Η νέα comfort ταβέρνα της Ζακύνθου

Η νέα comfort ταβέρνα της Ζακύνθου

Το Παραδοσιακό είναι μία από τις νεότερες εισόδους στον γαστρονομικό χάρτη του νησιού.

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όταν λέμε «νέα είσοδος», δεν είμαστε απόλυτα ακριβείς. Το Παραδοσιακό μετρά κάμποσα χρόνια, αλλά σε περιοχή εκτός πόλης, στις Αλυκές. Η οικογένεια Πλαρινού έκανε το βήμα και άνοιξε προσφάτως αυτό το δεύτερο μαγαζί, σε μια όμορφη, δροσερή και ήσυχη αυλή στη ρίζα του λόφου της Μπόχαλης. Η κουζίνα μοντέρνα ελληνική και μεσογειακή, χωρίς αδέξιες ακροβασίες. Έμφαση δόθηκε και στις παλιές παραδοσιακές συνταγές της Ζακύνθου, που φρεσκαρίστηκαν δίχως να χάσουν την ταυτότητά τους, φέρνοντάς μας σε επαφή με τα τοπικά προϊόντα και τις τεχνικές μαγειρικής που τόσο άδικα έχουν παραμεληθεί δεκαετίες τώρα. Ο Ζακυνθινός σεφ Διονύσης Ψάρρης δουλεύει με κέφι τα τοπικά προϊόντα, από το εμβληματικό και πικάντικο ζακυθινό λαδοτύρι μέχρι τα αναρίθμητα μυρωδικά του νησιού. Το ελαιόλαδο είναι επίσης ντόπιο, από τον ελαιώνα της οικογένειας Πλαρινού στο Καταστάρι (πόσο το έχει παραμελήσει η Ζάκυνθος το ΠΓΕ ελαιόλαδό της!), το φημισμένο, παλαιότερα, ζακυθινό προζυμένιο ψωμί ψήνεται καθημερινά στις κουζίνες του Παραδοσιακού, ενώ οι πρώτες ύλες στην πλειονότητά τους προέρχονται από παραγωγούς του νησιού: το γιαούρτι, οι γραβιέρες, τα κρεατικά, τα μποστανικά (εξαιρετικές οι πατάτες από το Σκουληκάδο), τα πουλερικά, η σταφίδα ΠΟΠ Ζακύνθου.

Η νέα comfort ταβέρνα της Ζακύνθου-1

Πάρτε μια ιδέα: Ξεκίνημα με πιατέλα ελληνικών τυριών και αλλαντικών από μικρούς παραγωγούς ή με την ανοιχτή πίτα που μοιάζει με τραγανή πίτσα, όπως αυτή με προσούτο Ευρυτανίας, καπνιστό τυρί και πίκλα αγγουριού. Ζουμερές γαρίδες πανέ με λάιμ, τζίντζερ και πικάντικη μαγιονέζα, τραγανές εξωτερικά και τρυφερότατες εσωτερικά, καπνιστό χταπόδι στα κάρβουνα, σαλάτα με μανούρι ψητό, σταφίδες ντόπιες, πρασινάδες και πετιμέζι από βαλσαμικό ξίδι. Εξαιρετικές οι μελιτζάνες παπουτσάκια με αρνίσιο ραγού γάλακτος και κρέμα γραβιέρας, η φάβα με μελωμένο τσορίθο και το πεϊνιρλί με μοσχαρίσια μάγουλα, γραβιέρα και αυγό ποσέ.

Δοκιμάστε επίσης: το ντόπιο μοσχάρι με τη ζακυθινή ντοματένια σάλτσα, το κουνέλι ριγανάτο και κρασάτο με λαδοτύρι, τα σκιουφιχτά με μοσχαρίσια μάγουλα και θυμάρι, τις παπαρδέλες με σάλτσα από σπετζοφάι αλλιώτικο και κρέμα γραβιέρας και την μπαλοτίνα από ντόπιο κοτόπουλο με φιστίκια Αιγίνης, μανούρι και σάλτσα φασκόμηλου. Στα premium κρεατικά δοκιμάστε την έξοχη χοιρινή μπριζόλα με ελληνικής και βιολογικής εκτροφής Iberico και τη μοσχαρίσια μπριζόλα ξηρής ωρίμανσης 25 ημερών. Οπωσδήποτε μια δοκιμή στο συκώτι που μαγειρεύεται με τον παλιό ζακυθινό τρόπο σε κρασί, με σάλτσα κρεμμυδιών. Τα γλυκά λίγα και ανάλαφρα, δοκιμάστε την κρέμα λεμονιού με μπισκότο και μαρεγκάκια. Στα ποτήρια όλη η γκάμα του ζακυθινού Οινοποιείου Γράμψα, στα συν το ευγενικό και άψογο σέρβις, η επιλογή ζυμαρικών χωρίς γλουτένη και τα πιάτα vegan.

Mood Casual, καλοκαιρινό. 
Crowd Όλοι οι καλοί χωράνε. 
Κόστος Περίπου 25-30 €/άτομο, με κρασί. 
Διεύθυνση Κουμούτου 6, Ζάκυνθος, Τ/26950-25333. 
Ημέρες/ώρες λειτουργίας Καθημερινά από τη 1 μ.μ. Κράτηση Επιθυμητή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή