Μουσικές διακοπών

Πώς να φτιάξεις το σάουντρακ που θα συντροφεύσει ιδανικά το ταξίδι σου (χωρίς να κάνεις απολύτως τίποτα).

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΣΤΗΛΗ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΑΔΕΙΑ. Παρ’ όλα αυτά, κατ’ εξαίρεση, αυτή την εβδομάδα ας μην ασχοληθούμε με κάποιο πρόσωπο επικαιρότητας ή τάση. Ας σκεφτούμε λίγο τι μουσική θέλουμε να συντροφεύσει τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Στα ταξίδια άλλοι παίρνουν cd για το αυτοκίνητο, άλλοι φορτώνουν όργανα στο πορτμπαγκάζ κι άλλοι φτιάχνουν μακροσκελείς λίστες στο Spotify (που μπορεί να μην ακούσουν και ποτέ). Υπάρχουν κι εκείνοι που αφήνονται στο shuffle, την τυχαία αναπαραγωγή τραγουδιών, με προϋποθέσεις ευχάριστης έκπληξης. Όλα παίζουν. Σε περίπτωση πάντως που ψάχνετε τι να ακούσετε, πριν από μερικές εβδομάδες η γνωστή ιστοσελίδα καταλυμάτων hostelgeeks.com δημοσίευσε μια λίστα με 75 τραγούδια ταξιδιού. Κομμάτια δηλαδή που είτε αναφέρονται σε ταξίδια, είτε αναδεικνύουν καλύτερα τις αρετές τους όταν ακούγονται εν κινήσει, όπως το κλασικό Heroes του David Bowie (ποιος ξεχνάει εκείνη τη σκηνή με την Emma Watson;). Ασφαλώς, για να το γυρίσουμε στα καθ’ ημάς, υπάρχουν και αυτά που τα βάζεις να παίζουν όταν κλείνεις εισιτήρια («ετοιμάζω ταξίδι μοναχά για πάρτη σου») ή εκείνα που ακούς αναπολώντας («μη μου μιλάς για καλοκαίρια»). Σε κάθε περίπτωση, όλη η ουσία κλείνεται σε μια φράση που αναφέρεται στην εισαγωγή της λίστας του Hostel Geeks: «Βγες έξω και δημιούργησε τα δικά σου τραγούδια ταξιδιού!». Κανένα κομμάτι δεν θα σε αγγίξει περισσότερο από εκείνο που θα έρθει αυθόρμητα, τυχαία, να συνοδεύσει μια γλυκιά ανάμνηση. Με αυτή τη λογική, ακόμα και το Πάγωσε η τσιμινιέρα του Νταλάρα να ακούσεις ή το Raining blood των Slayer, η αυγουστιάτικη μαγεία μπορεί να κάνει μια χαρά τη δουλειά της.

ΣΤΟ ΠΙΚΑΠ
DAVE KOZ & CORY WONG – ΤHE GOLDEN HOUR (2021)
Μουσικές διακοπών-1

Μάλλον απαρατήρητη πέρασε η συνεργασία του σαξοφωνίστα Dave Koz με τον κιθαρίστα Cory Wong. Μιλάμε για έναν φωτεινό, fun δίσκο, που ενώνει την τζαζ με το R&B. Μελωδικά, εύπεπτα κομμάτια, όπως το The Golden Hour ή το Today, σε ξεκλειδώνουν και σε ελαφραίνουν. Εδώ που τα λέμε, ποιος έχει κουράγιο για απαιτητικά ακούσματα στου Αυγούστου τα μισά;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή