Έρως, σφρίγος, (μεσο)πόλεμος

Έρως, σφρίγος, (μεσο)πόλεμος

H μεταφορά του μυθιστορήματος της Νάνσι Μίτφορντ The Pursuit of Love φέρνει ξανά το αγγλικό δράμα εποχής στη μόδα.

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΙ ΕΔΩ, ΣΤΟ THE PURSUIT OF LOVE, όπως στο Bridgerton, το θέμα μας είναι η βρετανική αριστοκρατία. Τα «καμώματα» της οποίας μας αφηγείται η πρωταγωνίστρια, με φόντο υπέροχα κάστρα, συγκλονιστικά ballrooms και μοντέρνo soundtrack που, με κάποιο μαγικό τρόπο, έρχεται και ταιριάζει στην εικόνα. Η διαφορά είναι ότι η νέα σειρά του BBC, που βασίζεται στο εξαιρετικό ημι-αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα της Νάνσι Μίτφορντ σχετικά με την ερωτική –και όχι μόνο– πορεία δύο φιλενάδων στο διάστημα ανάμεσα στους δύο παγκοσμίους πολέμους, γρήγορα καταπιάνεται και με πολύ πιο σοβαρά θέματα (όπως η άνοδος του φασισμού και ο ασφυκτικός σεξισμός της εποχής). Θέματα που αντανακλούν και τα βιώματα της συγγραφέως, με την ίδια και τις πέντε αδελφές της («χαμηλόβαθμα» μέλη της βρετανικής αριστοκρατίας) να αποτελούν κάτι σαν τις Kardashians της εποχής με τις εφημερίδες να ακολουθούν κάθε τους κίνηση (κάποιες έγιναν φασίστριες, άλλες κομμουνίστριες και όλες προκάλεσαν σκάνδαλα).

Το μεγαλύτερο επίτευγμα της σεναριογράφου και σκηνοθέτριας, Έμιλι Μόρτιμερ, είναι το πόσο μοντέρνο έχει καταφέρει να κάνει το τελικό αποτέλεσμα. Γιατί πραγματικά κάθε πλάνο της μίνι αυτής σειράς τριών επεισοδίων, που στριμάρεται από το Amazon Prime Video, μοιάζει να έχει περάσει από Instagram filter προκειμένου να αγγίξει την αισθητική τελειότητα. Ένα γεγονός που έρχεται και λειτουργεί συμπληρωματικά στην ουσία της σειράς. Το πώς δηλαδή απεικονίζει τη γυναικεία φιλία και την προσπάθεια για χειραφέτηση. Εκπέμποντας αβίαστα ευαισθησία και ευστροφία και κάνοντάς σε να γελάς, να πονάς και να συμπάσχεις ταυτόχρονα. Ένα καλοφτιαγμένο ρομαντικό δράμα εποχής, ευλογημένο με εξαιρετικό cast. Ξεκινώντας από την Λίλι Τζέιμς (Downton Abbey) και την πιο μαζεμένη και λογική φίλη και ξαδέλφη της Φάνι (την οποία υποδύεται η Έμιλι Μπίκαμ). Και συνεχίζοντας με τον Ντόμινικ Γουέστ να κλέβει την παράσταση ως ο υπερ-μάτσο, υπερ-ρατσιστής, υπερ-γαλαζοαίματος λόρδος από το μαστίγιο (κυριολεκτικά) του οποίου προσπαθούν να ξεφύγουν τα παιδιά του.

ΙΝFO

Δημιουργός: Έμιλι Μόρτιμερ Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 84%. Η σειρά στριμάρεται
από το Amazon Prime Video.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή