Μαριλένα Ανδρεάδη: Η (ωραία) ζωή στις Κυκλάδες

Μαριλένα Ανδρεάδη: Η (ωραία) ζωή στις Κυκλάδες

Η δημιουργός του brand με μαγιό MAAN, γνωρίζει πολύ καλά τους κανόνες της ζωής σε νησί, όπως δείχνει το σπίτι της στην Αντίπαρο, στο οποίο θέλει να περνάει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο.

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγαπημένο σημείο στο σπίτι Η επάνω βεράντα. Εκεί πίνω καφέ το πρωί, διαβάζω βιβλίο το απόγευμα και περνάω χρόνο με την κόρη μου. σπίτι στην αθήνα/σπίτι σε νησί Ιδανικά δύο νοικοκυριά. Με το που τελειώνουν τα σχολεία, ζωή και δουλειά στο νησί. το νησί μου Η Αντίπαρος. Πριν από 15 χρόνια πάτησα πρώτη φορά το πόδι μου –δεν ήμουν στην καλύτερη φάση της ζωής μου– και όλα άλλαξαν. Έκτοτε έγινε το χωριό μου. το σπίτι μου (στην Αντίπαρο) Μου προσφέρει γαλήνη και ποιότητα ζωής. Είναι το μοναδικό μέρος όπου καταφέρνω να ζω και να απολαμβάνω τη στιγμή. Κυκλάδες Θάλασσα, αέρας, βουκαμβίλια, ηλιοβασίλεμα, σαμιαμίδι, πλακόστρωτο, καΐκι, σκιά, μεζές και κρασί. island life Επαφή με τη φύση και ανάκτηση εσωτερικής ηρεμίας. Να απολαμβάνεις τη δροσιά από μια βουτιά στη θάλασσα, το αεράκι, το παγωμένο νερό. στιλ στις Κυκλάδες Μαγιό MAAN, καπέλο, πουκάμισο, πανί, σανδάλια, φούστα, σαπούνι (φρέσκο άρωμα) και κοσμήματα. shopping Στην μπουτίκ Zali η Ελένη έχει φέρει islandwear απ’ όλο τον κόσμο. designer Serafina Sama, creative director του brand Isa Arfen. μαγιό Θα ήθελα να είναι εξίσου σημαντικό για μια γυναίκα όσο το φόρεμα που θα φορέσει το βράδυ. γεύση Tartare με ψάρι ημέρας στο εστιατόριο Sapou. Ο σεφ το τυλίγει σε φύλλο shiso και νομίζω πως είναι ό,τι ωραιότερο έχω γευτεί στη ζωή μου. πρωινό BLT στην Ελιά. ποτό Παγωμένο τσίπουρο. ξενοδοχείο Στις Κυκλάδες, ένα καθαρό room to let με φιλόξενο ιδιοκτήτη έχει πάντα την αξία του. κυκλαδίτικη αισθητική Κρεμασμένα ρούχα στον τοίχο. Μυρωδιά από σαπούνι, κεντημένες μαξιλάρες και κεραμικά. συνήθεια Απογευματινή βουτιά και ύπνος στην παραλία μετά το διάβασμα. island icon Ο άνδρας μου. beauty routine Πολυνησιακό λάδι για ενυδάτωση. αξεσουάρ Το χρυσό μου βραχιόλι. παραλία Πανί στην άμμο, νερό, βιβλίο και extra μαγιό. διαδρομή Παραλιακά επιστρέφοντας στο χωριό, δεξιά η Πάρος και στη μέση θάλασσα. στιγμή της ημέρας Το σούρουπο, για τα χρώματα που παίρνει η φύση στο ηλιοβασίλεμα. Υπάρχουν στιγμές που οι αποχρώσεις είναι χιλιάδες. οι διακοπές ξεκινούν όταν Μπαίνω στο ferry από Πάρο για το νησί, χαζεύοντας τα κρυστάλλινα νερά ανάμεσά τους. το προτέρημά μου Η ειλικρίνεια. το ελάττωμά μου Η ανασφάλεια. έμπνευση Τα χρώματα και τα σχέδια της φύσης. couleur locale Τα πολύ απλά λευκά μονώροφα σπίτια στο χωριό, πάντα με κάποιο αναρριχώμενο φυτό να τα χρωματίζει – συνήθως βουκαμβίλια. ανάμνηση Να μασουλάω κουκιά σε ταβερνάκι στο λιμάνι, ακούγοντας ιστορίες του καπετάν Γιάννη. σχεδιάζω να Ζω όσο περισσότερο μπορώ εδώ, στην Αντίπαρο. με αγχώνει Η αδιαφορία αν γύριζα τον χρόνο πίσω Θα με φρόντιζα περισσότερο. Το άγχος για τα πάντα μάς κάνει ψυχαναγκαστικούς. Πρέπει να δίνουμε χώρο και χρόνο στο συναίσθημά μας. 

Μαριλένα Ανδρεάδη: Η (ωραία) ζωή στις Κυκλάδες-1
Η ξύλινη σκάλα οδηγεί στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού, τα μαξιλάρια στον καναπέ είναι κεντημένα στο χέρι από την πεθερά της Μαριλένας.

Μαριλένα Ανδρεάδη: Η (ωραία) ζωή στις Κυκλάδες-2
Το πάτωμα του σπιτιού είναι από πλάκες Καρύστου –μεταφέρθηκαν μία μία με καΐκι στα ’70s, που φτιάχτηκε το σπίτι–, τα έπιπλα στο σαλόνι είναι σε ξανθό ξύλο και τα υφάσματα λευκά, για να δίνουν φως.

Μαριλένα Ανδρεάδη: Η (ωραία) ζωή στις Κυκλάδες-3
Το γραφείο της σχεδιάστριας τους καλοκαιρινούς μήνες μεταφέρεται στην Αντίπαρο. Απουσία ντουλάπας, τα ρούχα με έντονα prints και τα μαγιό MAAN είναι κρεμασμένα στους τοίχους. Πράσινα κουφώματα για να εξισορροπείται η απουσία φύτευσης στο χωριό της Αντιπάρου.

Μαριλένα Ανδρεάδη: Η (ωραία) ζωή στις Κυκλάδες-4
Η μπροστινή αυλή με την πολυφωτογραφημένη βουκαμβίλια – όποιος έχει πάει στην Αντίπαρο πιθανώς έχει κάνει μια στάση εδώ για αναμνηστική φωτογραφία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή