Η σημασία τού να είναι κανείς αισιόδοξος

Η σημασία τού να είναι κανείς αισιόδοξος

H feelgood σειρά-φαινόμενο Ted Lasso σε κάνει να θέλεις να αρχίσεις να φέρεσαι καλύτερα στους γύρω σου.

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πώς είναι δυνατόν να είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα μια σειρά για έναν μονοδιάστατο Αμερικανό προπονητή ράγκμπι που βρίσκεται να προπονεί μια μέτρια ποδοσφαιρική ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ, παρότι δεν έχει απολύτως καμία ιδέα για ποδόσφαιρο; Ειδικά όταν ο μουστακαλής αυτός τύπος επιμένει να είναι –εντελώς αμερικάνικα– αθεράπευτα αισιόδοξος, παρ’ όλο το χάος που συμβαίνει γύρω του; Εν μέσω πανδημίας, το Ted Lasso αποτέλεσε εκείνη την ένεση τηλεοπτικής αισιοδοξίας και ανθρωπιάς που χρειαζόμασταν. Αποδεικνύοντας ότι το καλό είναι πάντοτε εκεί, κρυμμένο πίσω από τους φόβους, τις μικρότητες και τις ανασφάλειές μας. Και ότι το μόνο που χρειάζεται για να εμφανιστεί είναι τελικά ένας τύπος που αποκρούει τις προσβολές και την κυνικότητα με ασπίδα την καλή διάθεση και το πλατύ χαμόγελο. 

Στην επιτυχία του Ted Lasso, πέρα από τον χαρισματικό πρωταγωνιστή (και συν-δημιουργό) Τζέισον Σουντέκις, στον καλύτερο ρόλο της καριέρας του, και την εμπειρία του βετεράνου showrunner Μπιλ Λόρενς (Scrubs, Cougar Town), έπαιξε κομβικό ρόλο και το βάθος που είχαν οι υπόλοιποι χαρακτήρες. Ξεκινώντας από τον ψωρο-φαντασμένο σταρ (Φιλ Ντάνστερ), τον μπαρουτοκαπνισμένο αγροίκο βετεράνο (Μπρετ Γκόλντσταϊν) και, πάνω από όλα, τον δειλό υπεύθυνο εξοπλισμού με τις εξαιρετικές ιδέες (Νικ Μοχάμεντ).

Η πρώτη σεζόν βλέπεται μονορούφι. Και, στο τέλος, αισθάνεσαι την ανάγκη να αρχίσεις να φέρεσαι λίγο καλύτερα στους γύρω σου. Τα πρώτα δείγματα της δεύτερης σεζόν που μόλις ξεκίνησε είναι θετικά. Αν εξαιρέσει κανείς ένα αμήχανο πρώτο 15λεπτο, το βασικό κόνσεπτ θέλει τον Τεντ να αποκτά έναν νέο κυνικό αντίπαλο στο πρόσωπο μιας no nonsense αθλητικής ψυχολόγου που του κλέβει την αποκλειστικότητα στο να γιατρεύει τον ψυχισμό των παικτών του. Βέβαια, το στοιχείο που ίσως κάνει τη διαφορά είναι ότι, τώρα που ο Λάσο είναι πια γνωστός, η σειρά έχει χρόνο να εμβαθύνει στη διαδρομή των υπόλοιπων. Εντάξει, είκοσι υποψηφιότητες για Emmy είναι δύσκολο να συγκεντρώσει, όπως συνέβη στην πρώτη σεζόν, αλλά καλό είναι να θυμόμαστε ότι οι κωμικές σειρές, κατά κανόνα, βρίσκουν ρυθμό από την τρίτη σεζόν και μετά.

ΙΝFO 
Δημιουργοί: Μπιλ Λόρενς, Τζέισον Σουντέκις, Μπρένταν Χαν, Τζο Κέλι / Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 95% / Η σειρά στριμάρεται από το Apple TV+

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή