλογο είναι το πρόγραμμα και της Αννέτας Κυρίδου (σκιφ). Αμφότεροι, σύμφωνα με τις διακρίσεις τους, διαθέτουν τις δυνατότητες να φτάσουν μέχρι τους τελικούς. Το δίδυμο στη δίκωπο Μαρία Κυρίδου – Χριστίνα Μπούρμπου αναμενόταν να ξεκινήσουν χθες στις προκριματικές σειρές. Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 29 Ιουλίου. Οι δύο νεαρές κωπηλάτριες από το 2018 μέχρι σήμερα έχουν «κατασκηνώσει» στο βάθρο των διακρίσεων, σε όποια διεθνή διοργάνωση κι αν έχουν πάρει μέρος. Παγκόσμιο Νεανίδων, Ευρωπαϊκό 23 ετών και φυσικά το χρυσό στους Ολυμπιακούς των νέων το 2018. Η ολυμπιακή ιστορία θέλει την πλειονότητα των αθλητών που διακρίνονται στους Ολυμπιακούς των νέων να γράφουν ιστορία και σε αυτούς των ενηλίκων. 

ΤΕΝΙΣ 

Έλληνες στο Τόκιο: Ο (πιο παράξενος) αγώνας της ζωής τους-5
© GETTY IMAGES/IDEAL IMAGE

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, η Ελλάδα για πρώτη φορά διεκδικεί διακρίσεις στο τένις. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη συγκαταλέγονται στους κορυφαίους αθλητές του κόσμου. Ο νέος κορωνοϊός αλλά και τραυματισμοί έγιναν αιτία να μην ταξιδέψουν στο Τόκιο αρκετοί από τους τενίστες που συγκαταλέγονται στα φαβορί, κάτι που ευνοεί τους υπόλοιπους τενίστες. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις των Κόκο Γκοφ, Μόνικα Πούιγ, Αντζελίκ Κέρμπερ, Σερίνα και Βίνους Γουίλιαμς, Σιμόνα Χάλεπ, Σοφία Κένιν, Ρότζερ Φέντερερ, Ράφα Ναδάλ, Ντόμινικ Τιμ, Νίκ Κύργιος κ.ά. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του ολυμπιακού τουρνουά τένις, οι αναμετρήσεις για τον πρώτο γύρο είχε προγραμματιστεί να αρχίσουν χθες. Οι δύο τενίστες μας θα αγωνιστούν και στο μεικτό, όπου κι εκεί έχουν πολλές ελπίδες για διάκριση.    

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή